Herkese Merhaba,
Klasik otomobillere ilgim, yýllar önce Mercedes'lere aþýk olmam ile baþladý.
Uzun süreler W114 250CE hayali kurdum, satým alým rakamlarý yüksek olunca daha uygun fiyatlý Mercedesleri her gün sahibinden.com da seyreder hale geldim

6 sene önce, bir kaç defa gidip gördüðüm ve sonunda almaya karar verdiðim 1984 BMW 6.35CSÝ aracý, hatýrý sayýlýr bir kaporoyu yakarak, notere gitmeden bir kaç saat önce "nasýl bakar, muhafaza ederim" korkusuyla almaktan vazgeçtim.
Daha sonrasýnda, sizlerin yakýndan tanýdýðý Hakan Arvay abiyle tesadüfen tanýþtým. Ýstanbul'da bir kaç etkinliðe katýldým, hatta sizlerle Ankara'ya Anýtkabir ziyaretine geldim.( Tevfik abinin Bmw 2002 sinde yer bulmuþtum kendime

) Bu katýlýmlar sayesinde, Amerikanlara da ilgim ve sevgim her geçen gün arttý ve þu an 25-30 seneyi doldurmuþ herhalde hoþlanmadýðým, ilgimi çekmeyen bir klasik araç yok diyebiliirim.
Tüm bunlarý anlatýrken söylememde fayda var ki ben sadece görsel olarak seven tarafta kaldým yani ne Mercedes ne de Amerikanlarla ilgili aslýna bakarsanýz en ufak teknik bilgilere sahip deðilim. Kendimi geliþtirmediðim için de çok piþmaným, özellikle Mercedes'ler ile ilgili okumam gereken kaynaklarý paylaþýrsanýz çok sevirim.
Yeteri kadar uzattýðýmý düþünerek, konuya girmek istiyorum ;
Yaptýðým ekonomik plan doðrultusunda, inþallah Eylül ayýnda artýk ilk klasik aracýmý almak istiyorum.
Aldýðým aracý günlük kullanmak istiyorum.Þimdilik tercihimi, ayýrdýðým bütçeyle hemen hemen iyi kondüsyonda alabileceðimi düþündüðüm ve günlük kullanýmda da sanki beni en az üzecek araçlardan biriymiþ gibi geldiði için bir Mercedes W114 veya W115 araç almayý düþünüyorum.
Günlük kullanýma en uygun araç hangisidir sorusunun tek baþýna çok saçma olduðunu biliyorum ama sizden istediðim; sahibi olduðunuz veya hayalini kurduðunuz klasik aracý bir kaç dakika için unutup, bugün sadece günlük kullanýma en uygun araç budur diyerek, marka model gözetmeksizin hangi aracý tercih ederdiniz ?
Siz bu soruya cevap ararken benim aklýmdan "Mercedes" için aþaðýdakiler geçiyor

Ýstanbul, Dudullu ile Kadýköy arasý genelde
sürekli trafik olan bir güzergahta kullanacaðým. (Gün içerisinde þirket iþleri için kullanabileceðim baþka araç var) Ben klasik aracýmla sadece sabah iþe, akþam eve gideceðim. Yani günde ortalama 25-30 km arasý kullanacaðým.
Dudullu organize sanayi veya Ümraniye sanayide hepinizin kefil olacaðý, iyi bir Mercedes ustasý var mýdýr ?

Ayný aracýn dizel modellerini, yakýt açýsýndan daha uygun olduðu için düþünmek gerekir mi ?
Yoksa dizel bir aracýn bakýmý, benzinliye göre daha zahmetli veya pahalý mýdýr ?
Lütfen beni de aranýza katmak için bana yardýmcý olun, deðerli bilgi ve fikirleriniz benim için gerçekten çok önemli… Dediðim gibi ben her klasiði çok seviyorum ama ilk etapta hayalimdeki deðil günlük kullanýma uygun olaný benim için en iyisi ...
Herkese Sevgi ve Saygýlarýmla
Emre Ayvaz
Dipnot: Sevgili Hakan abi, bu yazdýklarým sadece ýsýnma turlarý, baþýný çok aðrýtacaðým

Henüz senden baþka kimsem yok