Duyurular: HIZ DEÐÝL, HAZ ÝÇÝN
www.ikod.org.tr
facebook.com/ikodklasik
twitter.com/ikodklasik
youtube.com/ikodklasik
instagram/ikodklasik
forum.ikod.org.tr
ikodklasik@gmail.com
*
Hogeldiniz, Ziyareti.Ltfen giri yapn veya kayt olun. Mays 15, 2026, 01:35:33

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!

Sayfa: [1] 2  Hepsi   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Tr'siz Plaka (Eski)  (Okunma Says 16670 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1497

MURAT SARIGÜL

« : Aralk 04, 2013, 08:28:23 S »

.
Kaytl
dtkahraman
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 294

« Yantla #1 : Aralk 04, 2013, 11:27:38 S »

Selam
Kanunen sakýncasý var mý? Bilgin var mý
Kaytl

KÖKSAL KAHRAMAN
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

MURAT SARIGÜL

« Yantla #2 : Aralk 05, 2013, 06:18:46 »

Selam
Kanunen sakýncasý var mý? Bilgin var mý

Kanunen sakýncalý  trafik mühürlemez.mühürlü ve tr lisi bagajda olmak þartýyla takýlabilir ama tabiki yasak.

Hakan Abi;

Herhangi bir sakýncasý yok,artýk plakalara Emniyet Genel Müdürlüðü mühürü vurulmuyor...

Plakalarý Þoförler ve Otomobilciler Federasyonu basýyor...

Kaldý ki bizim araçlar 40 yaþ bandýndan baþladýklarý için trafik de bu sebepden dolayý bir sýkýntý yaþamýyor...

Benim Mercedes'de 4 senedir takýlý,hiç sorun yaþamadým...(eski araba,eski plaka )

Kaytl
kerempaf
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 852

Kerem PAFLAKOÐLU

« Yantla #3 : Aralk 05, 2013, 04:07:49 S »

Bende 62 ye yaptýrdým.2 yýldýr kullanýyorum.Ankarada yapýldý.Bildiðimiz plaka sacýndan çok kaliteli.Herhangi bir sýkýntýda yaþamadým þimdiye kadar.
Kaytl

Kerem PAFLAKOÐLU
impala64
serdar-64chevy

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1784

« Yantla #4 : Aralk 05, 2013, 10:48:52 S »

benim 64tede eski plakalarý var.  tüve bu þekilde girdi bi sorun olmadý.
hatta eski plaka diye önü kare plaka yaptýrmadým

Kaytl
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

MURAT SARIGÜL

« Yantla #5 : Aralk 06, 2013, 06:29:09 »

Þu anda kanunen bir sakýncasý yok,geçen gün arkadaþýmý trafik polisi durdurdu...

Plakasý mühürsüz dýþardan yapýlma bir plakaydý...

Polis "mühür önemli deðil,yazý grubunun okunmasý önemli" dedi...

O'nun plakasýnda yazý grubu çok içiçe idi...

Bastýrdýðý yer kaliteli plaka yapmamýþtý...

Yani velhasýl,mühür falan hikaye...

Zaten artýk çip takacaklarmýþ,mühürü ne yapsýnlar
Kaytl
kerempaf
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 852

Kerem PAFLAKOÐLU

« Yantla #6 : Aralk 06, 2013, 08:42:11 »

Bende 62 ye yaptýrdým.2 yýldýr kullanýyorum.Ankarada yapýldý.Bildiðimiz plaka sacýndan çok kaliteli.Herhangi bir sýkýntýda yaþamadým þimdiye kadar.
Kerem þöförler odasýnýn mühürü varmý yoksa hiç mühürsüzmü artýk tek mühür yetiyor bendede mühürsüz plaka var ama mühürlüsünü bagajda taþýyorum tr siz plakayý dýþarda özelde bastýrýrsýnýz heralde ve tr siz þöförler odasý mühürlemeyebilir diye tahmin ediyorum.Yanýlýyorda olabilirim.

Hiç mühür yok.Hiçte sýkýntý yaþamadým.Benimde tr li plakalar bagajda.Resmini yükleyemiyorum ýpad ten girdiðimden dolayý.etkinlik resimlerindede göremeyebilirsin. :)Bizim arabanýn fazla resmi olmaz 
Kaytl

Kerem PAFLAKOÐLU
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

MURAT SARIGÜL

« Yantla #7 : Aralk 06, 2013, 09:29:07 »

Benim bagajda da yok,olsa bile trafik ceza yazmak istedikten sonra bagajda yada deðil diye bir ayrým yapacaðýný da sanmýyorum

Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 14768

SERDAR GENÇ/ Abi ýsýrýr mý? Yok, Isýrmaz , Öper !

« Yantla #8 : Aralk 06, 2013, 10:52:58 »

Arkadaslar,

Her konuda oldugu gibi, Trafik Kanunu'nda tescil plakalarinin boyutlari, ozellikleri, takilma yerleri ve sayilari cok detayli olarak duzenlenmis durumda.. Kahkaha Karizmatik

Madde 53- (Deðiþik:RG-9/9/2011-28049)
Tescil plakalarýnýn niteliklerine ve ölçülerine ait esaslar aþaðýda gösterilmiþtir.
a) Nitelikleri
Tescil plakalarý, 0.97 mm. kalýnlýðýnda DIN 1745 standardýna uygun AL 99,5 F11 ½ sertlikte, gerilme kuvveti 100-150 N/mm, % 0.2 akýcýlýk sýnýrý, en az 90 N/mm, uzama direnci en az % 6 (a 10) standardýnda dikdörtgen biçiminde alüminyumdan yapýlýr.
Harf ve rakamlar ile plaka kenarlarý preste en az 1, en çok 3 milimetre kabartýlýr ve köþeleri 1 santimetre yarýçapla yuvarlatýlýr. Plaka kenarlarý (bordürü) geniþliði 5 milimetre olur.
Geçici plakalardan gümrük plakalarý ile altý güne kadar verilen plakalar, plastik veya karton kâðýttan yapýlabilir. Bunlarýn üzerinde ayrýca sol üst köþeden sað alt köþeye doðru 2 santimetre geniþlikte beyaz renkli bir bant bulunur.
b) Ölçüleri
1) Motorlu bisiklet, motosiklet, yük motosikleti ve lastik tekerlekli traktörlerde 15x24 santimetre,
2) (Deðiþik:RG-21/3/2012-28240) Otomobil, kamyonet, minibüs, kamyon, çekici ve otobüslerde ön plaka 11x52, arka plaka 11x52 veya 21x32 santimetre; plaka yerlerinin bu ölçülere uymamasý halinde ölçüler 15x30 santimetre,
en ve boyda olur.

Madde 55- Tescil plakalarý aþaðýda gösterilen harf ve rakam guruplarýndan oluþur.

a) Her plakada il kod numarasýndan sonra ikili harf üçlü rakam, tekli harf dörtlü rakam ve üçlü harf ikili rakam ile ikili harf dörtlü rakam, tekli harf beþli rakam ve üçlü harf üçlü rakamdan oluþan harf ve rakam gruplarý bulunur.

Plakalar (Ek:14)’deki cetvellerde gösterilen il kod numaralarý, harf ve rakam gruplarý esas alýnarak cetvellerdeki sýraya göre tahsis edilir.

Her plakada, il kod numarasýndan önce gelmek üzere (Ek:12/V)’de gösterilen ve ülkemizin uluslararasý tanýtým iþaretini taþýyan ve bu Yönetmeliðin 56 ncý maddesi ile belirlenen renge uygun nitelikleri haiz  (TR) rumuzu bulunur. (TR) rumuzu 4x10 cm’lik mavi bir dikdörtgen kutu içine yerleþmiþ reflektif tabakanýn imalat aþamasýnda iþlenmiþ, fiziksel veya kimyasal yolla plakaya zarar vermeden çýkarýlamayacak nitelikte olacaktýr.

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 14768

SERDAR GENÇ/ Abi ýsýrýr mý? Yok, Isýrmaz , Öper !

« Yantla #9 : Aralk 06, 2013, 10:53:37 »

Ama maalesef uygulamadaki basi bozukluk ve vurdum duymazliklar sonucunda herkes kafasina gore takiliyor. Benim tespitlerim asagidaki gibidir:

1-) Trafik Tescil plakalarinin basimi kanunen Soforler Odasina  verilmis durumda,ama soforler odasinin bastigi plakalar,standartlari karsiliyor gibi gorunsede , cok kalitesiz , rakam ve harf gruplari genelde yamuk/yumuk, boyalari cabuk dokuluyor. ( bizzat 3 kere ayni plakayi bastirmak zorunda kaldim, ilk 2 seferde araba yikanirken tazyikli su tutuldugunda tum boyalar akip gitmisti..) Plaka basildiktan sonra Emniyet Genel Mudurlugunun muhuru trafik tescil subelerinde vuruluyor ( bu konuda kanunda yazili bir sey yok, ama uygulamada muhursuz plakalarin gecersiz oldugu, yapilan kontroller sonucunda bunun arandigi, aksi durumlarda cezai islem yapildigina ben daha once tanik oldum..)
2-) Piyasada Soforler Odasi disinda plaka basan bir suru yer var, kesinlikle islerini cok iyi, kaliteli yapan yerler biliyorum, ama bunlarin denetimi nasil yapiliyor? sahte plaka basimini onleyici neler yapiliyor merak ediyorum?
3-) Plakalarda Gumruk Birligi uygulamasi ile baslayan ulke rumuzu bulundurma zorunlulugu nedeniyle mavi zemin uzerinde Turkiye’nin uluslararasi kabul gormus harf  grubu olan TR bulunmak zorunda ( kanunen) , ama uygulamada rutin kontrollerde trafik polisinin buna bakip bakmadigi, yada  sorun cikartip cikartmadigi ancak tecrube ile sabittir. ( bazilari bunu sorun olarak gormekteyken, bazilari sorun saymamaktadir)
4-) Gorebildigim kadariyla TUV-TURK muayenelerinde TR’li plaka olma zorunluluguna bakilmamaktadir, halbuki kanunda yeri oldugu icin bakilmasi gerekir. (dolayisiyla burada da sorun yok)

Yukarida bahsettigim tespitlerim benim kisisel tecrube ve goruslerimi yansitmaktadir. Arkadaslarimizin, Klasik arabalarin ozu geregi  model yilinin ozelliklerini yansitan eski /nostaljik yapidaki plakalari arabalarina takmak istemeleri yada uzerlerinde ilk trafige ciktigi zamanki TR ibaresi olmayan plakalar ile devam etmek istemeleri son derece dogaldir.Ama trafik kanununda Klasik araba tanimi ve Klasik arac tescil belgeleri ayrica duzenlenmedikce, hepimizin mevcut kanuna gore hareket etme zorunlulugumuz vardir. Aksi durumlarda, keyfi uygulamalar  ve ciddi cezai yaptirimlarla karsilasma riskimiz vardir, benden hatirlatmasi.. Gerisi size kalmis…  

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
Sayfa: [1] 2  Hepsi   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

MySQL Kullanyor PHP Kullanyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! KOD Design by nar biliim
Bu Sayfa 0.023 Saniyede 19 Sorgu ile Oluturuldu