Deðerli klasik sever dostlar. Merak ettiðim bu konuda sitede arama yaptýrmama raðmen tam aydýnlanamadým.
Benim merak ettiðim bu konuda bilgisi olan arkadaþlardan yardým bekliyorum.
Yakýn zamanda Bir klasik oto restorasyonuna baþlamayý planlýyorum. Bazý ayrýntýlar netleþince sizlerle her noktayý paylaþacaðým. Þu anda bazý ön bilgilerdeki bilgi eksiklerimi tamamlamak istiyorum.
Öncelikle düþündüklerimi yazayým. Aracý boþandýrdýktan yani kasa ve þasi ayýrýmýndan sonra þasi yi ve ayrýca kasanýn her yerini gerekli ayýrýmlarý yaptýktan sonra kumlama ile mümkün lan her parcayý elden geçirmek istiyorum.
Kafama takýlanlar þunlar :
Kumlamadan daha iyi ülkemizde uygulanabilir baþka bir teknik var mý?
Kumlama yý klasik araçlara uygulayan Aydýn ilinde oturduðum göz önüne alýnýrsa Ege bölgesinde uygulamýþ ve tecrübe sahibi görüþebileceðim usta var mý?
Kumlama iþinin parçalar üzerinde "uygun yapýldýðý takdirde" aþýndýrýcý yönü nedir ve göz ardý edilebilir mi?
Kumlama konusunda deðiþik Türkçe siteleri gezmeme raðmen daha çok makina yada büyük aksamlar için siteler oluþturulmuþ. Klasik araçla ilgiði uygulama sistemi ne rastlamadým.
Sadece bizim sitemizde "1964 Impala SS Convertible Restoration'u Salih/Almanya" adlý arkadaþýmýzýn fotolarýnda gördüm ve çok beðendim".
Kýsaca bir klasik oto restorasyonunda kumlamanýn yeri ve önemi ile ilgili yardýmlarýnýzý bekliyorum.
Þimdiden teþekkürler...
Saygýlarýmla..
"ben de bir elma var,sen de bir elma var, ben sana elmamý verdim sen bana elmaný verdin, ben de bir elma oldu sen de bir elma.
ama bende bir bilgi var, sende bir bilgi var,
ben sana bilgimi verdim sen bana bilgini verdin,
ben de iki bilgi oldu sen de iki bilgi" Konfiçyus..