Duyurular: HIZ DEÐÝL, HAZ ÝÇÝN
www.ikod.org.tr
facebook.com/ikodklasik
twitter.com/ikodklasik
youtube.com/ikodklasik
instagram/ikodklasik
forum.ikod.org.tr
ikodklasik@gmail.com
*
Hogeldiniz, Ziyareti.Ltfen giri yapn veya kayt olun. Nisan 30, 2026, 01:19:27

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!

Sayfa: 1 [2]  Hepsi   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Ebay'dan Alýnmak Ýstenen Ürünler  (Okunma Says 11910 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
alparslanbirinci

evrimd evrimd

Mesaj Says: 99

« Yantla #10 : Kasm 07, 2012, 06:07:25 S »

Hazýr konu açýlmýþken bende bir þey öðrenmek istiyorum Ebaya yeni üye oldum bu ay için de 100 dolarlýk bir iki alýþ veriþ yaptým  peki 100 dolarýn üzerindeki alýþveriþlerde aldýðýmýz malzemeleri  gümrüktenmi teslim alýyoruz teslimat nasýl yapýlýyor bunu merak ediyorum kesilen vergi ne kadar acaba
Kaytl
cengizarsay
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 565

« Yantla #11 : Kasm 07, 2012, 06:49:44 S »

En çok dikkat edeceðiniz þey gönderme yöntemi. Muhakkak USPS (normal posta) ile gönderimi saðlamalýsýnýz. Bu durumda mal bedeli $ 100den fazla olsa bile (max. 1500 euro/30kg olmak kaydý ile) ödeyeceiniz vergi sadece %20.

Paketinizin ihbarý geldikten sonra bulunduðunuz ildeki paket postanesi (Istanbul ise Topkapý Ülker fabrikasý arkasýnda)ne giderek vergiyi yatýrýp paketinizi teslim alacaksýnýz.

Posta yerine kurye þirketi ile göndertirseniz, ödeyeceðiniz vergi yine %20 ancak bu firmalar bir sürü sair masraf (Ordino 150TL, ardiye vb vb) çýkarýyorlar ve gümrükleme çoðu kere parça bedelini aþýyor. Bunun yanýnda gümrükleme iþlemi normal gümrükde yapýlýyor ve normal gümrüklerde iþler çok uzun sürüyor. Ben bir keresinde gümrükçüye çok para aldýðý için kýzdým ve gümrüklemeyi kendim yaptým, 1 halý için tam 1 gün harcadým, gitgel benzin, park parasý, sinir harbi de cabasý.

Bu nedenle, kesinlikle postayý kullanýn ve kendiniz gidip rahatlýkla gümrükleyin.
Kaytl

Cengiz Arsay
alparslanbirinci

evrimd evrimd

Mesaj Says: 99

« Yantla #12 : Kasm 07, 2012, 07:01:37 S »

Verdiðiniz bilgi için teþekkürler
Kaytl
CcRider

evrimd evrimd

Mesaj Says: 219

« Yantla #13 : Kasm 07, 2012, 11:14:15 S »

Bende geçen ay alýþveriþ yaptým 17 dolar aldýgým þey 10 dolarda kargo türkiyeye geldi ptt nin takip kýsmýnda bakýyorum 1. Torbaya Eklendi - ÝSTANBUL(AVR)(ÝST.ULUSLARARASI PÝM) yazýsý çýkýyor bundan ne anlamam gerekiyor.
Kaytl

Okan ÖZTÜRK
impala

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1233

Mustafa/ALMANYA

« Yantla #14 : Kasm 08, 2012, 12:37:52 »

avrupanin gözünü seveyim ne alirsam alayim kac para fark etmiyor vergimi veriyorum ve gümrükden malimi aliyorum . gerisi belli ucakla veya arabamla getiriyorum . ;inanin sizde getirebilirsiniz verginizi verdikden sonra tr ye ..

beki ben nasil ithal ederim tr ye 6000 dollarlik parca oluyormiki cengiz bey

ne yapmam lazim ic tanpon gibi parcalar bilgilendirirseniz sevinirim

saygilar
Kaytl
cengizarsay
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 565

« Yantla #15 : Kasm 08, 2012, 06:20:16 »

avrupanin gözünü seveyim ne alirsam alayim kac para fark etmiyor vergimi veriyorum ve gümrükden malimi aliyorum . gerisi belli ucakla veya arabamla getiriyorum . ;inanin sizde getirebilirsiniz verginizi verdikden sonra tr ye ..

beki ben nasil ithal ederim tr ye 6000 dollarlik parca oluyormiki cengiz bey

ne yapmam lazim ic tanpon gibi parcalar bilgilendirirseniz sevinirim

saygilar

Selam Mustafa,

Senin de 6000 dolarlik ithalat yapmanda problem yok ama bu ithalatin bir gumruk komisyoncusu tarafindan yapilmasi gerekiyor. 1500euro/30kg sýnýrýný gectigi icin gumruk vergisi (avrupa ile ayni) ve kdv odeyeceksin. Bunun yaninda gumrukde malin gecirdigi sure icin depolama ( ardiye ), gumruk komisyonu (yaklasik %1) ve evrak masrafi (150TL) gibi odemelerin de olacak.

Selamlar,
Kaytl

Cengiz Arsay
impala

evrimd evrimd

Mesaj Says: 1233

Mustafa/ALMANYA

« Yantla #16 : Kasm 08, 2012, 07:38:31 S »

vallahi para deyilmis trabzona indirecem bütün parcalarimi trabzon a getirdirecem cok tessekkürler,

saygilar cengiz bey
Kaytl
Cemal Berlin
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 184

Cemal Doðan/ALMANYA

« Yantla #17 : Ocak 01, 2014, 11:01:32 »

En çok dikkat edeceğiniz şey gönderme yöntemi. Muhakkak USPS (normal posta) ile gönderimi sağlamalısınız. Bu durumda mal bedeli $ 100den fazla olsa bile (max. 1500 euro/30kg olmak kaydı ile) ödeyeceiniz vergi sadece %20.

Paketinizin ihbarı geldikten sonra bulunduğunuz ildeki paket postanesi (Istanbul ise Topkapı Ülker fabrikası arkasında)ne giderek vergiyi yatırıp paketinizi teslim alacaksınız.

Posta yerine kurye şirketi ile göndertirseniz, ödeyeceğiniz vergi yine %20 ancak bu firmalar bir sürü sair masraf (Ordino 150TL, ardiye vb vb) çıkarıyorlar ve gümrükleme çoğu kere parça bedelini aşıyor. Bunun yanında gümrükleme işlemi normal gümrükde yapılıyor ve normal gümrüklerde işler çok uzun sürüyor. Ben bir keresinde gümrükçüye çok para aldığı için kızdım ve gümrüklemeyi kendim yaptım, 1 halı için tam 1 gün harcadım, gitgel benzin, park parası, sinir harbi de cabası.

Bu nedenle, kesinlikle postayı kullanın ve kendiniz gidip rahatlıkla gümrükleyin.

Cengiz bey bu Forumda bu tur bilgileri bizimle paylasdiginiz icin sizlere cok tesekür ederim.
saygilarimla

Cemal Dogan
Kaytl
Sayfa: 1 [2]  Hepsi   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

MySQL Kullanyor PHP Kullanyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! KOD Design by nar biliim
Bu Sayfa 0.027 Saniyede 18 Sorgu ile Oluturuldu