Duyurular: HIZ DEÐÝL, HAZ ÝÇÝN
www.ikod.org.tr
facebook.com/ikodklasik
twitter.com/ikodklasik
youtube.com/ikodklasik
instagram/ikodklasik
forum.ikod.org.tr
ikodklasik@gmail.com
*
Hogeldiniz, Ziyareti.Ltfen giri yapn veya kayt olun. Nisan 30, 2026, 01:08:17

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!

Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12  Hepsi   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: 18 MART ÇANAKKALE ZAFERÝ KUTLU OLSUN  (Okunma Says 66205 defa)
0 ye ve 2 Ziyareti konuyu incelemekte.
ÝKOD
YÖNETÝM

evrimd evrimd

Mesaj Says: 4281

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN...

Site
« Yantla #90 : Mart 18, 2015, 10:21:04 »

<a href="http://www.youtube.com/v/INzu4rAZBoM&amp;showsearch=0&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;autoplay=0&amp;amp;ap=%2526fmt%3D22" target="_blank">http://www.youtube.com/v/INzu4rAZBoM&amp;showsearch=0&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;autoplay=0&amp;amp;ap=%2526fmt%3D22</a>
Kaytl

dr.ersoy
ersoy soydaþ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 35

1954 fargo truck

« Yantla #91 : Mart 18, 2015, 12:54:44 S »

hocam bu fotoðraf güncel mi? ben de çanakkale gezisine katýlmak isterdim. yada önümüzdeki senenin faaliyet takvimine alsak iyi olur diye düþünüyorum nacizane. (umarým kabalýk etmemiþimdir)
saygýlar..
Kaytl
miyidogan
miyidogan
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 264

« Yantla #92 : Mart 18, 2015, 02:10:40 S »

OY ÇANAKKALE OY

Bu vatan için binlerce kiþinin kahramanca öldüðü Çanakkale Savaþý. Bu milletin her alandaki kayýplarýnýn baþlangýcý. Bu savaþý her halde ‘dan daha iyi anlatan birisi olamaz.
 Neden bizim milletimizden de uluslararasý bilim adamlarý, doktorlar, mühendisler çýkmadýðýný, sürekli en meþhur dolandýrýcýlarýn, vatan hainlerinin bizden çýktýðýný sorguladýðým günlerden birinde bana “Bu milletin onurlu,vatanýný seven, eðitimli, gençleri Çanakkale’de þehit oldu, kýzým.” demiþlerdi.
 Kubbealtý Akademisi Kültür ve Sanat Vakfý ‘nýn Akademi Mecmuasý‘nýn Ocak 2005 sayýsýnda ‘in yazýsý bana verilen cevabý birinci aðýzdan tasdiklemiþ oldu.
“OYÇANAKKALEOY!..”
Zaman zaman sohbetlerde: “Neden bizden de bilim adamý çokça yetiþmez? Diðer ülkelerden ne farkýmýz var? Bizde hiç mi aydýn yetiþmemiþ?” yollu yakýnmalarýmýz olur. Ayný soruyu kendisi de bir bilim adamý olan Toygar AKMAN üniversite öðrenciliði yýllarýnda babasýna sormuþ. Babasý da cevap niteliðinde olmak üzere öðretmenliðe yeni baþladýðý yýllardaki hatýralarýndan bir bölümünü anlatýyor:
“Çanakkale Savaþý’nýn bütün þiddetiyle sürdüðü o günlerde Sirkeci Ýstasyonu’ndan hergün asker dolusu trenler Trakya yönüne doðru hareket ederdi. Sarayburnu Ýskelesi’nden de asker dolu koca koca gemiler Çanakkale’ye doðru denize açýlýrdý. Bütün Ýstanbul halký bu kahraman askerleri göz yaþlarý içinde uðurladýk. Giden gemiler ve trenler daima boþ olarak döner ve gidenlerden de kýsa bir süre sonra haber alýnamazdý.”
Babam göz yaþlarýný silerek devam etti:
“O günlerin birinde Ýstanbul Erkek Lisesi’nin bir dokuzuncu sýnýfýnda ders veriyordum. Sýnýfýn kapýsý iki defa týklatýldýktan sonra açýldý ve içeriye müdür muavini ile kalpaklý bir binbaþý girdi. Sert bir asker selâmý çaktý. Ben de ayaða kalkarak kendilerini selâmladým. Daha ziyaret sebebini sormadan, binbaþý bana baktý ve tok bir sesle:
-Muallim Bey! Memleket, evlâd-ý vatandan hizmet bekler, dedikten sonra sýnýfa döndü ve arka sýralarda oturan uzun boylu öðrencilere, “Sen gel, sen gel, sen de gel!” diye seslenerek, öðrencileri toplamaya baþlamýþtý. Önde oturanlar, kendilerinin de alýnmasý için, oturduklarý sýrada dik durmaya ya da ayaklarýnýn ucuna basarak uzun boylu görünmeye çalýþýyorlardý. Binbaþý bu öðrencilere acý acý gülümseyerek sýrtlarýný okþayýp topladýðý öðrencileri alýp, geride kalan bizlere sert bir asker selâmý vererek çýkarak gitti. Sýnýfta öylece kalakalmýþtým. Diðer sýnýflardan toplananlarla beraber bizim öðrencileri Selimîye Kýþlasý’na götürmüþler. Gidenlerin arkadaþlarýna gönderdikleri mektuplardan, orada makineli tüfek eðitimi aldýklarýný, üç aylýk eðitim süresi bitince Çanakkale’ye gideceklerini öðreniyorduk. Üç ay sonra ise kendilerinden hiç haber alýnamadý.” Rahmetli babam sözlerinin burasýnda durmuþ, dopdolu gözleriyle bana bakarak:
“Gidenlerin hiçbiri geri gelmedi. Hepsi de dokuzuncu sýnýf öðrencisi idi. Ýstanbullular dokuzuncu sýnýfa kadar gelmiþ bütün okuyan evlâtlarýný þehit verdiler. Geriye kalanlar oldu ise onlar da Yemen’de ve Ýstiklâl Harbi’nde þehit düþtü. Ýstanbul daha ne verecekti ki evlâdým. O zamana kadar memlekette aydýnýn harman olduðu yer Ýstanbul’du. Memlekette aydýn mý kaldý a oðul? Pýnarlar kurudu, pýnarlar!.. Sen ne sorarsýn!”
Kaytl

Mahmut Ýyidoðan
mustang_tutkusu

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1097

Bayram

« Yantla #93 : Mart 18, 2015, 02:30:51 S »

Güzel bir Paylaþým
Teþekkür ederim
Esasen yazýlacak, konuþulacak çok þey var amma en Güzeli oradaki þehit dedelerimizin ruhunu hayýr ve dualarla anmak
VATAN ONLARDAN RAZI GELDI...
Kaytl

nasib eylemezse MÂBUD neylesin sultan mahmut
eminkekic
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 87

EMÝN KEKÝÇ

« Yantla #94 : Mart 18, 2015, 02:41:12 S »

Tüm þehitlerimizin ruhu þad olsun. Onlarý saygýyla anýyoruz.
Kaytl
papatya54
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 819

Sedat Papatya/SAKARYA

Site
« Yantla #95 : Mart 18, 2015, 06:46:54 S »

Çanakkale Destanýnýn 100. yýlýnda aziz þehitlerimizi rahmet ve minnetle anýyoruz;
Kaytl

Anlatýlmaz ki;Yaþanýr !
1960impala
ALAATTÝN ABANOZ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 7016

61 AL 210 / TRABZON

« Yantla #96 : Mart 18, 2015, 08:52:09 S »

Bütün  þehitlerimizi  rahmet  ve  minnetle  anýyorum  Allah  mekanlarýný  cennet  eylesin...
Kaytl
deeppurple
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1982

AYDIN ÖZDEMÝR / SAKARYA

« Yantla #97 : Mart 18, 2015, 09:04:34 S »

<a href="http://www.youtube.com/v/INzu4rAZBoM&amp;showsearch=0&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;autoplay=0&amp;amp;ap=%2526fmt%3D22" target="_blank">http://www.youtube.com/v/INzu4rAZBoM&amp;showsearch=0&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;autoplay=0&amp;amp;ap=%2526fmt%3D22</a>
Bir kaç deneme yaptým þu andaki ruh halimi aktarmak adýna.
Hiç biri yeterli olmadý.

Kaytl

Aydýn Özdemir/Sakarya
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1497

MURAT SARIGÜL

« Yantla #98 : Mart 17, 2016, 06:58:21 S »

Tarihimizde altýn harflerle yazýlý zaferlerimizden biri olan,Çanakkale Zaferi'nin 101'nci yýldönümünü kutlamanýn onurunu yaþýyoruz...

Bu tarih;

Ayný zamanda canýný,vataný için seve seve veren þehitlerimizi anma günüdür...

Tüm þehitlerimize ALLAH'tan rahmet diliyor,saygý ve minnetle anýyorum...

18 Mart Çanakkale Zaferi,kutlu olsun...

Kaytl
gezgin
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 82

Arif Yýldýrým

« Yantla #99 : Mart 17, 2016, 09:04:58 S »

Bu vatan için Çanakkale'de tarih yazanlarý saygýyla,minnetle ve rahmetle anýyorum.
Çanakkale zaferinin 101. yýldönümü ve bu muhteþem zaferi unutmamak adýna saygýyla kutluyorum.
Umarým ileriki günlerde bizde ÝKOD olarak bu zaferi yerinde kutlarýz
Kaytl
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12  Hepsi   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

MySQL Kullanyor PHP Kullanyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! KOD Design by nar biliim
Bu Sayfa 0.026 Saniyede 18 Sorgu ile Oluturuldu