Duyurular: HIZ DEÐÝL, HAZ ÝÇÝN
www.ikod.org.tr
facebook.com/ikodklasik
twitter.com/ikodklasik
youtube.com/ikodklasik
instagram/ikodklasik
forum.ikod.org.tr
ikodklasik@gmail.com
*
Hogeldiniz, Ziyareti.Ltfen giri yapn veya kayt olun. Nisan 29, 2026, 06:57:15

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!

Sayfa: 1 2 [3] 4  Hepsi   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: KÝRALIK KLASÝKLERÝN DÝKKATÝNE ÖNEMLE DUYURULUR  (Okunma Says 17380 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Hikmet

evrimd evrimd

Mesaj Says: 812

« Yantla #20 : Kasm 27, 2012, 09:57:30 S »

Siz de güzel yazmýþsýnýz...

Almanya da böyle bir þey olursa KLASÝK PLAKASI elinden alýnýr demiþsiniz. Hani benim güzel ülkemin klasik plakasý nerede. 50-60 yaþýnda otomobillerle 2012 model otomobil devletin gözünde eþit þartlarda. Hatta bizim arabalarýmýz onlara göre hepsi birer hurda. Bir bakýn bakalým kazaya karýþan kaç tane klasik otomobil var. Yarýn birgün birileri çýkýp bu otomobiller çok yaþlý bunlarý trafikten men edelim derse bakalým o zamanda devletin kestiði parmak acýmaz diyebilecekmisiniz. Hiç olmaz diye düþünmeyin, orasý Almanya, burasý  TÜRKÝYE ...

tüm geçmiþ olsun dilekleri için teþekkür ederim.aracýn yediemin otoparkýnda baðlý kalmasý süresi 60 gündür,cezasý 1.950tl dir.cezanýn iptali için mahkemeye baþvurdum kazansam bile otopark ücreti olan 600tl ödemem gerekecek.ayrýca sürücü,ruhsat sahibi deðilse sürücüyede 1.950tl ceza kesiliyor.

arkadas ne güzel yazmis ..

almanyada bile para aldiginiz takdirde ispatlanirsa klasik plakasi elinizden aliniyor ve vergi kacakciligina  giriyor .. devletin kestigi parmak acimaz arkadasa gecmis olsun belkide para almamisdir ..

Kaytl
impala

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1233

Mustafa/ALMANYA

« Yantla #21 : Kasm 29, 2012, 03:27:03 »

benimde tr de 5 aracim var klasik  ben plakamin besindeyim ve oda olacak federasyon sayesinde .

malesef tr kanunlar cabuk cikiyor insanlar madur oluyor haklisiniz ,

bir haksizlikdan benim basima gelen .örnek yaklasik 3 sene önce basima gelen 62 impalami almak icin karamürsele geldim tc kimligimle saticiyla notere gittim ,kayet normal satis var aracin diye memur hanima evraklari ve kimligimi verdim.hersey normal o ana kadar,memur hanim bana ne desin siz arac satin alamazmisim ,,, ve cevabim benim tc kimligim bana devlet verdi ben vatandas deyilmiyim ne diyorsun diye sordum . cevap hemen hazir bilgisayar izin vermiyor ,ben yine sinirlenmeden bilgisayarmi cöktü diye espirili .demesin siz almanyada yasiyorsunz alamassiniz tr oturmuyorsunuz deyince ben parladim artik noteri ayaklandirdim ,neymis sistemde öyleymis malesef hatanin duzelmesini bekledim . neymis arac nereye kaydedilcekmis trabzon deyince trabzona git muhtardan kaydet sonra satisiniz olur sistemi yapan yurt disindaki tc vatandaslarini hic düsünmemis sistemi düzeltmeleri 1 yildan fazla sürünce .araca vekalet aldim ve trabzona geldigimde baskasina araci sattim akrabam oda bana araci 2 sene sonra satti ve aracimi uzerime gecirdim    vay halime . YANDIM TÜRKIYE
Kaytl
CEMÝLÇELÝK

evrimd evrimd

Mesaj Says: 4821

« Yantla #22 : Kasm 29, 2012, 09:57:44 S »

bence devletimiz hakli özel sünnet veya özel dügün plakasi alsinlar bencede dernek kurup resmilessinler istanbulda plaka iyi para yapiyor para kazanirken iyidi bence .. Ney Ney Ney Ney
BENCE DEVLETÝMÝZ HAKLIYMIÞ DIÞARIDA YAÞAYINCA DEMEKKÝ TC  LÝ OLMUYORMUÞ ONLARIN GÖZÜNDE ONUN ÝÇÝN KAYITLI OLMAK ÞARTMIÞ  YANÝ ADRESE DAYALI DEDÝKLERÝ SÝSTEM BUNUN ADI  YAAA BURASI T C Karizmatik
Kaytl
impala

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1233

Mustafa/ALMANYA

« Yantla #23 : Kasm 30, 2012, 01:10:12 »

bence devletimiz hakli özel sünnet veya özel dügün plakasi alsinlar bencede dernek kurup resmilessinler istanbulda plaka iyi para yapiyor para kazanirken iyidi bence .. Ney Ney Ney Ney
BENCE DEVLETÝMÝZ HAKLIYMIÞ DIÞARIDA YAÞAYINCA DEMEKKÝ TC  LÝ OLMUYORMUÞ ONLARIN GÖZÜNDE ONUN ÝÇÝN KAYITLI OLMAK ÞARTMIÞ  YANÝ ADRESE DAYALI DEDÝKLERÝ SÝSTEM BUNUN ADI  YAAA BURASI T C Karizmatik

hic sorun deyil 62 benim adima kayitli sonunda oldu ya ... 

bize heryer trabzon cemil abi 
Kaytl
Tosun53
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 89

Vedat Tosun

« Yantla #24 : Kasm 30, 2012, 03:01:02 »

Arkadaslar gercektende memleketimizde bu isler buyuk problem;aslinda dusunce dogru uygulama yanlis.
Avrupanin hangi ulkesine giderseniz gidin eger para kazaniyorsaniz mutlaka vergisini vereceksiniz,ancak ortada ticaret olayi yoksa arabani istedigin gibi kullanirsin.(klasik otomobil ) Baska avrupa ulkelerindeki uygulamalari bilmiyorum ama Hollanda'da 1986 model yilina kadar olan arabalar klasik islemi goruyorlar,buna gore yilda 60 euro mecburi sigortasi var vergi yok 1960 model yilinin altina tuv de yok.Yeni kurulan hukumet klasik arabalarada vergi uygulamak istedi asiri tepki olunca vaz gectiler.Burada normal X5 BMW nin yillik vergisi 1800 euro.Almanya da ve Belcikada bunun yarisindanda az.Buna ragmen klasik arabalara bu denli musamakarlar.Cengiz beyinde soyledigi gibi bu arabalara klasik statusu getirilirse baya bir rahatlik olacaktir.Bizde yeni bir uygulama basladigi zaman gecis hep boyle zor oluyor.Simdi TIR kamyonlarinin komple yan eteklerine beyaz,arka kasanin 4 kenarina kirmizi reflektor bant istiyorlar,ama onceden bir bildirim yok birsey yok arac tuve gidiyor,hayir yapamayiz git reflektor bant yapistir.Hadi bulabilirsen bulda yapistir.Arac mecburen muayenesiz yurt disina cikmak zorunda kaldi.Birde isin kotu tarafi arabanin gectigi butun ulke kapilarinda ceza oduyor olmasi.Belki konumuzla alakasi yok ama sizlerinde soyledigi gibi;burasi TURKIYE.... Herkese selamlar.
Kaytl

Kirlettigin yuzde birgun gerektiginde opecek yer birak
smihci
SAVAÞ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 202

« Yantla #25 : Kasm 30, 2012, 01:56:53 S »

Ýyi güzel de bu iþlerin asýl sorumlusu kim? En kýzdýðým söz "burasý Türkiye" sözü. Arkadaþlar bu ülkede yaþayanlar bizler deðil miyiz? Bizler kendi menfaatimiz için yasalarla adeta dalga geçmiyor muyuz? Ne yapsak ta bir þeylerden muaf olsak diye her þeyi didik didik etmiyor muyuz? Mahalle bakkalý bile fiþ vermeyi unutmadý mý? Bizden emanet olarak alýnan KDV'lerin acaba ne kadarý devlete aktarýlýyor? Ýzmir'de klasik araç kiralayan, sünnetlerde, düðünlerde kullanýlan bir sürü klasik araç var, kaç tanesi acaba maliyeye kayýtlýdýr? Dizilerde oynayan araçlarýn sahiplerinden kaç tanesi devlete vergi ödemiþtir? Hepimiz biliyoruz ki vergi veren kiþi sayýsý bir elin parmaklarýný geçmez. Sahibinden.com daki klasik araç ilanlarýnýn açýklamasýna bir bakýn, ilanlarýn büyük bir kýsmýnda "dizilere, kliplere kiraya verilir" veya "..... dizide oynamýþtýr" yazýyor. Bizler bunlarý okurken maliye yetkilileri boþ mu duruyor sanýyorsunuz?  Belki araba formlarýna bile üye olmuþlardýr (buralarda da yedek parça satýlmýyor mu?). Bazý arkadaþlar yasa yetersiz demiþ. Tamam ÝKOD bununla ilgili bir çalýþma yapsýn (kiralanan klasik araçlar gelir vergisine tabi olsun mu diye) bakalým kaç kiþi konuya olumlu bakacak?
Kaytl

SAVAÞ
barbarossa

evrimd evrimd

Mesaj Says: 461

Veli Talha OÐUZ / Ýst. / 1963 Rekord

« Yantla #26 : Kasm 30, 2012, 02:11:45 S »

savaþ bey doðru söylüyorsunuz ama vatandaþýn gýrtlaðýna basa basa vergi almaya çalýþan bi devlet olunca bundan sýyrýlmaya çalýþan vatandaþta olur elbette. ben herþeyin legal olmasýndan yanayým ama vergi konusunda o kadar sinirlerim bozuk ki gerek benzindeki gerek faturalarda ki gerek maaþlardaki yüksek vergiler hakikaten insanýn sinirlerini bozuyor.
Kaytl
smihci
SAVAÞ

evrimd evrimd

« Yantla #27 : Kasm 30, 2012, 02:49:51 S »

Doðal olarak hiç kimse cebinden para çýkmasýný istemez. Adaletsiz vergilendirme konusunda sizlerle ayný fikirdeyim. Biz burada haksýzlýðý haykýrýyor olabiliriz ama sonuçta vatandaþýn neredeyse yarýsý mevcut yöneticilerden memnun. Bu durumdan cesaret alan bir iktidar neden geri adým atsýn ki? Dünyanýn en pahalý benzinini kullanýyoruz milleti halinden memnun, bazý ürünlerde aðýr vergiler altýnda eziliyoruz millet halinden memnun, emekli sýnýfý neredeyse maddi bakýmdan silinmiþ ezilmiþ onlar da halinden memnun, peki o zaman biz neden þikayet ediyoruz, bu yasalarý ve vergileri koyanlarý bizler seçmiyor muyuz? Demek ki mevcut yönetimlerden memnunuz, bizler memnuniyet oranlarýmýzý her seçimde biraz daha artýrýrsak iktidarlarda bundan cesaret almaz mý? Ne kadar ilginç bir durum, hem memnunuz hem deðil.
Kaytl

SAVAÞ
barbarossa

evrimd evrimd

Mesaj Says: 461

Veli Talha OÐUZ / Ýst. / 1963 Rekord

« Yantla #28 : Kasm 30, 2012, 03:00:22 S »

çok doðru bir tespit þükür halimize !!!
Kaytl
smihci
SAVAÞ

evrimd evrimd

« Yantla #29 : Kasm 30, 2012, 03:11:49 S »

Bakýn TV haberlerinde iki gündür yayýnlanan bir haber var. Hatýrlarsanýz 2 þoför bir aracýn üstüne çýkýp üzerlerine benzin dökerek kendilerini yakacaklarýný söyleyerek show yapýyorlar. Bu adamlara normal þartlarda neden ceza kesilsin? Büyük ihtimalle ya korsan taksi olarak çalýþýyorlardý (müþteriye de ceza kesilmesi bu durumu gösteriyor) ya da o taksilerin il merkezine girmesi yasaktý. Arkadaþlar bu olay bir iki tane olsaydý münferit bir durum denip devlet bu arkadaþlarla uðraþmazdý, takdir edersiz ki sayý bizlerin  tahminlerinin çok çok üstündedir.
Kaytl

SAVAÞ
Sayfa: 1 2 [3] 4  Hepsi   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

MySQL Kullanyor PHP Kullanyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! KOD Design by nar biliim
Bu Sayfa 0.024 Saniyede 19 Sorgu ile Oluturuldu