sanaldan ziyade gidip görmek lazım Serdar Abi, atalarımız nasıl tarih yazmışlar oralarda. japonlar Hiroşima ve Nagazaki deki enkazları özellikle yeniden yapmıyorlar, gençleri kollarından tutup bakın çalışıp memleketinize faydalı insanlar olmazsanız bu hale gelebiliriz diye motive ediyorlar. bizimde çanakkale gibi bir gerçeğimiz var bizim nesil ve çocuklarımız bu Çanakkale olayını iyi kavramalılar. hala gezerken toprağı deşeliyorsun kemikler çıkıveriyor. gerçekten herkesin gidip görmesi lazım. tavsiye ederim.
Gunaydin Hasim,
Soylediklerine birebir katiliyorum, Canakkale bizim hayatimizda cok onemli bir yere sahip,ne yazik ki buyuklerimiz bu konuyu uzun sure hic gundeme almadilar, son senelerde bu konuda bir seyler yapilmaya calisiliyor.Okullar geziler duzenliyor, gencler ziyaret ediyorlar.Canakkale denilen yer Istanbul'a cok da uzak olmayan bir uzaklikta.Aramizda oraya hic gitmemis, yolu oralardan gecse bile; yoldan iceri sapip, sehitlikleri, siperleri, gezilecek/gorulecek yerleri ziyaret etmemis,gitmemis bir suru arkadasimiz vardir. Ben bu konuda onlari cesaretlendirmek icin, "bari gitmediyseniz , hic olmazsa sanal olarak ziyaret edin, belki meraklanir, bir gun de gercekten gidersiniz " demek istedim.Haa tabi bu arada, "nasilsa sanal olarak gorduk, gitmeye ne gerek var" diye dusunenler de cikacaktir tabii..
Kissadan Hisse: Belki bahar aylarinda(Nisan/Mayis),
www.klasikoto.net olarak ve/veya gelmek isteyenlerden olusturulacak klasik otomobil grubu olarak, Canakkale sehitlik Turu gezisi yaparak, hem guzel bir birliktelik olusturup, hem de gormemis arkadaslarimiz icin bir firsat yaratmis olabilir miyiz? diye dusunuyorum. Bu konuda fikirlerinizi almak isterim dogrusu..
Serdar