Arkadaþlar Merhaba alibaba.com'dan alýþveriþ yapmak istiyorum fakat nereden nasýl yapacaðýmý bilmiyorum alacaðým ürün kaç güne gelir ve elektronik ürün getirebiliyor muyum 100$'a kadar olan ürünler direk kapýya geliyormuþ var mý bi bildiði olan Tþkler..
Merhaba,
Öncelikle alacaðýnýz ürünün açýklamalarýný iyi inceleyin. Satýcýnýn güvenilir olmasýný aldýðý geri bildirimlerden ve puantajlarýndan kontrol edin. Varsa yorumlarý okuyun. Kafanýza takýlan bir þey olursa satýcýya mail yoluyla sorun. Alacaðýnýz ürünün kargo ödemesi varmý yokmu diye bakýn.
Ýkinci olarak Gümrükten geçmesinde bir sýkýntý olmayan herþey kapýnýza kadar gelir. Yada postaneden gümrük vergisi ödeyerek çýkartýrsýnýz. Ancak yasak olan ürünler (tlf. vb.) gümrüðe takýlma ihtimali yüksektir. Bu biraz þansýnýza baðlý. Gümrükten geçip evinize kadar da gelebilir. Ama eðer gümrüðe takýlýrsa hiçbir þekilde alamazsýnýz. Geri satýcýya gönderilir. Bu durumda satýcýdan para iade talebi yapmanýz gerekir. Ancak alabilirmisiniz bilmiyorum.
Ürün size gönderildikten sonra sizden beklenilen bir onay süreci var. Bu süre içinde alýnan ürünü onaylarsanýz para satýcýya aktarýlýyor. Almýþ olduðunuz ürün elinize ulaþmazsa, yada hatalý, yanlýþ gelirse mutlaka bu süre dolmadan uyuþmazlýk açýn ve nedenlerini belirtin.
Alacaðýnýn ürün satýcýnýn kargoya verme süresi ve göndereceði post seçeneðine göre 2 hafta ile 1 ay arasýnda deðiþim gösterebilir.