Duyurular: HIZ DEÐÝL, HAZ ÝÇÝN
www.ikod.org.tr
facebook.com/ikodklasik
twitter.com/ikodklasik
youtube.com/ikodklasik
instagram/ikodklasik
forum.ikod.org.tr
ikodklasik@gmail.com
*
Hogeldiniz, Ziyareti.Ltfen giri yapn veya kayt olun. Kasm 13, 2025, 06:19:18 S

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!

Sayfa: 1 [2] 3  Hepsi   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Ilk Defa Klasik Araba almak isteyenlere tavsiyeler..  (Okunma Says 21468 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
EfeCERÝT

evrimd evrimd

Mesaj Says: 507

Lincoln Mark V---Ford Taunus P3

« Yantla #10 : Mart 12, 2011, 12:51:01 S »

Ýlk defa alýyorlarsa toplanmýþ veya orjinal bir araba almalarýný tavsiye ederim 
Kaytl

En hakiki mürþit ilimdir!
hozgurarman

evrimd evrimd

Mesaj Says: 942

Halil Özgür Arman

Site
« Yantla #11 : Mart 12, 2011, 09:38:34 S »

Valla çok güzel yazmýþ her noktaya da eksiksiz deðinmiþsiniz.dediðiniz gibi yapmadým da en zorundan en nadidelerinden biriyle baþladým (baþladým sayýlmaz arada bir 124 toplamak ufkumu çok açtý).Ama 57 den baþka hayalim yoktu ki varsa yoksa gecemde gündüzümde hep 57ydi.Sanki ona sahip olunca eksik bir yaným tamamlandý.sanki ailemde hep varmýþ gibi.sanki o yaþta olmasýna raðmen benim çocuðum gibi.sanki metalden deðil de etten kemikten gibi.Þunun þurasýnda 1 aydýr sökük ve her an elim üstünde çünkü kendi iþyerimde kendim topluyorum ama onu o kadar özledim kii.hafta sonlarým bomboþ þimdi onsuz eksiðim onsuz yarýmým , sadece ben de deðil o kadar þanslýyým ki , eþim de en az benim kadar delisi en az benim kadar özledi onu.O bizim herþeyimiz ailemizin bir ferdi artýk ve onunla yeni haliyle beraber olacaðýmýz günü iple çekiyoruz.O BÝZÝM AÞKIMIZZZZZ::::::
Kaytl
erhangurbuz

evrimd evrimd

Mesaj Says: 344

« Yantla #12 : Mart 12, 2011, 09:57:08 S »

Sevgili SERDAR;
konu baþlýðý için kutluyorum, siz sayýn profesyonel arkadaþlarýmýz sayesinde bu iþe gönül vermiþ olanlar yanlýz olmadýklarýný anlayacaklar ,daha bilinçli ve güvenli olarak yollarýna devam edecektir SAYGILARIMLA.
Kaytl
percemkuafor
Burçin AYDIN 55

evrimd evrimd

Mesaj Says: 148

Site
« Yantla #13 : Mart 14, 2011, 10:31:53 »

Birde aldýklarý araçlarý ümraniye sanayii sitesine götürmesinler..camcý selami abiyi konu harici tutuyorum...
Kaytl

Kadýna etek,erkeðe chevrolet....
osmanoglu
Ýsmail Bölükbaþ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 121

Ýsmail Bölükbaþ / ÇORUM

« Yantla #14 : Mart 14, 2011, 01:53:24 S »

Sayýn Halil Arman bey, ben de 57 belair topluyorum.Nisan ayýnda araç bitecek inþallah.Benim de düþündüðüm duygularýmý aynen çok güzel ifede etmiþsiniz.Birebir kopyasý  Bu iþ heves iþi. zahmetide çok keyfide. Emeksiz yemek olmuyor.Klasikcilere sabýr ve kolaylýklar diliyorum.
Kaytl
ozgur
Özgür Özbey

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1575

« Yantla #15 : Mart 14, 2011, 02:31:44 S »

kesinlikle bildikleri tanýdýklarý arabayý alsýnlar.. eþ dost arabasý olsun ki yapýlanlarý yapýlmayanlarý bilsin sorunlarýný bilsin..
birde yatan araba deðil düzenli kullanýlan araba alsýnlar..
Kaytl
muslu
muslu

evrimd evrimd

Mesaj Says: 17

« Yantla #16 : Haziran 03, 2014, 12:29:44 S »

Çok teþekkürler, Özellikle beni bu yazýya yönlendiren  Serdar Bey'e:);  Cengiz bey, size de bilgilendirmeniz için çok teþekkürler.Bu yazý okuduktan sonra daha bilinçlendim. Özellikle benim gibi yeni baþlayan arkadaþlar için çok yararlý bilgiler ile dolu.. Hayalim 56 belair idi, yazýlanlarý okuduktan sonra bunun için biraz daha piþmeli öðrenmeli, tecrübeli arkadaþ ve büyüklerimizden nasihat, birikimlerinden ders almamýz gerektiðini anladým..
Çok güzel bir aile ikod maþallah...

Kaytl
slc
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 82

Emre Ayvaz

Site
« Yantla #17 : Haziran 07, 2014, 07:25:54 S »

Herkese Merhaba,

Klasik otomobillere ilgim, yýllar önce Mercedes'lere aþýk olmam ile baþladý.
Uzun süreler W114 250CE hayali kurdum, satým alým rakamlarý yüksek olunca daha uygun fiyatlý Mercedesleri her gün sahibinden.com da seyreder hale geldim

6 sene önce, bir kaç defa gidip gördüðüm ve sonunda almaya karar verdiðim 1984 BMW 6.35CSÝ aracý, hatýrý sayýlýr bir kaporoyu yakarak, notere gitmeden bir kaç saat önce "nasýl bakar, muhafaza ederim" korkusuyla almaktan vazgeçtim.

Daha sonrasýnda, sizlerin yakýndan tanýdýðý Hakan Arvay abiyle tesadüfen tanýþtým. Ýstanbul'da bir kaç etkinliðe katýldým, hatta sizlerle Ankara'ya Anýtkabir ziyaretine geldim.( Tevfik abinin Bmw 2002 sinde yer bulmuþtum kendime ) Bu katýlýmlar sayesinde, Amerikanlara da ilgim ve sevgim her geçen gün arttý ve þu an 25-30 seneyi doldurmuþ herhalde hoþlanmadýðým, ilgimi çekmeyen bir klasik araç yok diyebiliirim.

Tüm bunlarý anlatýrken söylememde fayda var ki ben sadece görsel olarak seven tarafta kaldým yani ne Mercedes ne de Amerikanlarla ilgili aslýna bakarsanýz en ufak teknik bilgilere sahip deðilim. Kendimi geliþtirmediðim için de çok piþmaným, özellikle Mercedes'ler ile ilgili okumam gereken kaynaklarý paylaþýrsanýz çok sevirim.

Yeteri kadar uzattýðýmý düþünerek, konuya girmek istiyorum ;
Yaptýðým ekonomik plan doðrultusunda, inþallah Eylül ayýnda artýk ilk klasik aracýmý almak istiyorum.
Aldýðým aracý günlük kullanmak istiyorum.

Þimdilik tercihimi, ayýrdýðým bütçeyle hemen hemen iyi kondüsyonda alabileceðimi düþündüðüm ve günlük kullanýmda da sanki beni en az üzecek araçlardan biriymiþ gibi geldiði için bir Mercedes W114 veya W115 araç almayý düþünüyorum.

Günlük kullanýma en uygun araç hangisidir sorusunun tek baþýna çok saçma olduðunu biliyorum ama sizden istediðim; sahibi olduðunuz veya hayalini kurduðunuz klasik aracý bir kaç dakika için unutup, bugün sadece günlük kullanýma en uygun araç budur diyerek, marka model gözetmeksizin hangi aracý tercih ederdiniz ?

Siz bu soruya cevap ararken benim aklýmdan "Mercedes" için aþaðýdakiler geçiyor

Ýstanbul, Dudullu ile Kadýköy arasý genelde sürekli trafik olan bir güzergahta kullanacaðým. (Gün içerisinde þirket iþleri için kullanabileceðim baþka araç var) Ben klasik aracýmla sadece sabah iþe, akþam eve gideceðim. Yani günde ortalama 25-30 km arasý kullanacaðým.

Dudullu organize sanayi veya Ümraniye sanayide hepinizin kefil olacaðý, iyi bir Mercedes ustasý var mýdýr ?

Ayný aracýn dizel modellerini, yakýt açýsýndan daha uygun olduðu için düþünmek gerekir mi ?
Yoksa dizel bir aracýn bakýmý, benzinliye göre daha zahmetli veya pahalý mýdýr ?

Lütfen beni de aranýza katmak için bana yardýmcý olun, deðerli bilgi ve fikirleriniz benim için gerçekten çok önemli… Dediðim gibi ben her klasiði çok seviyorum ama ilk etapta hayalimdeki deðil günlük kullanýma uygun olaný benim için en iyisi ...

Herkese Sevgi ve Saygýlarýmla

Emre Ayvaz

Dipnot: Sevgili Hakan abi, bu yazdýklarým sadece ýsýnma turlarý, baþýný çok aðrýtacaðým
           Henüz senden baþka kimsem yok  Karizmatik

Kaytl

hardtop_fatih
Ziyareti
« Yantla #18 : Haziran 07, 2014, 09:03:16 S »

Ýlk defa alýyorlarsa toplanmýþ veya orjinal bir araba almalarýný tavsiye ederim  
Toplanmýþ+Orjinal+Minimum fiyatlý..Bu iþin 3TOM kuralý budur.. Günümüzde böyle fýrsatlar nadir denk gelir..Eðer böyle bir araç denk getirdi iseniz hemen alýn.(Kusura bakmayýn ama elin aðzýna bakan tez avrat boþar) Ne yapacan kýrk yaþýnda arabayý? Elinde patlar satamazsýn? gibi sorulara kulak asmayýn..Cesaretli olun,paranýzý cebinize koyun..Herþey gönlünüzce olsun..Hayýrlý uðurlu olsun  

Bende 71 Ford 20m aracýmý böylelikle aldým..Fordlar üzerine 7 yýllýk bilgi birikimim vardý..Bu aþk çýð gibi büyüdü ve þimdi 2300 üyeli Ford M Kulübü Türkiye kurucusu olarak çýtamýzý daha yükseðe çýkartmanýn haklý gururunu yaþayarak sayýlýyor ve seviliyorum..Mutluyum..

https://www.facebook.com/groups/Taunusmclubturkey/

Teþekkürler Serdar abi..
Kaytl
Skylark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 329

Ýsmail Çaðlar Kesik

« Yantla #19 : Eyll 30, 2014, 11:01:38 S »

Cengiz bey ile Serdar bey'in yazýlarýný okuyunca ne kadar doðru bir karar verdiðimi bir kez daha anlamýþ bulunmaktayým . Bende Otomobilimi seçerken kendimce kýstaslar belirlemiþtim .Alýcaðým arabada  Olmazsa olmazlar listesi hazýrlamýþtým . Ýnanýrmýsýnýz bilmem ama bu kýstaslar ve olmazsa olmazlarým araba seçimi konusunda bana çok yardýmcý oldu. Öncelikle alacaðým araba mümkün olduðu kadar derli toplu olmalýydý .Bunun sebebi ise çok yoðun bir iþ hayatým olduðundan tadilat sürecine çok fazla vakit ayýramýyacaðým içindi. Diðer bir önemli hususta  Araba ailenin 2. arabasý olacaðý için ve benim kýsa mesafede olsa  günlük hayatta iþe gidip gelmemi saðlayabilmesi açýsýndan arabanýn yeterli kondüsyonu taþýmasý gerekiyordu . Son olarak da (belkide en önemlisi) bütçeme uygun olucak bir araba olmasý gerekiyordu . Tabi ki bende alýcaðým arabanýn her ne kadar düzgün olursa olsun bakým vs için ekstra maliyetini göz önünde bulundurup adeta sahaya çýktým .

Hatta çok yakýn bir tanýdýðýmýzýn bir klasik 1976 model Fiat 1500 cabriolet'ini bu kýstaslarým nedeniyle almaktan vazgeçtim . ( Restarosyon süreci ve arabanýn nadirliði vb)

Bunun dýþýnda olmazsa olmazlar alým sürecini çok etkiliyor. Mesela Otomatik vites benim için çok ama çok önemliydi.

Özetle araba seçiminde kafanýzda oluþturduðunuz planlar sizi istediðiniz otomobile er yada geç ulaþtýracaktýr.

Herkesin hayalinde ki arabayý kullanmasý dileðiyle... Karizmatik
Kaytl

Ýsmail Çaðlar Kesik
Sayfa: 1 [2] 3  Hepsi   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

MySQL Kullanyor PHP Kullanyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! KOD Design by nar biliim
Bu Sayfa 0.097 Saniyede 19 Sorgu ile Oluturuldu