Duyurular: HIZ DEÐÝL, HAZ ÝÇÝN
www.ikod.org.tr
facebook.com/ikodklasik
twitter.com/ikodklasik
youtube.com/ikodklasik
instagram/ikodklasik
forum.ikod.org.tr
ikodklasik@gmail.com
*
Hogeldiniz, Ziyareti.Ltfen giri yapn veya kayt olun. Mart 26, 2025, 03:05:53

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!

Sayfa: 1 2 3 ... 12 [Hepsi]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: 18 MART ÇANAKKALE ZAFERÝ KUTLU OLSUN  (Okunma Says 44473 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 14768

SERDAR GENÇ/ Abi ýsýrýr mý? Yok, Isýrmaz , Öper !

« : Mart 18, 2009, 07:59:43 »

M.Kemal Ataturk ve aziz sehitlerimizin onunde saygiyla egiliyor, minnetlerimizi sunuyoruz.Vatan size minnettardir..

Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren þayaný hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalýsýnýz ki, Çanakkale Muharebelerini kazandýran bu yüksek ruhtur. M.Kemal Ataturk

"Türkler, Çanakkaleyi zorlayan çaðýnýn en ileri tekniðine sahip güçler karþýsýna adeta bir kale gibi dikilmiþlerdir. Churchill
Kaytl

57 Chevy is the BEST!
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #1 : Mart 18, 2009, 08:01:44 »

18 Mart 1915 gunu'nu tekrar yasayalim...

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #2 : Mart 18, 2009, 08:02:26 »

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
umut
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1725

Lacivert Olmadan Sarý Sevilmez...

« Yantla #3 : Mart 18, 2009, 08:16:44 »

Þehit ve gazi atalarýmýzýn ruhlarý þâd olsun...

Dur Yolcu!
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastýðýn,
Bu toprak, bir devrin battýðý yerdir.
Eðil de kulak ver bu sessiz yýðýn
Bir vatan kalbinin attýðý yerdir.
Bu ýssýz, gölgesiz yolun sonunda,
Gördüðün bu tümsek, Anadolu’nda
Ýstiklal uðruna, namus yolunda,
Can veren Mehmet’in yattýðý yerdir.
Bu tümsek, koparken büyük zelzele
Son vatan parçasý geçerken ele
Mehmet’in düþmaný boðduðu sele
Mübarek kanýný kattýðý yerdir.
Düþün ki haþrolan kan, kemik, etin
Yaptýðý bu tümsek amansýz çetin
Bir harbin sonunda bütün milletin
Hürriyet zevkini tattýðý yerdir
Kaytl

Bir daha gel, gel Samsun' dan
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #4 : Mart 18, 2009, 08:29:21 »

Umutcugum,

Ne yazik ki Canakkale gazisi kalmadi artik, hepsiniz rahmetle aniyoruz..

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
THUNDERBIRD78
METÝN VURAL
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 2390

« Yantla #5 : Mart 18, 2009, 10:18:02 »

Serdar Abi Ellerine Saðlýk. Cenabý Allah Milletimize Bir Daha Savaþ ve Acýlar Yaþatmasýn.
Kaytl

.                                  
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #6 : Mart 18, 2009, 11:50:55 »

http://www.360tr.net/17_canakkale/gelibolu/

Canakkale, gelibolu yarimadasinda sanal gezintiye cikmaya ne dersiniz?

Yukaridaki linke tiklayin, isterseniz karsiniza gelen sayfanin sol tarafindaki alfabetik siralamadan istediginiz yere tiklayin , isterseniz harita uzerinden gormek istediginiz yere tiklayin .(tiklamadan-o bolgenin neresi oldugunu mouse uzerindeyken gorebiliyorsunuz)
Sayfa acildiginda, sol tarafta o yerin degisik acilardan cekilmis fotograflarini yine sayfanin solt alt tarafinda goreceksiniz.Resimlerden herhangi birine tikladiginizda, eger mouse ile uzerinde dolasmaya baslarsaniz, (asagi-yukari-sag-sol) 360 derece gezinmeye basliyorsunuz.Resim geldikten sonra, ekranin sag altindaki yok tuslarinin yaninda bulunan "Tam ekran seyret" tusuna basarsaniz, resim ekrani kapliyor. Bu durumda alt ortada cikan kumanda tuslari ile resmin istediginiz yerini buyutup (+ ) kucultebilirsiniz (-)

Bence cok basarili bir calisma, eger Gelibolu Yarimadasini gezmediyseniz,sanal tur yardimiyla gezme sansini kullanin.Bu anlamli gunde, sanal da olsa ziyaret etmek de fayda var.. 

Kolay gelsin..

Serdar
Kaytl

57 Chevy is the BEST!
derinmavi
Gönül Gül

evrimd evrimd

Mesaj Says: 865

« Yantla #7 : Mart 18, 2009, 12:08:11 S »

Çok güzel kutlamalarý olan bir hafta geçirdik, ne mutlu bize ki, tarihe saðlam imzalar atmýþ bir tarihimiz var.
Türk olmakla gurur duyorum..
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Kaytl

Yaþamýnýzdaki her sorun, içinde bir armaðan saklar.
CADDYFAST

evrimd evrimd

Mesaj Says: 569

CENGÝZ YAÞAR

« Yantla #8 : Mart 18, 2009, 12:10:40 S »

BÜTÜN ÞEHÝTLERÝMÝZÝN RUHU ÞAD OLSUN,BUGÜN BU ÜLKEDE BU SÝTEDE BÝRBÝRÝMÝZLE RAHATÇA YAZIÞABÝLÝYORSAK HATTA KAVGA BÝLE EDEBÝLÝYORSAK BUNDA BAÞTA MUSTAFA KEMAL ÝN VE ÞEHÝTLERÝMÝZÝN PAYI BÜYÜKTÜR.RUHLARINA EL FATÝHA. 
Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #9 : Mart 18, 2009, 12:29:48 S »

Çok güzel kutlamalarý olan bir hafta geçirdik, ne mutlu bize ki, tarihe saðlam imzalar atmýþ bir tarihimiz var.
Türk olmakla gurur duyorum..
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Ýþte Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atýldýðýnýn baþlangýcý olan Gelibolu yarýmadsýný tanýmak için sanal tur. Zaman ayýrabilir izlerseniz 250 000 þehitlerimizin mekanlarýný sanalda olsa izleme fýrsatý bulabilirsiniz.

http://www.360tr.com/17_canakkale/gelibolu/

Saniyorum, ikimizde ayni anda ayni sanal tur linkini vermisiz???  Ney Ney Masum Masum Masum
Kaytl

57 Chevy is the BEST!
derinmavi
Gönül Gül

evrimd evrimd

« Yantla #10 : Mart 18, 2009, 02:08:44 S »

Evet serdar bey ayný anda vermiþik linkleri..Saðlýk olsun hemen düzeltiyorum þimdi..
Ýyi çalýþmalar..
Kaytl

whitecaprice
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 645

HAKAN KUÞÇU

« Yantla #11 : Mart 18, 2009, 02:39:06 S »

ÇANAKKALE GEÇÝLMEZ , TÜRK'E KEFEN BÝÇÝLMEZ !!
Kaytl
KEMAL

evrimd evrimd

Mesaj Says: 172

Kemal ÇOBANOÐLU

« Yantla #12 : Mart 18, 2009, 08:04:28 S »

bütün þehitlerimize allah rahmet eylesin þefaatlerine cümleyi nail etsin
gelcek nesillerinde bu þuurla yetiþmesini nasip etsin
Kaytl

haz için deðil hýz için
ozgur
Özgür Özbey

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1575

« Yantla #13 : Mart 18, 2009, 08:27:45 S »

allah rahmet eylesin nur içinde yatsýnlar
Kaytl
57ford
MODERATOR

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1280

SUAT BULUT

« Yantla #14 : Mart 18, 2009, 08:54:12 S »

þehitlerimize allah rahmet eylesin..
Kaytl

Suat BULUT
MrImpala64
Mustafa Temizsoy

evrimd evrimd

Mesaj Says: 111

« Yantla #15 : Mart 18, 2009, 09:47:03 S »

Canakkale Zaferi,Türk ün direnme gücünün, fedakarlik ruhunun ve Vatan severlik suurunun bir abidesidir.Sehit Atalarimizin Ruhlari Sadolsun,Allah gani rahmet eylesin.
Kaytl
hselcuk
Haþim Selçuk

evrimd evrimd

Mesaj Says: 611

BMW E21 323i, Dogleg, Recaro, Kamei, Kayseri..

« Yantla #16 : Mart 18, 2009, 11:15:35 S »

sanaldan ziyade gidip görmek lazým Serdar Abi, atalarýmýz nasýl tarih yazmýþlar oralarda. japonlar Hiroþima ve Nagazaki deki enkazlarý özellikle yeniden yapmýyorlar, gençleri kollarýndan tutup bakýn çalýþýp memleketinize faydalý insanlar olmazsanýz bu hale gelebiliriz diye motive ediyorlar. bizimde çanakkale gibi bir gerçeðimiz var bizim nesil ve çocuklarýmýz bu Çanakkale olayýný iyi kavramalýlar. hala gezerken topraðý deþeliyorsun kemikler çýkýveriyor. gerçekten herkesin gidip görmesi lazým. tavsiye ederim.
Kaytl

Eden bulur... hiç þüphe yok...
faydin3426

evrimd evrimd

Mesaj Says: 3

« Yantla #17 : Mart 19, 2009, 12:42:03 »

Kolaðasý (Ön Yüzbaþý) Bölük Komutaný - Mehmet TEVFÝK- 1881 Ýstanbul

Sebebi hayatým, feyz-ü refikim,

Sevgili babacýðým,valideciðim,

Arýburnu'nda ilk girdiðim müthiþ muharebede sað yanýmdan ve pantolonumdan kurþun geçti, hamdolsun kurtuldum.Fakat bundan sonra gireceðim muharebelerden kurtulacaðýmdan ümidim olmadýðýndan bir hatýra olmak üzere þu yazýlarýmý yazýyorum.

Hamdü senalar olsun Cenab-ý Hakk'a beni bu rütbeye kadar isal etti.Yine mukadderatý ilahiye olarak beni asker yaptý.Siz de ebeveynim olmak dolayýsýyla beni vatan ve millete hizmet etmek için ne suretle yetiþtirmek mümkün ise öylece yetiþtirdiniz.Sebeb-i Feyz-ü refikim ve hayatým oldunuz.Cenab-ý Hakk'a ve sizlere çok teþekkürler ederim.

Þimdiye kadar milletin bana verdiði parayý hak etmek zamanýdýr.Vazife-i mukaddese-i vataniyeyi ifaya cehdediyorum.Rütbe-iþehadete suudedersem Cenab-ý Hakk'ýnen sevimli kulu olduðuma kanaat edeceðim.Asker olduðum için bu her zaman bana pek yakýndýr,sevgili babacýðým ve valideciðim.Göz bebeðim olan zevcem Münevver ve oðlum Nezih'ciðimi evvele Cenab-ý Hakk'ýn saniyen sizin himayenize tevdi ediyorum.Onlar hakkýnda ne mümkün ise lütfen yapýnýz.

Oðlumun talim ve terbiyesine siz de refikamla birlikte lütfen sayediniz.Servetimizin olmadýðý malumdur.Mümkün olandan fazla birþeyi isteyemem,istesem de pek beyhudedir.Refikama hitaben yazdýðým matuf mektubu lütfen kendi eline veriniz.Fakat çok müteessir olacaktýr,o teessürü izale edecek vechile veriniz.Aðlayacak üzülecek tabi teselli ediniz.Mukadderat-ý ilahiye böyleymiþ.Malumat ve düyunatýn hakkýnda refikam mektubunda laf ettiðim deftere ehemmiyet veriniz.Münevver'in hafýzasýnda ve yahut kendi defterinde mukayyet düyunat da doðrudur.Münevver'e yazdýðým mektubum daha mufassaldýr.kendisinden sorunuz.

Sevgili baba ve valideciðim ,

Belki bilmeyerek size karþý birçok kusurlarda bulunmuþumdur.Beni affediniz,hakkýnýzý helal ediniz,ruhumu þadediniz,iþlerimizi tavsiyesinde refikama muavenet ediniz ve muin olunuz.
Sevgili Hemþirem Lütfiye'ciðim,

Bilirsiniz ki sizi çok severdim.Sizin için vesayemin yettiði nisbette ne yapmak lazýmsa yapmak isterdim.Belki size karþý da kusur etmiþimdir,beni affet ,mukadderatý ilahiye böyle imiþ hakkýný helal et ruhumu þadet , yengeniz Münevver hanýmla oðlum Nezih'e sen de yardým et , sizi de Cenab-ý Hakk'ýn lütuf ve himayesine tevdi ediyorum.

Ey akraba ve ehibba ve evda , cümlenize elveda , cümleniz hakkýnýzý helal ediniz.Bnim tarafýmdan cümlenize hakkým helal olsun.Elveda , elveda..Cümlenizi Cenab-ý Hakk'a tevdi ve emanet ediyorum..

Ebediyen Allah'a ýsmarladým.

Sevgili Babacýðým ve Valideciðim....

Oðlunuz Mehmet Tevfik

(Mehmet Tevfik , 2 Haziran 1915 günü yaralanmýþ ve Çanakkale Askeri Hastanesi'nde þehitlik rütbesine ulaþmýþtýr.)
Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #18 : Mart 19, 2009, 08:27:28 »

sanaldan ziyade gidip görmek lazým Serdar Abi, atalarýmýz nasýl tarih yazmýþlar oralarda. japonlar Hiroþima ve Nagazaki deki enkazlarý özellikle yeniden yapmýyorlar, gençleri kollarýndan tutup bakýn çalýþýp memleketinize faydalý insanlar olmazsanýz bu hale gelebiliriz diye motive ediyorlar. bizimde çanakkale gibi bir gerçeðimiz var bizim nesil ve çocuklarýmýz bu Çanakkale olayýný iyi kavramalýlar. hala gezerken topraðý deþeliyorsun kemikler çýkýveriyor. gerçekten herkesin gidip görmesi lazým. tavsiye ederim.

Gunaydin Hasim,

Soylediklerine birebir katiliyorum, Canakkale bizim  hayatimizda cok onemli bir yere sahip,ne yazik ki buyuklerimiz bu konuyu uzun sure hic gundeme almadilar, son senelerde bu konuda bir seyler yapilmaya calisiliyor.Okullar geziler duzenliyor, gencler ziyaret ediyorlar.Canakkale denilen yer Istanbul'a cok da uzak olmayan bir uzaklikta.Aramizda oraya hic gitmemis, yolu oralardan gecse bile; yoldan iceri sapip, sehitlikleri, siperleri, gezilecek/gorulecek  yerleri ziyaret etmemis,gitmemis bir suru arkadasimiz vardir. Ben bu konuda onlari cesaretlendirmek icin, "bari gitmediyseniz , hic olmazsa sanal olarak ziyaret edin, belki meraklanir, bir gun de gercekten gidersiniz " demek istedim.Haa tabi bu arada, "nasilsa sanal olarak gorduk, gitmeye ne gerek var" diye dusunenler de cikacaktir tabii..  Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Kissadan Hisse: Belki bahar aylarinda(Nisan/Mayis),  www.klasikoto.net olarak ve/veya gelmek isteyenlerden olusturulacak klasik otomobil grubu olarak,  Canakkale sehitlik Turu gezisi yaparak, hem guzel bir birliktelik olusturup, hem de gormemis arkadaslarimiz icin bir firsat yaratmis olabilir miyiz? diye dusunuyorum. Bu konuda fikirlerinizi almak isterim dogrusu..

Serdar
Kaytl

57 Chevy is the BEST!
OldieS
ADMIN

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1372

Serkan

Site
« Yantla #19 : Mart 19, 2009, 10:05:28 »

Alnt

...............Belki bahar aylarinda(Nisan/Mayis),  www.klasikoto.net olarak ve/veya gelmek isteyenlerden olusturulacak klasik otomobil grubu olarak,  Canakkale sehitlik Turu gezisi yaparak, hem guzel bir birliktelik olusturup, hem de gormemis arkadaslarimiz icin bir firsat yaratmis olabilir miyiz? diye dusunuyorum. Bu konuda fikirlerinizi almak isterim dogrusu..

Serdar 

Serdar selam,
Çanakkale turunu daha önce düþünmüþtük ama henüz gerçekleþemedi,çok da iyi olur böyle bir organizasyon.
Tarihte belkide bir daha hiç rastlanamayacak böyle bir zaferin mimarlarýný ziyaret edememek ayýbýndanda kurtulmuþ oluruz böylece.
Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #20 : Mart 19, 2009, 10:15:40 »

O zaman tamamdir bu is, simdiden organizasyon islerine baslamak lazim.. Ben elimden geldigince yardima hazirim.

Serdar
Kaytl

57 Chevy is the BEST!
faydin3426

evrimd evrimd

Mesaj Says: 3

« Yantla #21 : Mart 19, 2009, 01:58:38 S »

çanakkale...

o ruh,onur,gurur,þeref,ancak gezilip görerek anlaþýlabilir.

gitmek lazým,görmek lazým,bize bu cennet vataný býrakanlara bir fatiha okumak lazým...

vesile olacak arkadaþlara þimdiden teþekkürler.
Kaytl
64impala327
Volkan Ramis

evrimd evrimd

Mesaj Says: 142

« Yantla #22 : Mart 19, 2009, 09:36:10 S »

BÜTÜN ÞEHÝTLERÝMÝZÝN RUHU ÞAD OLSUN

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE,  sehitler ölmez vatan bölunmez ezan dinmez
Kaytl

Ne Mutlu Türküm Diyene
Only God can judge me!
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #23 : Mart 18, 2010, 07:49:30 »

VATAN SIZE MINNETTARDIR !

UNUTMAYALIM, UNUTTURMAYALIM...95. YILINDA SEHITLERIMIZI BIR KEZ DAHA RAHMETLE ANIYORUZ....

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
classic61
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 3862

MELÝH KAYIRAN Moskova

« Yantla #24 : Mart 18, 2010, 09:31:05 »

Þehitlerimizin ruhlarý þad olsun.
Onlara çok þey borçlu olduðumuzu unutmadan dualarýmýzý eksik etmeyelim.

Geçen yaz tatilinde 39 yýl aradan sonra bu kez de çocuklarýmla kutsal topraklarý ziyaret ettim. Ana yoldan þehitliklere saptýðýnýz andan itibaren deðiþik bir dünyaya girmiþ gibi hissediyorsunuz kendinizi. Tüyleriniz ürperek yürürken, bastýðýnýz yerlere altýndakileri incitmekten çekinerek basýyorsunuz, boðazýnýzda zaman zaman bir düðümlenme oluyor, gözleriniz doluyor. Ben bu deðiþik duygularý yaþadým. Sizlere de tavsiye ediyorum.

Kaytl

56 Chevy ve bir yerlerde 84 Caprice SW olacak...
umut
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #25 : Mart 18, 2010, 09:54:38 »

Ben de geçen yýl gitmiþtim her Türk'ün gitmesi gereken biryer... deðiþik, uhrevi bir havasý var.  sanki þehitler hala yattýklarý yerlerde , sanki son mermi biraz önce atýlmýþ , komutanýndan savaþmanýn deðil ölmenin emrini alan Mehmetçik son nefesini yeni vermiþ...

Bir kahraman takým ve de Yahya Çavuþtular
Tam üç alayla burda gönülden vuruþtular
Düþman tümen sanýrdý bu þahane erleri
Allahý arzu ettiler akþama kavuþtular

Kaytl

papatya54
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 819

Sedat Papatya/SAKARYA

Site
« Yantla #26 : Mart 18, 2010, 09:57:08 »

Günler ne kadar çabuk geçiyor,yýllar ise sanki daha çabuk forumlarda konu baþlýðýmýzýn üzerinden 1 yýl; 18 Mart Çanakkale zaferinin ise 95 yýl geçmiþ;ama Koca Seyit Onbaþý'nýn bakýþlarý hala ayný sert, gururlu ve vatan millet aþký içeriyor 95.yýlýnda Çanakkale þehitlerimizi rahmetle anarken ve Seyit Onbaþýnýn "O" kara gözlerine bakarken bu günlerde geçtiðimiz sancýlý süreçte bizim gibi  þanlý bir tarihe sahip halka hiçde yakýþmayan bugünlerde ki ulusal olaylarý yaþadýðýmýz için utanýyorum;

http://www.klasikarabalar.net/klasika/index.php?option=com_fireboard&Itemid=384&func=view&id=11348&catid=5&limit=6&limitstart=0
Kaytl

Anlatýlmaz ki;Yaþanýr !
derinmavi
Gönül Gül

evrimd evrimd

« Yantla #27 : Mart 18, 2010, 07:45:21 S »

ÇANAKKALE GEÇÝLEMEDÝ..1915..

Bir destanýn adýdýr Çanakkale....
Ateþle imtihandýr Çanakkale ....
Tarihte destandýr Çanakkale...
Düþmana mezardýr Çanakkale... ...

Barýþ Dolu Dünyada Yaþamamýz DiLeðiyle..
Kaytl

cengizarsay
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 565

« Yantla #28 : Mart 18, 2010, 11:14:20 S »

ÝKOD yönetiminden Çanakkale turu haberini bekliyoruz !!!
Kaytl

Cengiz Arsay
Osman
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 255

OSMAN AÐIRBAÞOÐLU

« Yantla #29 : Mart 19, 2010, 11:42:50 S »

ÝKOD yönetiminden Çanakkale turu haberini bekliyoruz !!!

CENGÝZ BEY DOÐRU SÖYLÜYOR. BU SENE ÇANAKKALE'YE BÝR ÇIKARTMA YAPMAK GEREKÝR.
Kaytl

OSMAN AÐIRBAÞOÐLU
KemalAkel

evrimd evrimd

Mesaj Says: 10466

- C H E V R O L E T -

« Yantla #30 : Mart 20, 2010, 12:02:46 »

Çanakkale'ye gidip dönmeyenlerin hikayesi...(*)

“Adeviye Teyze’nin” hikâyesi.
Balýkesir’de Ali Þururi Ýlkokulu karþýsýndaki boþlukta beþ altý yýl öncesine kadar eski bir ayakkabý tamircisi vardý. Ýkinci aralýktaki ikinci dükkânda kýr, pala býyýklý bir ihtiyar çalýþýrdý: Bizim Cevdet Dedemiz…(Akkalp)
Bir akþamüstü dükkanýn önünde çay içerken konu Çanakkale’ye gelince aðlamaya baþladý. Bizlere þöyle anlattý: “Rahmetli babam Hafýz Ali, Çanakkale’de kaldýðýnda anamýn karnýnda yedi aylýkmýþým. Onu hiç tanýmadým… bir fotoðrafý bile yoktu. O günler çok zor günlerdi. Seferberliðin sýkýntýlarý, Kuvay-ý Milliye zamaný, iþgal yýllarý, kurtuluþ… Yokluk, kýtlýk, sýkýntý… Çocukluðumuz hep ekmek peþinde sýkýntýyla geçti. Ama anam (Adeviye) benim çocukluðumda her sokaða çýkýþýnda her bir yere gidiþinde yanýma gelir:
—Oðlum ben pazara gidiyorum. Baban gelirse beni hemen çaðýr ha…
—Ben teyzenlere gidiyorum. Baban gelirse beni hemen çaðýr ha…
—Ben mevlide gidiyorum. Baban gelirse beni hemen çaðýr ha…
Annem babamý bekledi durdu. Büyüdüm dükkan açtým.
Annem yine her bir yere gidiþinde dükkana gelir, gideceði yeri söyler; “Baban gelirse beni hemen çaðýr ha!” diye eklerdi.
Aradan yýllar geçti. Anacýðým ihtiyarladý. Gene hep deðneðine dayanarak yanýma gelir ve “Baban gelirse beni hemen çaðýr ha!” diye tembihlerdi.
Günü geldi aðýrlaþtý. Ölüm döþeðinde bizimle helalleþti:
“Bana iyi baktýnýz. Hakkýnýzý helal edin.” Bana döndü yavaþça:
“Baban gelirse, ona Annem hep seni bekledi de.” dedi.
Birden irkilerek doðruldu ve kapýya doðru gülümseyerek;
“Hoþ geldin, hoþ geldin!” diyerek ruhunu teslim etti.

(*) Alýntýdýr

Kaytl
kosdag
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 529

MEHMET KÖSDAÐ

Site
« Yantla #31 : Mart 20, 2010, 03:55:28 S »

Arkadaþlar yapýn organizasyonu gidelim .
Oralarý iyi bilen bir de rehber tutalým bizi o günlere götürsün.
Mehmet Kösdað
Kaytl

Dünyada hiç kimse, hiçbirþeyi daha kötü yapmadan daha ucuza satamaz.
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #32 : Mart 18, 2011, 09:21:06 »

Alnt

...............Belki bahar aylarinda(Nisan/Mayis),  www.klasikoto.net olarak ve/veya gelmek isteyenlerden olusturulacak klasik otomobil grubu olarak,  Canakkale sehitlik Turu gezisi yaparak, hem guzel bir birliktelik olusturup, hem de gormemis arkadaslarimiz icin bir firsat yaratmis olabilir miyiz? diye dusunuyorum. Bu konuda fikirlerinizi almak isterim dogrusu..

Serdar  

Serdar selam,
Çanakkale turunu daha önce düþünmüþtük ama henüz gerçekleþemedi,çok da iyi olur böyle bir organizasyon.
Tarihte belkide bir daha hiç rastlanamayacak böyle bir zaferin mimarlarýný ziyaret edememek ayýbýndanda kurtulmuþ oluruz böylece.

GECILMEDI, GECILEMEZ...

UNUTMAYALIM, UNUTTURMAYALIM...

Bana gore; T.C.'nin temellerinin atildigi, Cumhuriyet tarihimiz icin cok onemli bir donum noktasi.. Iki sene once bu konuyu konusmustuk, IKOD olarak insallah bu sene 30 Nisan gunu hep birlikte kutsal topraklarda olacagiz..

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
papatya54
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Sedat Papatya/SAKARYA

Site
« Yantla #33 : Mart 18, 2011, 09:29:08 »

Þanlý zaferlerle dolu tarihimizin gurur abidesi olan 18-Mart Çanakkale Zaferinin 96.yýlýnda aziz þehitlerimizi rahmet ve minnetle anýyoruz;Ruhlarý þaadolsun;birlik ve beraberlik ruhuna en çok ihtiyacýmýz olan bu günlerde bizlerin de Ý.K.O.D. olarak klasiklerimizle bu bölgeye ilk olarak gitmenin heyecaný içinde  30-Nisan gününü sabýrsýzlýkla bekliyorum;Sakarya'dan sevgi ve selamlarýmla Sedat Papatya

Kaytl

Anlatýlmaz ki;Yaþanýr !
Ahmet Murat

evrimd evrimd

Mesaj Says: 322

« Yantla #34 : Mart 18, 2011, 10:54:44 »

Aziz Þehitlerimizin ruhlarý þad olsun! Vatan uðruna topraða düþen her cana selam olsun!
Kaytl
impala

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1233

Mustafa/ALMANYA

« Yantla #35 : Mart 18, 2011, 12:50:09 S »

her sene tatilimi seddüllbahirde yapiyorum ilk anzaklarincikartma yaptigi yer cok harika yer isterseniz kale pansionun tel vereyim savas arkadasim buyuk pansion arti 5 araba kapali garaji var  cok temit klimali tv de arti buyuk abideye 3 kilometre ...saygilar

Kaytl
Ahmet_Aytaf
05356323009

evrimd evrimd

Mesaj Says: 398

ASALETÝN SÝMGESÝ

« Yantla #36 : Mart 18, 2011, 01:11:03 S »

Tüm Þehit ve Gazilerimizin ruhlarý þad olsun.
Kaytl

YaVaÞ ve ALçAkTaN SüZüLeReK!!!
IMPALA
hardtop_fatih
Ziyareti
« Yantla #37 : Mart 18, 2011, 01:23:53 S »

Biz kendi cenaze namazýmýzý kendimiz kýldýk Çanakkale'de
.

Babamým dostlarýndandý. Dimdik yürüdü. Hani Allah'tan baþka kimsenin önünde eðilmemiþ tipler vardýr ya,
öyle biriydi. Ben çok küçüktüm, evimize misafir gelirdi. "Oðul" diye seslenirdi hep. Baðdaþ kurmaz, diz çöker öyle
otururdu. Gaz lambasý ýþýðýnda daha bir heybetli görünürdü gözüme. Hep bitip tükenmek bilmeyen harp hatýralarý anlatýrdý.
Çanakkale, Gazze, Kafkas cephelerini dolaþmýþ; Sakarya, Dumlupýnar'da savaþmýþ. Ancak Ýzmir'in kurtuluþundan sonra
köyüne dönebilmiþti. Anlattýklarýnda hep acý, kan, cefa vardý. Kolay mý kazanýlmýþtý bu vatan? Ölüm neydi ki?
Þerbet içmek kadar kolaydý. "Biz kendi cenaze namazýmýzý kendimiz kýldýk Çanakkale'de !" derdi sýk sýk.
Olur muydu??

Kirte muharebeleri sýrasýnda bölükler arka siperlerde hücum sýralarýný beklemektedirler. Ön siperlerdekiler ileri fýrlamýþ
boðuþuyorlar. Yüzbaþý hucum için emir bekliyor. Bütün asker süngü takmýþ siperden fýrlamak için hazýr. Sinirler gergin ! ...
Bütün dudaklar kýpýr kýpýr dualar okuyor, kelime-i þehadet getiriyor. Süre uzuyor. Yüzbaþý erlere sesleniyor...
"Yavrularým... Aslanlarým... Biraz sonra Cenab-ý Rabb'ül Alem'in huzuruna varacaðýz. Abdestsiz gitmeyelim... Haydi !
Tüfeklerimizin kabzalarýna ellerimizi sürüp, hep beraber teyemmüm edelim..."
Teyemmüm edilir... Bekleme devam etmektedir. Biraz sonra Yüzbaþý;
" Çocuklarým... Sanýyorum biraz daha bekleyeceðiz... Önümüzde biraz daha zaman var. Ýleride arkadaþlarýmýz þehit oluyor.
Hem onlar için, hem de vakit varken, kendi cenaze namazýmýzý kendimiz kýlalým..."

" Kabe Karþýmýzda... "

Arkadan Of'lu Ali çavuþ baðýrýr. " ER KÝÞÝ NÝYETÝNE... "

O gün yapýlan hücumda, kendi cenaze namazýný kýlan pek az kiþi sað kalabilmiþti.
Onlar Allah'a verdiði sözü tuttular....

NUR ÝÇÝNDE YATSIN ASÝL RUHLU KAHRAMAN ECDADIMIZ ..
Kaytl
ozgur
Özgür Özbey

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1575

« Yantla #38 : Mart 18, 2011, 02:16:45 S »

ÇANAKKALE GEÇÝLMEZ... NUR ÝÇÝNCE YATSIN KAHRAMAN ATALARIMIZ..
Kaytl
chop top
Yýlmaz Ünver

evrimd evrimd

Mesaj Says: 271

« Yantla #39 : Mart 18, 2011, 02:32:43 S »

Biz de gazi dedemizi kaybettik bir kaç yýl önce. Küçük bir hatýramý paylaþmak istiyorum.

2001 yýlýnda Ankara Mamak' ta acemi askerliðimi yapýyorum, yeminimizi ettik, ve o günün akþamý gazi dedemizi ziyarete gittik.

- Hoþgeldin evlat
- hoþbulduk dede.

- nasýl geçiyor askerlik ?

Askere kadar orta direk bir ailenin evladý olarak, çok rahat bir hayatýmýz olmasa da pek de sýkýntý çeken biri olmayarak askerlikten þikayet etmeye baþladým:

- Askerlik çok uzun dede, bi de botlarým hep ayaðýmý sýkýyor. Bir türlü deðiþtiremedim. Yemekler iyi ama, bir yemek þirketiyle anlaþmýþlar, karavana derdimiz yok.

Rahmetli bastonunu hýþýmla havaya  kaldýrarak baþladý anlatmaya:

"Biz sekiz sene askerlik yaptýk.!! Ayaðýmýzda postal deðil, çorap yoktu.!!

Evdekiler telaþlandý, ayaklandýlar "tamam dede, sakin ol, Allah korusun, sinirlenme"...

Ben bin piþman oldum, söylediklerime. Bizim hayal bile edemeyeceðimiz fedakarlýklarý yaptý bizim dedelerimiz, ninelerimiz. biz ise sadece þikayet etmeyi biliyoruz.

ne  biliyim iþte öylesine anlatmak istedim. Söyleyecek pek fazla bir þey yok aslýnda: Herþeyimizi onlara borçluyuz...

Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #40 : Mart 18, 2011, 02:56:12 S »

Biz de gazi dedemizi kaybettik bir kaç yýl önce. Küçük bir hatýramý paylaþmak istiyorum.

2001 yýlýnda Ankara Mamak' ta acemi askerliðimi yapýyorum, yeminimizi ettik, ve o günün akþamý gazi dedemizi ziyarete gittik.

- Hoþgeldin evlat
- hoþbulduk dede.

- nasýl geçiyor askerlik ?

Askere kadar orta direk bir ailenin evladý olarak, çok rahat bir hayatýmýz olmasa da pek de sýkýntý çeken biri olmayarak askerlikten þikayet etmeye baþladým:

- Askerlik çok uzun dede, bi de botlarým hep ayaðýmý sýkýyor. Bir türlü deðiþtiremedim. Yemekler iyi ama, bir yemek þirketiyle anlaþmýþlar, karavana derdimiz yok.

Rahmetli bastonunu hýþýmla havaya  kaldýrarak baþladý anlatmaya:

"Biz sekiz sene askerlik yaptýk.!! Ayaðýmýzda postal deðil, çorap yoktu.!!

Evdekiler telaþlandý, ayaklandýlar "tamam dede, sakin ol, Allah korusun, sinirlenme"...

Ben bin piþman oldum, söylediklerime. Bizim hayal bile edemeyeceðimiz fedakarlýklarý yaptý bizim dedelerimiz, ninelerimiz. biz ise sadece þikayet etmeyi biliyoruz.

ne  biliyim iþte öylesine anlatmak istedim. Söyleyecek pek fazla bir þey yok aslýnda: Herþeyimizi onlara borçluyuz...

Yilmaz cok guzel anlatmissin, Dedeye allah rahmet eylesin..   Dedigin gibi, buyukten kucuge  artik sadece sikayet etmesini bilen bir toplum olduk,sikintiya hic gelemiyoruz. Zaman zaman gecmisi hatirlamakta fayda var, etrafimiza bakinip yeri geldiginde sukur etmesini bilmeyi de unutmamak lazim..
Kaytl

57 Chevy is the BEST!
captain
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 388

PERTEV PEKEL

« Yantla #41 : Mart 18, 2011, 03:06:20 S »

Yýllar önce büyük bir gemi de 3.kptdým. Beybaba dediðimiz geminin kaptaný (Allah rahmet eylesin) Çanakkale boðaz seyri esnasýnda görevli vardiya zabitinin gemi jurnaline tamamen iyi niyetle yazdýðý (burun,fener gibi alametlerin gemi tarafýndan geçildiði saatle yazýlýr) "1455lt çanakkale geçildi." yazýsýna çok sert tepki göstermiþti. kýrmýzý kalemle üzerini çizip aynen "Bir dünya askeri geldi denedi geçemedi sen mi geçeceksin"
diye yazmýþ ve tüm gemi personelini toplayarak Türk'ün dünyaya verdiði dersi anlatmýþtý. Sonra ki yýllar da her boðaz seyrinde o topraklar da yatan binlerce þehidimizi ve O kaptanýmý rahmetle andým.

O topraklara her yýl olmasa bile mutlaka giderim ve gezerim. Sizler de mutlaka gidiniz ve sevdiklerinize oralarý gösteriniz. Özellikle çocuklarýmýza vatan sevgisini aþýlamanýn en kolay yolu olarak görüyorum.

Bu özel günde bu cennet vatan için þehit olmuþ tüm insanlarýmýzý ve gazilerimizi saygýyla anýyorum.  Konuyu açan sevgili arkadaþýma da hassasiyetinden dolayý teþekkür ederim.

Kaytl

Her deniz seferi ayrý bir macera ayrý bir bilinmezliktir.
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #42 : Mart 18, 2011, 03:20:06 S »

Kaptan, harika bir paylasim.. Inan gozlerim doldu..Bu yazilanlardan ders almak lazim, artik yasimiz geregi bu yazilanlara konu olan eski ve tecrubeli kisiler bizler olmaya baslayacagiz, bizlerin de gelecek nesillere buna benzer mesajlari veriyor olmamiz lazim..Ama buna hazir miyiz , bilemiyorum.. Karizmatik Karizmatik
Kaytl

57 Chevy is the BEST!
alitan

evrimd evrimd

Mesaj Says: 44

« Yantla #43 : Mart 18, 2011, 04:12:57 S »

TÜM ÞEHÝTLERÝMÝZÝN MEKANI CENNET RUHLARI ÞAD OLSUN.
Kaytl
EfeCERÝT

evrimd evrimd

Mesaj Says: 507

Lincoln Mark V---Ford Taunus P3

« Yantla #44 : Mart 18, 2011, 04:48:48 S »

Dünyada eþi benzeri görülmemiþ bir zafer tüm þehitlerimizin mekaný cennet olsun
Kaytl

En hakiki mürþit ilimdir!
KEMAL

evrimd evrimd

Mesaj Says: 172

Kemal ÇOBANOÐLU

« Yantla #45 : Mart 18, 2011, 09:19:37 S »

Çanakkale Candan Kale

Düþman geldi akýn akýn
Tüm Dünya'dan uzak yakýn
Ne haldeler görün bakýn
...Milletime bakýn hele
...Çanakkale candan kale

Al kýnalý gelin kýzlar
Aðýtlara yürek sýzlar
Öksüz yetim kaldýk bizler
...Memlekete bakýn hele
...Çanakkale candan kale

Elvan elvan yirmisinde
Sevdalarý türküsünde
Caný sýrat köprüsünde
...Mehmet'ime bakýn hele
...Çanakkale candan kale

Diyarbakýr Bitlis Van'dan
Edirne'den Ardahan'dan
Vatan için geçer candan
...Ulusuma bakýn hele
...Çanakkale candan kale

Mehmet Osman Hüseyin'ler
Ölmek için tüm yeminler
Allah diye yer gök inler
...Aslanlara bakýn hele
...Çanakkale candan kale

Onbaþýdýr adý Seyyit
Var mý böyle baba yiðit
Kuvvetine Dünya þahit
...Yiðitlere bakýn hele
...Çanakkale candan kale

Ýngiliz'ler yenilmezdi
Nedir yenilgi bilmezdi
Bilse Türk'leri gelmezdi
...Türk'iyeme bakýn hele
...Çanakkale candan kale

Dünya haçlý ordusuyla
Gemi gemi filosuyla
Tümen tümen topçusuyla
...Ne haldeler bakýn hele
...Çanakkale candan kale

Allah Allah nidasýyla
Resûlullah sedasýyla
Yiðit Hamza edasýyla
...Gönüllere bakýn hele
...Çanakkale candan kale

Savaþýn sarýþýn kurdu
Atatürk'ü yenmek zordu
Ýnançla akýlla vurdu
...Bir destandýr Çanakkale
...Çanakkale candan kale

Atatürk’üm sahne aldý
Düþmanlara korku saldý
Artýk o bir kahramandý
...Atatürk'e bakýn hele
...Çanakkale candan kale

Oluk oluk kan döküldü
Maðrur bilekler büküldü
Düþman vatandan söküldü
...Candan kale Çanakkale
...Çanakkale candan kale
Kaytl

haz için deðil hýz için
KemalAkel

evrimd evrimd

- C H E V R O L E T -

« Yantla #46 : Mart 18, 2011, 10:48:19 S »

Çanakkale - 1917 - Yemek Listesi

Kaytl
derinmavi
Gönül Gül

evrimd evrimd

« Yantla #47 : Mart 20, 2011, 02:37:47 S »

Atam onlara ölmeyi emretti..
ölmeyi........
hastalýk mý düþünür mehmetim, açlýk mý??
bir tek hasret yakar içini, özler sevdiceðini ama...
önce vatan...

gözlerim doldu... 

þükürler olsun onlara..
bu toprakta nefes alýyorsak, çanakkale zaferinin sayesindedir.
Kaytl

derinmavi
Gönül Gül

evrimd evrimd

« Yantla #48 : Mart 18, 2012, 09:32:49 »

Çanakkale'nin geçilemez olduðunu tüm dünya'ya gösteren ve bu topraklarý ''VATAN'' yapan þehitlerimizi; Saygý, þükran ve rahmetle anýyoruz.. Bu vatan sizlere minnettar.. Ruh'larýnýz þad, mekanlarýnýz cennet oLsun!...

Kaytl

bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #49 : Mart 18, 2012, 11:16:43 »

UNUTMAYALIM, UNUTTURMAYALIM...97. YILINDA SEHITLERIMIZI BIR KEZ DAHA RAHMETLE ANIYORUZ....

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
impala

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1233

Mustafa/ALMANYA

« Yantla #50 : Mart 18, 2012, 12:09:37 S »

atam iyiki varsin sen olmasaydin bizler olmazdik daha bir türk kalmicakdi senin sevgin hala kalbimizde .onla beraber savasan bütun askerlerle annelerimiz sayesinde yeni bir türkiye daha guzel gunlere gidiyor .iyiki vardiniz....

bir de belgesel li izleyin link i yaninda

http://www.youtube.com/watch?v=wbhusZPx9_k&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=gCxy-cO1NSY&feature=related
Kaytl
hardtop_fatih
Ziyareti
« Yantla #51 : Mart 18, 2012, 12:57:37 S »

Vurdum o musibet gemiyi..!! Geçemeyeceksiniz..!! Çanakkale Geçilmez..!!  Seyit Onbaþý

Atalarýmýzýn ruhuna 3 Ýhlas 1 Fatiha gönderiyorum,Ruhunuz þad mekanýnýz cennet olsun inþ..
Kaytl
DAZKIR

evrimd evrimd

Mesaj Says: 218

Site
« Yantla #52 : Mart 18, 2012, 01:31:50 S »

Dün akþam "ÝZ" tv de Çanakkale'nin belgeselini izledim. Bize, bu günkü yaþamýmýzýn temeli olan, o muhteþem mücalede karþýsýnda, ruhunuzun derinliklerinde hissedeceðiniz bir saygý ile etkilenmemek, mümkün deðil. Atalarýmýzýn, Büyük kahramanlarýmýzýn önünde saygýyla eðiliyor ve onlarý þükranla anýyorum.Þehitlerimizin ruhu þad olsun.
Kaytl
umut
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #53 : Mart 18, 2012, 02:16:36 S »

Çanakkale'de þehit olan atalarýmýzýn ruhu þad olsun...

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi anlatýmýndan askerlerimizin yüksek inanmýþlýðýný anlayabiliriz.

Alnt
MEHMETÇÝÐÝN ÇANAKKALE SAVAÞI'NI KAZINDIRAN YÜKSEK RUH

"Bombasýrtý Olayý ( 14 Mayýs 1915) çok önemli ve dünya harp tarihinde eþine rastlanmasý mümkün olmayan bir hadisedir. Karþýlýklý siperler arasýndaki mesafe 8 metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiç birisi kurtulmamacasýna þehit düþüyor. Ýkinci siperdekiler yýldýrým gibi onlarýn yerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soðukkanlýlýk ve tevekkülle biliyor musunuz. Bomba, þarapnel, kurþun yaðmuru altýnda öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceðini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsýlma yok Okuma bilenler Kuran-ý Kerim okuyor ve Cennete gitmeye hazýrlanýyor. Bilmeyenler ise, Kelime-i Þahadet getiriyor ve ezan okuyarak yürüyorlar. Sýcak cehennem gibi kaynýyor. 20 düþmana karþý her siperde bir nefer süngü ile çarpýþýyor. Ölüyor, öldürüyor. Ýþte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, dünyanýn hiç bir askerinde bulunmayan, tebrike deðer bir örnektir. Emin olmalýsýnýz ki Çanakkale muharebelerini kazandýran bu yüksek ruhtur."
Kaytl

serkancakir
A.Serkan ÇAKIR

evrimd evrimd

Mesaj Says: 364

« Yantla #54 : Mart 18, 2012, 03:09:02 S »

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,Silah arkadaþlarý ve Þehitlerimizi rahmetle anýyorum.Vefat eden Gazilerimize Allah rahmet eylesin.Hayatta olanlar var ise Allahtan saðlýklý ve huzurlu bir yaþam diliyorum.

Unutmadýk,Unutturamayacaklar.

Kaytl
serkancakir
A.Serkan ÇAKIR

evrimd evrimd

Mesaj Says: 364

« Yantla #55 : Mart 18, 2012, 03:13:45 S »

Bugün Mersin vosvos clup ile Tarsus daki Nusrat mayýn gemisine bir gezi düzenlenecekti.Rahatsýz olduðumdan dolayý ben katýlamadým.Özgür akþam fotolarý paylaþacaktýr.
Kaytl
bedir
Bedir Kurdal

evrimd evrimd

Mesaj Says: 75

Bedir / Almanya

« Yantla #56 : Mart 18, 2012, 06:21:32 S »

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
Kaytl

Akil susunca düsünce durur,düsünce durunca,hareket durur,hareketsizlik,cürümenin esigidir.
hozgurarman

evrimd evrimd

Mesaj Says: 942

Halil Özgür Arman

Site
« Yantla #57 : Mart 18, 2012, 11:32:25 S »

Türk olmanýn haklý gururunu bugün Tarsus'da , Nusret Mayýn Gemisi'nde yapýlan devlet törenine Voswos Mersin Kulübü ile yaptýðýmýz etkinlikle dahil olarak yaþadým.Gözlerim dolmadan izlemek mümkün olmadý.Temsili þehitlik de yazan isimleri ve memleketleri okudukça þu an bizi bu hale getiren þerefsizlere de ayrýca lanet okudum.Doðum yerleri , Romanya , Rusya , Azerbaycan , Siirt , Tunceli , Muþ , Bingöl , Halep , yaþlarý 18 -22 arasý vatan evlatlarý nereli olduklarýna bakmadan bu vatan için , canlarýný verdiler.Umarým þu anda içinde bulunduðumuz gaflet uykusundan ''vakit daha da geç olmadan '' uyanýrýz da Türkiye'yi TÜRKÝYE yapmak için çalýþýrýz.
Kaytl
57ford
MODERATOR

evrimd evrimd

SUAT BULUT

« Yantla #58 : Mart 19, 2012, 12:03:43 »

Çanakkale þehitlerinin ruhu þad olsun..
Kaytl

Suat BULUT
sinan eren
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 906

« Yantla #59 : Mart 19, 2012, 12:07:25 »

Bütün þehitlerimizim ruhu þad olsun.
Kaytl
derinmavi
Gönül Gül

evrimd evrimd

« Yantla #60 : Mart 17, 2013, 11:02:17 S »

Unutmak bitmektir. Ruhlarý þaad olsun..
Kaytl

impala64
serdar-64chevy

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1784

« Yantla #61 : Mart 17, 2013, 11:32:21 S »

Çanakkale Þehitlerine

Þu Boðaz harbi nedir? Var mý ki dünyâda eþi?
En kesif ordularýn yükleniyor dördü beþi.
-Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya-
Kaç donanmayla sarýlmýþ ufacýk bir karaya.
Ne hayâsýzca tehaþþüd ki ufuklar kapalý!
Nerde-gösterdiði vahþetle 'bu: bir Avrupalý'
Dedirir-Yýrtýcý, his yoksulu, sýrtlan kümesi,
Varsa gelmiþ, açýlýp mahbesi, yâhud kafesi!
Eski Dünyâ, yeni Dünyâ, bütün akvâm-ý beþer,
Kaynýyor kum gibi, mahþer mi, hakikat mahþer.
Yedi iklimi cihânýn duruyor karþýnda,
Avusturalya'yla beraber bakýyorsun: Kanada!
Çehreler baþka, lisanlar, deriler rengârenk:
Sâde bir hâdise var ortada: Vahþetler denk.
Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ...
Hani, tâuna da züldür bu rezil istilâ!
Ah o yirminci asýr yok mu, o mahlûk-i asil,
Ne kadar gözdesi mevcûd ise hakkýyle, sefil,
Kustu Mehmedciðin aylarca durup karþýsýna;
Döktü karnýndaki esrârý hayâsýzcasýna.
Maske yýrtýlmasa hâlâ bize âfetti o yüz...
Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz.
Sonra mel'undaki tahribe müvekkel esbâb,
Öyle müdhiþ ki: Eder her biri bir mülkü harâb.

Öteden sâikalar parçalýyor âfâký;
Beriden zelzeleler kaldýrýyor a'mâký;
Bomba þimþekleri beyninden inip her siperin;
Sönüyor göðsünün üstünde o arslan neferin.
Yerin altýnda cehennem gibi binlerce laðam,
Atýlan her laðamýn yaktýðý: Yüzlerce adam.
Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer;
O ne müdhiþ tipidir: Savrulur enkaaz-ý beþer...
Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak,
Boþanýr sýrtlara vâdilere, saðnak saðnak.
Saçýyor zýrha bürünmüþ de o nâmerd eller,
Yýldýrým yaylýmý tûfanlar, alevden seller.
Veriyor yangýný, durmuþ da açýk sinelere,
Sürü halinde gezerken sayýsýz teyyâre.
Top tüfekten daha sýk, gülle yaðan mermiler...
Kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler!
Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmýndan;
Alýnýr kal'â mý göðsündeki kat kat iman?
Hangi kuvvet onu, hâþâ, edecek kahrýna râm?
Çünkü te'sis-i Ýlahi o metin istihkâm.

Sarýlýr, indirilir mevki-i müstahkemler,
Beþerin azmini tevkif edemez sun'-i beþer;
Bu göðüslerse Hudâ'nýn ebedi serhaddi;
'O benim sun'-i bedi'im, onu çiðnetme' dedi.
Asým'ýn nesli...diyordum ya...nesilmiþ gerçek:
Ýþte çiðnetmedi nâmusunu, çiðnetmiyecek.
Þühedâ gövdesi, bir baksana, daðlar, taþlar...
O, rükû olmasa, dünyâda eðilmez baþlar,
Vurulup tertemiz alnýndan, uzanmýþ yatýyor,
Bir hilâl uðruna, yâ Rab, ne güneþler batýyor!
Ey, bu topraklar için topraða düþmüþ asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alný deðer.
Ne büyüksün ki kanýn kurtarýyor tevhidi...
Bedr'in arslanlarý ancak, bu kadar þanlý idi.
Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsýn?
'Gömelim gel seni tarihe' desem, sýðmazsýn.
Herc ü merc ettiðin edvâra da yetmez o kitâb...
Seni ancak ebediyyetler eder istiâb.
'Bu, taþýndýr' diyerek Kâ'be'yi diksem baþýna;
Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taþýna;
Sonra gök kubbeyi alsam da, ridâ namýyle,
Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmýyle;
Mor bulutlarla açýk türbene çatsam da tavan,
Yedi kandilli Süreyyâ'yý uzatsam oradan;
Sen bu âvizenin altýnda, bürünmüþ kanýna,
Uzanýrken, gece mehtâbý getirsem yanýna,
Türbedârýn gibi tâ fecre kadar bekletsem;
Gündüzün fecr ile âvizeni lebriz etsem;
Tüllenen maðribi, akþamlarý sarsam yarana...
Yine bir þey yapabildim diyemem hâtýrana.
Sen ki, son ehl-i salibin kýrarak savletini,
Þarkýn en sevgili sultâný Salâhaddin'i,
Kýlýç Arslan gibi iclâline ettin hayran...
Sen ki, Ýslam'ý kuþatmýþ, boðuyorken hüsran,
O demir çenberi göðsünde kýrýp parçaladýn;
Sen ki, rûhunla beraber gezer ecrâmý adýn;
Sen ki, a'sâra gömülsen taþacaksýn...Heyhât,
Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât...
Ey þehid oðlu þehid, isteme benden makber,
Sana âðûþunu açmýþ duruyor Peygamber.

Mehmet Akif Ersoy
Kaytl
classic61
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

MELÝH KAYIRAN Moskova

« Yantla #62 : Mart 18, 2013, 07:04:58 »

Þehitlerimizi bir kez daha saygýyla anýyoruz. Ruhlarý þad olsun.
Kaytl

SERDAR-55-

evrimd evrimd

Mesaj Says: 328

« Yantla #63 : Mart 18, 2013, 07:37:39 »

Bütün þehitlerimizin ruhu þad olsun...
Kaytl
58ali

evrimd evrimd

Mesaj Says: 98

Ali HÜDADAT

« Yantla #64 : Mart 18, 2013, 08:09:21 »

Çanakkale Geçilmez

Türk'ün baþý diktir,asla öne eðilmez.
Ýmaný kavidir,bileði hiç bükülmez.
Dünya tarihine kazýlmýþtýr,silinmez.
Mehmetçikler ölümsüzdür,
"Çanakkale Geçilmez"

Yüce bir onurdur Çanakkale'li olmak.
Þehitlere rahmet, Mukaddestir bu toprak.
Güzel doðasýnda, tertemiz havasýnda,
Mutluluk kývançtýr, nefes alýp yaþamak.

Gökyüzünden gece ve gündüz rahmet yaðar.
Düþman barýnamaz, efsunludur bu diyar.
Berrak, kýpýr kýpýr boðazýn sularý,
Zafer türküleri söyler esen rüzgar.

Seherde Ezan sesi, susuz ruhlara kaynak;
Akþamýn grup rengi, denizde bayrak bayrak.
Dünya tarihine kazýlmýþtýr silinmez,
Mehmetçikler ölümsüzdür,
"Çanakkale Geçilmez"

Kaytl
1960impala
ALAATTÝN ABANOZ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 7016

61 AL 210 / TRABZON

« Yantla #65 : Mart 18, 2013, 08:12:06 »

Kahraman  þehitlerimizi  birkez  daha  saygý  ile  anýyoruz  ruhlarý  þad olsun..
Kaytl
papatya54
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Sedat Papatya/SAKARYA

Site
« Yantla #66 : Mart 18, 2013, 09:04:06 »

Çanakkale Zaferinin 98.yýlýnda aziz þehitlerimizi rahmet ve minnetle anýyoruz,ruhlarý þaad olsun;Sedat Papatya

Kaytl

Anlatýlmaz ki;Yaþanýr !
chop top
Yýlmaz Ünver

evrimd evrimd

Mesaj Says: 271

« Yantla #67 : Mart 18, 2013, 12:18:23 S »

Ne kýymeti var, bunca güzel söz söylemenin,
Askerine, polisine, kamu personeli dedikten sonra.
Nedir sebebi bu kadar duygusal fotoðraf yayýnlamanýn
Yýlanlarýn sýrýtmalarýna baþ eðdikten sonra.
Ne kýymeti kaldý Kardak' ta ölümü beklemenin.
Parmaklýk arkasýna kapatýldýktan sonra.

Þehitlerimizin ruhlarý þaad olsun.

Kaytl
Virtue
Erdem

evrimd evrimd

Mesaj Says: 442

« Yantla #68 : Mart 18, 2013, 12:44:10 S »

Ben de þehitlerimizin ve daimi önderimiz Ata'mýzýn aziz hatýralarý önünde saygýyla eðiliyorum, soluduðumuz hür hava onlarýn canlarýný feda etmeleri sayesinde olmuþtur. Milli hafýzamýz bazý konularda çok zayýf maalesef, deðiþmeyecek gerçeklerden birisi tarihini önemsemeyen ve unutan milletlerin geleceklerinin de olamayacaðýdýr.

Vatan sizlere minnettardýr, ruhunuz þad olsun...
Kaytl
kerempaf
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 852

Kerem PAFLAKOÐLU

« Yantla #69 : Mart 18, 2013, 01:21:53 S »

Tüm þehitlerimizin ruhu þad olsun.Onlarý saygýyla anýyoruz
Kaytl

Kerem PAFLAKOÐLU
chevrolet60
Tayfun AKGÜN
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 4012

Ne mutlu TÜRKÜM diyene!

« Yantla #70 : Mart 18, 2013, 01:24:50 S »

Ne kýymeti var, bunca güzel söz söylemenin,
Askerine, polisine, kamu personeli dedikten sonra.
Nedir sebebi bu kadar duygusal fotoðraf yayýnlamanýn
Yýlanlarýn sýrýtmalarýna baþ eðdikten sonra.
Ne kýymeti kaldý Kardak' ta ölümü beklemenin.
Parmaklýk arkasýna kapatýldýktan sonra.

Þehitlerimizin ruhlarý þaad olsun.

Kaytl

Cezam müebbet aþk, tek sorun Impalasýzlýk...
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #71 : Mart 18, 2013, 01:57:11 S »

Unutmadik, unutturmayacagiz... Aziz Ataturk ve sehitlerimizin huzurunda bir kez daha saygiyla egiliyoruz..

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
umut
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #72 : Mart 18, 2013, 02:32:48 S »

1915'de savaþarak boðazý geçemeyen Ýngiliz Gemileri; 1918'de salýna salýna, kefensiz yatan þehitlerimizin kemiklerini sýzlatarak geçtiler Çanakkale Boðazýn'dan ve Ýstanbul'a kadar geldiler...

Ulu Atatürk "Tarih tekerrürden ibarettir" der...

Çapulcu sürüsüne 30 seneden beri cephede yenilmeyen Türk Milleti masada kaybetti.
Masa bugün daha korkunç 20 yaþýnda topraða verilen çocuklar; kopan kollar bacaklar, kör olan gözlerle geçirilmesi gereken koskoca bir ömür var. Bunlar üzerinden pazarlýklar sürerken bugün þehitler günü...

"Analar aðlamasýn" sloganýyla duygu sömürüsü yapýlýrken insan düþünüyor, iyi ki atalarýmýz da bu rezilane duygu sömürüsüyle býrakmadýlar vataný düþmana. Elbet onlarýn da anasý aðladý ama torunlarýna gurur dolu bir tarih býrakarak gittiler.

Ruhlarý þâd olsun...
Kaytl

bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #73 : Mart 18, 2014, 07:04:31 »

UNUTMAYALIM, UNUTTURMAYALIM...99. YILINDA SEHITLERIMIZI BIR KEZ DAHA RAHMETLE ANIYORUZ....

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
classic61
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

MELÝH KAYIRAN Moskova

« Yantla #74 : Mart 18, 2014, 07:38:23 »

Þehit ve gazilerimizi bir kez daha þükran ve minnetle anýyoruz. Allah sizlerden razý olsun.
Kaytl

Virtue
Erdem

evrimd evrimd

Mesaj Says: 442

« Yantla #75 : Mart 18, 2014, 08:15:17 »

Þehitlerimiz olmasaydý bugünümüz, yarýnýmýz olur muydu?.. ATAmýz olmasaydý halimizin nice olacaðýnýn bugün cumhuriyetin faziletlerinden faydalananlar farkýnda mý acaba?.. Ben de þehitlerimizin aziz hatýralarý önünde saygýyla ve minnetle eðiliyorum, ruhunuz þad olsun.
Kaytl
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1497

MURAT SARIGÜL

« Yantla #76 : Mart 18, 2014, 08:39:50 »

Büyük destanýn 99.yýlýnda;

Aziz þehitlerimizi,saygý ve rahmetle anýyoruz...

Ruhlarý þâd olsun...
Kaytl
umut
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #77 : Mart 18, 2014, 08:40:11 »

Þehitlerimizin ve gazilerimizin mekaný cennet olsun.
Umarým Türkiye'nin þu halini görmüyorlardýr.

“Benimle beraber burada muharebe eden askerler kesin olarak bilmelidir ki, bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adým geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanýn, bu dinlenmeden yalnýz bizim deðil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasýna sebep olacaðýný hepinize hatýrlatýrým.”

Mustafa Kemal Atatürk
3 Mayýs 1915 Arýburnu.
Kaytl

chevrolet60
Tayfun AKGÜN
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Ne mutlu TÜRKÜM diyene!

« Yantla #78 : Mart 18, 2014, 09:12:05 »

Ulu Önderimiz o günlerden bugünümüze uyacak o güzel sözü söylemiþ, "Geldikleri gibi gidecekler!"

Vatan için canýný veren, bugünleri yaþamamýzý saðlayan, bütün þehitlerimizin, ebedi þefimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaþlarýnýn ruhlarý þâd olsun, mekanlarý cennet olsun...
Kaytl

mtaskin
Mustafa TAÞKIN

evrimd evrimd

Mesaj Says: 34

« Yantla #79 : Mart 18, 2014, 09:41:50 »

Þehitlerimizin ve gazilerimizin mekaný cennet olsun.
Umarým Türkiye'nin þu halini görmüyorlardýr.

“Benimle beraber burada muharebe eden askerler kesin olarak bilmelidir ki, bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adým geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanýn, bu dinlenmeden yalnýz bizim deðil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasýna sebep olacaðýný hepinize hatýrlatýrým.”

Mustafa Kemal Atatürk
3 Mayýs 1915 Arýburnu.

Büyük Baþkomutandan da askerlerine ancak böyle bir konuþma yapabilirdi. Atamýzýn ve tüm þehidlerimizin ruhlarý þad olsun.. Sizleri asla unutmayacaðýz..
Kaytl

"Paylaþtýðýn senindir, biriktirdiðin deðil."
papatya54
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Sedat Papatya/SAKARYA

Site
« Yantla #80 : Mart 18, 2014, 09:48:36 »

99. yýlýnda Çanakkale Destanýnýn kalbimizde yer verdiðimiz ölümsüz kahramanlarýný rahmet ve minnetle anýyoruz;
Kaytl

Anlatýlmaz ki;Yaþanýr !
impala64
serdar-64chevy

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1784

« Yantla #81 : Mart 18, 2014, 09:55:03 »

<a href="http://www.youtube.com/v/BgMj6l2-UaU?version=3" target="_blank">http://www.youtube.com/v/BgMj6l2-UaU?version=3</a>

Çanakkale Þehitlerine
Þu Boðaz harbi nedir? Var mý ki dünyâda eþi?
En kesif ordularýn yükleniyor dördü beþi.
-Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya-
Kaç donanmayla sarýlmýþ ufacýk bir karaya.
Ne hayâsýzca tehaþþüd ki ufuklar kapalý!
Nerde-gösterdiði vahþetle 'bu: bir Avrupalý'
Dedirir-Yýrtýcý, his yoksulu, sýrtlan kümesi,
Varsa gelmiþ, açýlýp mahbesi, yâhud kafesi!
Eski Dünyâ, yeni Dünyâ, bütün akvâm-ý beþer,
Kaynýyor kum gibi, mahþer mi, hakikat mahþer.
Yedi iklimi cihânýn duruyor karþýnda,
Avusturalya'yla beraber bakýyorsun: Kanada!
Çehreler baþka, lisanlar, deriler rengârenk:
Sâde bir hâdise var ortada: Vahþetler denk.
Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ...
Hani, tâuna da züldür bu rezil istilâ!
Ah o yirminci asýr yok mu, o mahlûk-i asil,
Ne kadar gözdesi mevcûd ise hakkýyle, sefil,
Kustu Mehmedciðin aylarca durup karþýsýna;
Döktü karnýndaki esrârý hayâsýzcasýna.
Maske yýrtýlmasa hâlâ bize âfetti o yüz...
Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz.
Sonra mel'undaki tahribe müvekkel esbâb,
Öyle müdhiþ ki: Eder her biri bir mülkü harâb.

Öteden sâikalar parçalýyor âfâký;
Beriden zelzeleler kaldýrýyor a'mâký;
Yerin altýnda cehennem gibi binlerce laðam,
Atýlan her laðamýn yaktýðý: Yüzlerce adam.
Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer;
O ne müdhiþ tipidir: Savrulur enkaaz-ý beþer...
Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak,
Boþanýr sýrtlara vâdilere, saðnak saðnak.
Saçýyor zýrha bürünmüþ de o nâmerd eller,
Yýldýrým yaylýmý tûfanlar, alevden seller.
Veriyor yangýný, durmuþ da açýk sinelere,
Sürü halinde gezerken sayýsýz teyyâre.
Top tüfekten daha sýk, gülle yaðan mermiler...
Kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler!
Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmýndan;
Alýnýr kal'â mý göðsündeki kat kat iman?
Hangi kuvvet onu, hâþâ, edecek kahrýna râm?
Çünkü te'sis-i Ýlahi o metin istihkâm.

Sarýlýr, indirilir mevki-i müstahkemler,
Beþerin azmini tevkif edemez sun'-i beþer;
Bu göðüslerse Hudâ'nýn ebedi serhaddi;
'O benim sun'-i bedi'im, onu çiðnetme' dedi.
Asým'ýn nesli...diyordum ya...nesilmiþ gerçek:
Ýþte çiðnetmedi nâmusunu, çiðnetmiyecek.
Þühedâ gövdesi, bir baksana, daðlar, taþlar...
O, rükû olmasa, dünyâda eðilmez baþlar,
Vurulup tertemiz alnýndan, uzanmýþ yatýyor,
Bir hilâl uðruna, yâ Rab, ne güneþler batýyor!
Ey, bu topraklar için topraða düþmüþ asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alný deðer.
Ne büyüksün ki kanýn kurtarýyor tevhidi...
Bedr'in arslanlarý ancak, bu kadar þanlý idi.
Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsýn?
'Gömelim gel seni tarihe' desem, sýðmazsýn.
Herc ü merc ettiðin edvâra da yetmez o kitâb...
Seni ancak ebediyyetler eder istiâb.
'Bu, taþýndýr' diyerek Kâ'be'yi diksem baþýna;
Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taþýna;
Sonra gök kubbeyi alsam da, ridâ namýyle,
Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmýyle;
Mor bulutlarla açýk türbene çatsam da tavan,
Yedi kandilli Süreyyâ'yý uzatsam oradan;
Sen bu âvizenin altýnda, bürünmüþ kanýna,
Uzanýrken, gece mehtâbý getirsem yanýna,
Türbedârýn gibi tâ fecre kadar bekletsem;
Gündüzün fecr ile âvizeni lebriz etsem;
Tüllenen maðribi, akþamlarý sarsam yarana...
Yine bir þey yapabildim diyemem hâtýrana.
Sen ki, son ehl-i salibin kýrarak savletini,
Þarkýn en sevgili sultâný Salâhaddin'i,
Kýlýç Arslan gibi iclâline ettin hayran...
Sen ki, Ýslam'ý kuþatmýþ, boðuyorken hüsran,
O demir çenberi göðsünde kýrýp parçaladýn;
Sen ki, rûhunla beraber gezer ecrâmý adýn;
Sen ki, a'sâra gömülsen taþacaksýn...Heyhât,
Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât...
Ey þehid oðlu þehid, isteme benden makber,
Sana âðûþunu açmýþ duruyor Peygamber.

Mehmet Akif Ersoy
Kaytl
1960impala
ALAATTÝN ABANOZ

evrimd evrimd

61 AL 210 / TRABZON

« Yantla #82 : Mart 18, 2014, 05:56:08 S »

Kahraman  þehit ve  gazilerimizi  þükran  ve  minnetle  anýyoruz  ruhlarý  þad  olsun  mekanlarý  cennet  olsun...
Kaytl
hardtop_fatih
Ziyareti
« Yantla #83 : Mart 18, 2014, 08:27:31 S »

2 hafta önce Çanakkale'de idim abimin yemin törenine gitmiþtim..Kilitlibahir,Seddülbahir,Arýburnu,Gelibolu,Eceabat gerçekten görülmesi gereken kutsal topraklar diye niteliyorum..Seyit Onbaþý anýtýnýn oldugu yerde Ýngiliz zýrhlýsý ''Ocean'' boðazýn dibine çöktüðünü görür gibi oldum tarih gözümde canlandý..Bilhassa her adýmýmda Ýstiðfar getirmeye dikkat ettim ruhlarýna hediye eyledim..Þanlý ecdadýmýza ne kadar teþekkür etsek az...Ruhlarý þad olsun ahirette görüþmek ümidiyle..Minnetle Anýyoruz..

Kaytl
KemalAkel

evrimd evrimd

- C H E V R O L E T -

« Yantla #84 : Mart 18, 2014, 10:10:50 S »

Bu vatan kolay kurtarýlmadý.
Uðruna gözünü kýrpmadan can verenler, evinden çýktýktan sonra bir daha dönemeyenlerin ruhlarý þad olsun.

Onlarýn kemiklerini sýzlatanlarýn kemikleri sýzlasýn inþallah...
Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #85 : Mart 19, 2014, 08:22:53 »

2 hafta önce Çanakkale'de idim abimin yemin törenine gitmiþtim..Kilitlibahir,Seddülbahir,Arýburnu,Gelibolu,Eceabat gerçekten görülmesi gereken kutsal topraklar diye niteliyorum..Seyit Onbaþý anýtýnýn oldugu yerde Ýngiliz zýrhlýsý ''Ocean'' boðazýn dibine çöktüðünü görür gibi oldum tarih gözümde canlandý..Bilhassa her adýmýmda Ýstiðfar getirmeye dikkat ettim ruhlarýna hediye eyledim..Þanlý ecdadýmýza ne kadar teþekkür etsek az...Ruhlarý þad olsun ahirette görüþmek ümidiyle..Minnetle Anýyoruz..

Fatih paylasim icin cok tesekkurler, insallah bir 57'im oldugunda ayni senin durdugun  yerde  onunla bir fotograf cektirmek en cok istedigim seylerden birisi..
Kaytl

57 Chevy is the BEST!
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

MURAT SARIGÜL

« Yantla #86 : Mart 17, 2015, 11:05:53 »

Dönmeyi,düþünmediler...

Çanakkale Destaný'nýn 100. yýlýnda,þehitlerimizi;minnet,saygý ve râhmet ile anýyorum...

Ruhlarý,þâd olsun...

Kaytl
Skylark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 329

Ýsmail Çaðlar Kesik

« Yantla #87 : Mart 18, 2015, 12:02:04 »

Nur içinde yatsýnlar , ruhlarý Þad olsun... Olmasalardý , olmazdýk...
Kaytl

Ýsmail Çaðlar Kesik
kerempaf
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 852

Kerem PAFLAKOÐLU

« Yantla #88 : Mart 18, 2015, 09:01:18 »

Bu millet size minnettar. Mekanýnýz cennet olsun.
Kaytl

Kerem PAFLAKOÐLU
OldieS
ADMIN

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1372

Serkan

Site
« Yantla #89 : Mart 18, 2015, 09:53:59 »

Kaytl
ÝKOD
YÖNETÝM

evrimd evrimd

Mesaj Says: 4281

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN...

Site
« Yantla #90 : Mart 18, 2015, 10:21:04 »

<a href="http://www.youtube.com/v/INzu4rAZBoM&amp;showsearch=0&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;autoplay=0&amp;amp;ap=%2526fmt%3D22" target="_blank">http://www.youtube.com/v/INzu4rAZBoM&amp;showsearch=0&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;autoplay=0&amp;amp;ap=%2526fmt%3D22</a>
Kaytl

dr.ersoy
ersoy soydaþ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 35

1954 fargo truck

« Yantla #91 : Mart 18, 2015, 12:54:44 S »

hocam bu fotoðraf güncel mi? ben de çanakkale gezisine katýlmak isterdim. yada önümüzdeki senenin faaliyet takvimine alsak iyi olur diye düþünüyorum nacizane. (umarým kabalýk etmemiþimdir)
saygýlar..
Kaytl
miyidogan
miyidogan
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 264

« Yantla #92 : Mart 18, 2015, 02:10:40 S »

OY ÇANAKKALE OY

Bu vatan için binlerce kiþinin kahramanca öldüðü Çanakkale Savaþý. Bu milletin her alandaki kayýplarýnýn baþlangýcý. Bu savaþý her halde ‘dan daha iyi anlatan birisi olamaz.
 Neden bizim milletimizden de uluslararasý bilim adamlarý, doktorlar, mühendisler çýkmadýðýný, sürekli en meþhur dolandýrýcýlarýn, vatan hainlerinin bizden çýktýðýný sorguladýðým günlerden birinde bana “Bu milletin onurlu,vatanýný seven, eðitimli, gençleri Çanakkale’de þehit oldu, kýzým.” demiþlerdi.
 Kubbealtý Akademisi Kültür ve Sanat Vakfý ‘nýn Akademi Mecmuasý‘nýn Ocak 2005 sayýsýnda ‘in yazýsý bana verilen cevabý birinci aðýzdan tasdiklemiþ oldu.
“OYÇANAKKALEOY!..”
Zaman zaman sohbetlerde: “Neden bizden de bilim adamý çokça yetiþmez? Diðer ülkelerden ne farkýmýz var? Bizde hiç mi aydýn yetiþmemiþ?” yollu yakýnmalarýmýz olur. Ayný soruyu kendisi de bir bilim adamý olan Toygar AKMAN üniversite öðrenciliði yýllarýnda babasýna sormuþ. Babasý da cevap niteliðinde olmak üzere öðretmenliðe yeni baþladýðý yýllardaki hatýralarýndan bir bölümünü anlatýyor:
“Çanakkale Savaþý’nýn bütün þiddetiyle sürdüðü o günlerde Sirkeci Ýstasyonu’ndan hergün asker dolusu trenler Trakya yönüne doðru hareket ederdi. Sarayburnu Ýskelesi’nden de asker dolu koca koca gemiler Çanakkale’ye doðru denize açýlýrdý. Bütün Ýstanbul halký bu kahraman askerleri göz yaþlarý içinde uðurladýk. Giden gemiler ve trenler daima boþ olarak döner ve gidenlerden de kýsa bir süre sonra haber alýnamazdý.”
Babam göz yaþlarýný silerek devam etti:
“O günlerin birinde Ýstanbul Erkek Lisesi’nin bir dokuzuncu sýnýfýnda ders veriyordum. Sýnýfýn kapýsý iki defa týklatýldýktan sonra açýldý ve içeriye müdür muavini ile kalpaklý bir binbaþý girdi. Sert bir asker selâmý çaktý. Ben de ayaða kalkarak kendilerini selâmladým. Daha ziyaret sebebini sormadan, binbaþý bana baktý ve tok bir sesle:
-Muallim Bey! Memleket, evlâd-ý vatandan hizmet bekler, dedikten sonra sýnýfa döndü ve arka sýralarda oturan uzun boylu öðrencilere, “Sen gel, sen gel, sen de gel!” diye seslenerek, öðrencileri toplamaya baþlamýþtý. Önde oturanlar, kendilerinin de alýnmasý için, oturduklarý sýrada dik durmaya ya da ayaklarýnýn ucuna basarak uzun boylu görünmeye çalýþýyorlardý. Binbaþý bu öðrencilere acý acý gülümseyerek sýrtlarýný okþayýp topladýðý öðrencileri alýp, geride kalan bizlere sert bir asker selâmý vererek çýkarak gitti. Sýnýfta öylece kalakalmýþtým. Diðer sýnýflardan toplananlarla beraber bizim öðrencileri Selimîye Kýþlasý’na götürmüþler. Gidenlerin arkadaþlarýna gönderdikleri mektuplardan, orada makineli tüfek eðitimi aldýklarýný, üç aylýk eðitim süresi bitince Çanakkale’ye gideceklerini öðreniyorduk. Üç ay sonra ise kendilerinden hiç haber alýnamadý.” Rahmetli babam sözlerinin burasýnda durmuþ, dopdolu gözleriyle bana bakarak:
“Gidenlerin hiçbiri geri gelmedi. Hepsi de dokuzuncu sýnýf öðrencisi idi. Ýstanbullular dokuzuncu sýnýfa kadar gelmiþ bütün okuyan evlâtlarýný þehit verdiler. Geriye kalanlar oldu ise onlar da Yemen’de ve Ýstiklâl Harbi’nde þehit düþtü. Ýstanbul daha ne verecekti ki evlâdým. O zamana kadar memlekette aydýnýn harman olduðu yer Ýstanbul’du. Memlekette aydýn mý kaldý a oðul? Pýnarlar kurudu, pýnarlar!.. Sen ne sorarsýn!”
Kaytl

Mahmut Ýyidoðan
mustang_tutkusu

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1097

Bayram

« Yantla #93 : Mart 18, 2015, 02:30:51 S »

Güzel bir Paylaþým
Teþekkür ederim
Esasen yazýlacak, konuþulacak çok þey var amma en Güzeli oradaki þehit dedelerimizin ruhunu hayýr ve dualarla anmak
VATAN ONLARDAN RAZI GELDI...
Kaytl

nasib eylemezse MÂBUD neylesin sultan mahmut
eminkekic
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 87

EMÝN KEKÝÇ

« Yantla #94 : Mart 18, 2015, 02:41:12 S »

Tüm þehitlerimizin ruhu þad olsun. Onlarý saygýyla anýyoruz.
Kaytl
papatya54
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Sedat Papatya/SAKARYA

Site
« Yantla #95 : Mart 18, 2015, 06:46:54 S »

Çanakkale Destanýnýn 100. yýlýnda aziz þehitlerimizi rahmet ve minnetle anýyoruz;
Kaytl

Anlatýlmaz ki;Yaþanýr !
1960impala
ALAATTÝN ABANOZ

evrimd evrimd

61 AL 210 / TRABZON

« Yantla #96 : Mart 18, 2015, 08:52:09 S »

Bütün  þehitlerimizi  rahmet  ve  minnetle  anýyorum  Allah  mekanlarýný  cennet  eylesin...
Kaytl
deeppurple
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1982

AYDIN ÖZDEMÝR / SAKARYA

« Yantla #97 : Mart 18, 2015, 09:04:34 S »

<a href="http://www.youtube.com/v/INzu4rAZBoM&amp;showsearch=0&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;autoplay=0&amp;amp;ap=%2526fmt%3D22" target="_blank">http://www.youtube.com/v/INzu4rAZBoM&amp;showsearch=0&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;autoplay=0&amp;amp;ap=%2526fmt%3D22</a>
Bir kaç deneme yaptým þu andaki ruh halimi aktarmak adýna.
Hiç biri yeterli olmadý.

Kaytl

Aydýn Özdemir/Sakarya
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

MURAT SARIGÜL

« Yantla #98 : Mart 17, 2016, 06:58:21 S »

Tarihimizde altýn harflerle yazýlý zaferlerimizden biri olan,Çanakkale Zaferi'nin 101'nci yýldönümünü kutlamanýn onurunu yaþýyoruz...

Bu tarih;

Ayný zamanda canýný,vataný için seve seve veren þehitlerimizi anma günüdür...

Tüm þehitlerimize ALLAH'tan rahmet diliyor,saygý ve minnetle anýyorum...

18 Mart Çanakkale Zaferi,kutlu olsun...

Kaytl
gezgin
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 82

Arif Yýldýrým

« Yantla #99 : Mart 17, 2016, 09:04:58 S »

Bu vatan için Çanakkale'de tarih yazanlarý saygýyla,minnetle ve rahmetle anýyorum.
Çanakkale zaferinin 101. yýldönümü ve bu muhteþem zaferi unutmamak adýna saygýyla kutluyorum.
Umarým ileriki günlerde bizde ÝKOD olarak bu zaferi yerinde kutlarýz
Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #100 : Mart 18, 2016, 08:38:06 »

UNUTMAYALIM, UNUTTURMAYALIM...101. YILINDA SEHITLERIMIZI BIR KEZ DAHA RAHMETLE ANIYORUZ....

Bu sene belki zor ama, seneye tekrar bu topraklara bir gezi yapmamiz lazim.. IKOD Yonetimine saygiyla bildiririm.
Kaytl

57 Chevy is the BEST!
chevrolet60
Tayfun AKGÜN
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Ne mutlu TÜRKÜM diyene!

« Yantla #101 : Mart 18, 2016, 09:28:18 »

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yýlý kutlu olsun. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaþlarýný, baðýmsýzlýðýmýz uðruna canlarýný hiç düþünmeden veren þehitlerimizi saygý, rahmet ve minnetle anýyorum...

Kaytl

ÝKOD
YÖNETÝM

evrimd evrimd

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN...

Site
« Yantla #102 : Mart 18, 2016, 09:31:04 »

Alnt
Bu sene belki zor ama, seneye tekrar bu topraklara bir gezi yapmamiz lazim.. IKOD Yonetimine saygiyla bildiririm.

Mesaj Alýnmýþtýr @bigshark
Kaytl

ÝKOD
YÖNETÝM

evrimd evrimd

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN...

Site
« Yantla #103 : Mart 18, 2016, 09:32:59 »

Kaytl

1960impala
ALAATTÝN ABANOZ

evrimd evrimd

61 AL 210 / TRABZON

« Yantla #104 : Mart 18, 2016, 01:01:20 S »

Bütün  þehitlerimizi  rahmet  ve  minnetle  anýyorum  ruhlarý  þaad  olsun....
Kaytl
miyidogan
miyidogan
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 264

« Yantla #105 : Mart 18, 2016, 03:53:32 S »

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yýlýnda þehitlerimizi saygý ile anýyoruz.
Kaytl

Mahmut Ýyidoðan
Hikmet

evrimd evrimd

Mesaj Says: 812

« Yantla #106 : Mart 18, 2016, 04:21:02 S »

Çanakkale savaþlarýnýn 101. yýl dönümünde baþta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aziz þehitlerimizi saygý, þükran ve rahmetle anýyorum. Ruhlarý þad olsun. Vatan onlara minnettardýr.

Kaytl
57ford
MODERATOR

evrimd evrimd

SUAT BULUT

« Yantla #107 : Mart 18, 2016, 05:14:00 S »

Bütün  þehitlerimizi  rahmet  ve  minnetle  anýyorum  Allah  mekanlarýný  cennet  eylesin...
Kaytl

Suat BULUT
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

MURAT SARIGÜL

« Yantla #108 : Mart 17, 2017, 07:16:31 »

Büyük zaferin 102'nci yýlýnda, Aziz Þehitlerimiz'i;

Minnet, saygý ve rahmet ile anýyorum...

Ruhlarý, þâd olsun...

Kaytl
umut
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

« Yantla #109 : Mart 18, 2017, 10:55:30 »

Çanakkale Geçilmez
Kaytl

ÝKOD
YÖNETÝM

evrimd evrimd

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN...

Site
« Yantla #110 : Mart 18, 2017, 01:00:21 S »

Kaytl

mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

MURAT SARIGÜL

« Yantla #111 : Mart 18, 2019, 09:18:00 »

Çanakkale Destâný’nýn, 104’ncü yýlý, kutlu olsun...

Aziz þehitlerimizi, ecdâdýmýzý;

Minnet, sevgi, saygý, ve rahmet ile anýyorum...

Nur içinde yatsýnlar...

Kaytl
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

MURAT SARIGÜL

« Yantla #112 : Mart 18, 2020, 05:33:12 »

Ölmeyi, ve dönmeyi düþünmeyenlere, selam olsun...

Çanakkale Þehitlerimiz’i, minnet, ve rahmet ile anýyorum...

Kaytl
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

MURAT SARIGÜL

« Yantla #113 : Mart 18, 2021, 07:50:31 »

Çanakkale Destâný’nýn 106’ncý yýlý, kutlu olsun...

Aziz þehitlerimizi, ecdâdýmýzý;

Minnet, sevgi, saygý, ve rahmet ile anýyorum...

Ruhlarýna, Fâtiha...

Kaytl
Sayfa: 1 2 3 ... 12 [Hepsi]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

MySQL Kullanyor PHP Kullanyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! KOD Design by nar biliim
Bu Sayfa 0.112 Saniyede 21 Sorgu ile Oluturuldu