Biz kendi cenaze namazýmýzý kendimiz kýldýk Çanakkale'de
.Babamým dostlarýndandý. Dimdik yürüdü. Hani Allah'tan baþka kimsenin önünde eðilmemiþ tipler vardýr ya,
öyle biriydi. Ben çok küçüktüm, evimize misafir gelirdi. "Oðul" diye seslenirdi hep. Baðdaþ kurmaz, diz çöker öyle
otururdu. Gaz lambasý ýþýðýnda daha bir heybetli görünürdü gözüme. Hep bitip tükenmek bilmeyen harp hatýralarý anlatýrdý.
Çanakkale, Gazze, Kafkas cephelerini dolaþmýþ; Sakarya, Dumlupýnar'da savaþmýþ. Ancak Ýzmir'in kurtuluþundan sonra
köyüne dönebilmiþti. Anlattýklarýnda hep acý, kan, cefa vardý. Kolay mý kazanýlmýþtý bu vatan? Ölüm neydi ki?
Þerbet içmek kadar kolaydý. "Biz kendi cenaze namazýmýzý kendimiz kýldýk Çanakkale'de !" derdi sýk sýk.
Olur muydu??
Kirte muharebeleri sýrasýnda bölükler arka siperlerde hücum sýralarýný beklemektedirler. Ön siperlerdekiler ileri fýrlamýþ
boðuþuyorlar. Yüzbaþý hucum için emir bekliyor. Bütün asker süngü takmýþ siperden fýrlamak için hazýr. Sinirler gergin ! ...
Bütün dudaklar kýpýr kýpýr dualar okuyor, kelime-i þehadet getiriyor. Süre uzuyor. Yüzbaþý erlere sesleniyor...
"Yavrularým... Aslanlarým... Biraz sonra Cenab-ý Rabb'ül Alem'in huzuruna varacaðýz. Abdestsiz gitmeyelim... Haydi !
Tüfeklerimizin kabzalarýna ellerimizi sürüp, hep beraber teyemmüm edelim..."
Teyemmüm edilir... Bekleme devam etmektedir. Biraz sonra Yüzbaþý;
" Çocuklarým... Sanýyorum biraz daha bekleyeceðiz... Önümüzde biraz daha zaman var. Ýleride arkadaþlarýmýz þehit oluyor.
Hem onlar için, hem de vakit varken, kendi cenaze namazýmýzý kendimiz kýlalým..."
" Kabe Karþýmýzda... "
Arkadan Of'lu Ali çavuþ baðýrýr. " ER KÝÞÝ NÝYETÝNE... "
O gün yapýlan hücumda, kendi cenaze namazýný kýlan pek az kiþi sað kalabilmiþti.
Onlar Allah'a verdiði sözü tuttular....
NUR ÝÇÝNDE YATSIN ASÝL RUHLU KAHRAMAN ECDADIMIZ ..