Duyurular: HIZ DEÐÝL, HAZ ÝÇÝN
www.ikod.org.tr
facebook.com/ikodklasik
twitter.com/ikodklasik
youtube.com/ikodklasik
instagram/ikodklasik
forum.ikod.org.tr
ikodklasik@gmail.com
*
Hogeldiniz, Ziyareti.Ltfen giri yapn veya kayt olun. Mays 02, 2026, 04:21:04

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!

Sayfa: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 82   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Günün Sorusu  (Okunma Says 190647 defa)
0 ye ve 2 Ziyareti konuyu incelemekte.
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 14768

SERDAR GENÇ/ Abi ýsýrýr mý? Yok, Isýrmaz , Öper !

« Yantla #150 : Ekim 15, 2010, 04:56:34 S »

Ilk otomobil, La Marquise-ustte

Buhar gucuyle calisan ve Fransiz De Dion, Bouton & Trépardoux tarafindan 1884 yilinda yapilan La Marquise modelini disarida tutacak olursak, ilk seri uretim fabrikasyon araba   1897'de  Oldsmobile olmustur.

Mercedes-Benz ise ilk arabasini 1881'de urettigi halde, patentini 1886'da almis,1901 yilinda pazarlamaya baslamis , ancak 1926 yilinda marka olarak tescillenmis ve satisa baslamistir.Ama uretime baslayip, hala dunya uzerinde seri uretim araba yapan en eski marka bu anlamda Mercedes-Benz'dir.

Buick 1899'da kurulmus, Ford Haziran 1903 yilina kadar uretime gecememis, Cadillac ise Agustos 1903'de araba uretmeye baslamistir.

Biraz karisik oldu ama, idare edin artik.. Karizmatik Karizmatik

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
BEYZ66
Kadir Uðurluel

evrimd evrimd

Mesaj Says: 952

« Yantla #151 : Ekim 15, 2010, 05:24:20 S »

Benim araþtýrmalarým biraz daha farklý çýktý abi, ben yanlýþ biliyor olabilirim.

ilk üçü sýralarsak ,

Daimler mercedes-Benz (hemfikiriz ) , Peugeot ve Tatra olarak buldum.

Tatra hakkýnda kýsa bir açýklama yapmak istiyorum.

Çek cumhuriyeti merkezli olan Tatra ( ismini Slovakya sýnýrlari içerisindeki Tatra Daðlarýndan almýþtýr.) 1850 yýlýnda kurulmuþtur. 1897 yýlýna kadar  vagon ve kamyonlar üreten Tatra  1897 yýlýnda j ilham almak için Benzden otomobil alýp otomobil sektörünüde girmiþtir.1997 yýlýna kadar otomobil üretmiþtir.Hala  kamyon,kamyonet ,askeri araçlar ,panzerler, vagonlar üretmektedirler. ( uçak bile üretmiþlerdir. )

Konu mankenimiz 1952 Tatra Tatraplan 600

Dört silindirli hava soðutmalý motora sahiptir.

Hava kanallarý  ve bu arada motor arkadadýr.

Kaytl
BEYZ66
Kadir Uðurluel

evrimd evrimd

« Yantla #152 : Ekim 15, 2010, 05:25:36 S »

Güzel saat 

Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #153 : Ekim 15, 2010, 05:48:10 S »

Ben seri uretim arabalardan bahsettim, Peugeot ve Tatra prototip  ve ilk arabalarini daha eski tarihli yapmislar. Esasinda tartismali ve karisik bir konu, bakis acisina gore degisebiliyor.. Karizmatik Karizmatik
Kaytl

57 Chevy is the BEST!
BEYZ66
Kadir Uðurluel

evrimd evrimd

« Yantla #154 : Ekim 15, 2010, 05:52:14 S »

Ben seri uretim arabalardan bahsettim, Peugeot ve Tatra prototip  ve ilk arabalarini daha eski tarihli yapmislar. Esasinda tartismali ve karisik bir konu, bakis acisina gore degisebiliyor.. Karizmatik Karizmatik

Dediðim gibi abi ben yanlýþ biliyor olabilirim.Tarihlerde çok eski olunca her kaynakta da farklýlýk olabiliyor.

Kaytl
DAZKIR

evrimd evrimd

Mesaj Says: 218

Site
« Yantla #155 : Ekim 15, 2010, 05:54:12 S »

Sizin iþiniz gücünüz yokmu ya.Bunlara ayýrdýðýnýz zamaný iþinize ayýrsaydýnýz,þimdiye köþeyi dönmüþtünüz valla.
Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #156 : Ekim 15, 2010, 06:02:28 S »

Sizin iþiniz gücünüz yokmu ya.Bunlara ayýrdýðýnýz zamaný iþinize ayýrsaydýnýz,þimdiye köþeyi dönmüþtünüz valla.

Kose donmek? Ney Ney Ney  Biz koseleri 4 kere donduk, sizler gibi dostlar kazanarak, sirtimiz yere gelmez artik..
Kaytl

57 Chevy is the BEST!
BEYZ66
Kadir Uðurluel

evrimd evrimd

« Yantla #157 : Ekim 15, 2010, 06:22:40 S »

Kose donmek? Ney Ney Ney  Biz koseleri 4 kere donduk, sizler gibi dostlar kazanarak, sirtimiz yere gelmez artik..

+10000
Kaytl
DAZKIR

evrimd evrimd

Mesaj Says: 218

Site
« Yantla #158 : Ekim 15, 2010, 09:29:40 S »

+10000

Çok alicenapsýnýz.teþekkür ederim.
Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #159 : Ocak 10, 2011, 05:43:41 S »

Evet arkadaslar,

Gunun sorusu geliyor, asagida resmini gordugunuz sey nedir?  

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
Sayfa: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 82   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

MySQL Kullanyor PHP Kullanyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! KOD Design by nar biliim
Bu Sayfa 0.022 Saniyede 18 Sorgu ile Oluturuldu