Duyurular: HIZ DEÐÝL, HAZ ÝÇÝN
www.ikod.org.tr
facebook.com/ikodklasik
twitter.com/ikodklasik
youtube.com/ikodklasik
instagram/ikodklasik
forum.ikod.org.tr
ikodklasik@gmail.com
*
Hogeldiniz, Ziyareti.Ltfen giri yapn veya kayt olun. Mays 02, 2026, 03:24:36 S

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!

Sayfa: 1 [2] 3  Hepsi   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Devrim (otomobil)  (Okunma Says 16188 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
kosdag
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 529

MEHMET KÖSDAÐ

Site
« Yantla #10 : Mart 16, 2010, 10:54:41 S »

Arkadaþlar þimdi filim bitti ben daha önce izlememiþtim .
 13 Mayýsta bu sevimli yurtsever insanlarýn buluþmalarýna ben katýlmak istiyorum benim ile gelmek isteyen arkadaþlar varmý bizleri 1961 senesine götürürler hatýralarýný dinleriz ne dersiniz.
Mehmet Kösdað
Kaytl

Dünyada hiç kimse, hiçbirþeyi daha kötü yapmadan daha ucuza satamaz.
Serhat Atan
Serhat Atan

evrimd evrimd

Mesaj Says: 198

« Yantla #11 : Mart 21, 2010, 05:13:40 »

Konuyu þimdi fark ettim..
Autoshow 2008'de "Devrim Arabalarý" filmi için üretilen Devrim'de sergileniyordu.Birkaç fotosunu çekmiþtim.Baþka bir siteye yüklemiþtim;orijinlalleri bulamadým bilgisayarda.O yüzden siteye yüklediðim fotolarý koyuyorum;kenardaki site adýný da paintte siyahla kapladým..

Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 14768

SERDAR GENÇ/ Abi ýsýrýr mý? Yok, Isýrmaz , Öper !

« Yantla #12 : Kasm 30, 2010, 03:33:01 S »

KITAP TAVSIYESI, MERAKLILARINA DUYURULUR..

Kendisini devrim hareketinin endüstriyel baþarýsý olarak deðil de, 27 Mayýs ihtilalinin imajlarýndan biri olarak kabul ettirmiþ olan Devrim Otomobillerinin hikâyesi hep anlatýlmýþtýr. Ýlk yerli üretim otomobil, zamanýn Ýhtilal Komite Baþkaný Cemal Gürsel'in emriyle tezgâha alýnmýþtý. Tezgâhtan inip fabrikadan yürüyerek çýkabilirlerse adýna 'Devrim' denecekti.

Ancak 29 Ekim 1961 günü, geçit resminde korkulan oldu ve 'Devrim Durdu'. Ardýndan 'Devrim' projesi de durduruldu. Peki gerçekte ne olmuþtu? Devrim otomobillerinin gerçek öyküsü, anlamý, arka planýnda yaþananlar, bu kitabýn konusu.

Kitapta sadece Devrim otomobillerinin öyküsü anlatýlmýyor. Nuri Demirað'ýn uçak fabrikasýnýn atýl hale getirilmesi, Etimesgut Uçak Fabrikasý'nýn traktör fabrikasýna dönüþtürülmesi, Raybus Projesinin baltalanmasý gibi örneklerle cumhuriyet sonrasýnda gerçekleþtirilmesi gerekli olan Türk Sanayi Devrimini engelleme zihniyeti de belgeleriyle ortaya konuyor...
Kaytl

57 Chevy is the BEST!
chop top
Yýlmaz Ünver

evrimd evrimd

Mesaj Says: 271

« Yantla #13 : Aralk 01, 2010, 10:03:13 »

Herkesin aklýnda bir soru vardýr ya cevabýný öðrenip öðrenemeyeci meçhul olan. Benim aklýmdaki sorulardan biri:

Acaba bu ülkeye, ülkesini ve milletini seven bir yönetici gelecek mi? Ben görebilecek miyim acaba, vatanýnýn ve milletinin kalkýnmasýný, elinden gelen herþeyi baþarmasýný isteyen bir yönetici olacak mý?

Özal' ýn tren konusunu ilk defa öðreniyorum. Yazýk.
Kaytl
serkancakir
A.Serkan ÇAKIR

evrimd evrimd

Mesaj Says: 364

« Yantla #14 : Aralk 01, 2010, 10:17:58 »

Emeklerinize saðlýk,çok faydalý bilgiler paylaþmýþsýnýz.
Kaytl
KemalAkel

evrimd evrimd

Mesaj Says: 10466

- C H E V R O L E T -

« Yantla #15 : Aralk 01, 2010, 11:13:07 »

Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #16 : Haziran 03, 2011, 03:34:54 S »

Devrim'in yapim asamalari...

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #17 : Haziran 03, 2011, 03:38:49 S »

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
volksrods
Mehmet Can Ýpek

evrimd evrimd

Mesaj Says: 194

« Yantla #18 : Haziran 04, 2011, 01:35:38 S »

Bundan bir sene kadar önce Devrim'i ziyarete gitmiþtim ve biraz moralim bozuk dönmüþtüm. Önce birkaç güzel fotoðraflarýný paylaþayým sonraki mesajda bu moral bozukluðunun sebeplerine deðineceðim.

TÜLOMSAÞ'tan içeri girdiðinizde sizi böyle bir görüntü karþýlýyor.

Kaytl
volksrods
Mehmet Can Ýpek

evrimd evrimd

Mesaj Says: 194

« Yantla #19 : Haziran 04, 2011, 01:50:04 S »

Devrime yakýndan baktýkça keyfim kaçmaya baþladý, boyasý çok özensiz ve pütür pütürdü. Cam fitillerine ve sinyallere boya bulaþmýþtý. Bazý bölgelerde boya akmalarý vardý. Yakýnlardaki görevliye orjinal boyasýmý yoksa restorasyon gördümü diye sordum. 5-6 ay önce restorasyon gördüðünü ve boyandýðýný söyledi ( görevlinin yalancýsýyým). Açýkçasý bu özensizlik karþýsýnda þoka girdim ve son derece üzüldüm. Panjur metalik gümüþ renge boyanmýþ, ýslak boya saca kadar akmýþtý. Sol çamurluktaki Devrim yazýsýnýn "rim" i kaybolmuþtu !

Arka sinyaller

Cam fitilleri

Panjur

Kaytl
Sayfa: 1 [2] 3  Hepsi   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

MySQL Kullanyor PHP Kullanyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! KOD Design by nar biliim
Bu Sayfa 0.022 Saniyede 15 Sorgu ile Oluturuldu