bigshark
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
Mesaj Says: 14768
SERDAR GENÇ/ Abi ýsýrýr mý? Yok, Isýrmaz , Öper !
|
 |
« : Mays 18, 2010, 03:21:44 S » |
|
19 Mayis Ataturk'u Anma, Genclik ve Spor Bayraminiz simdiden Kutlu Olsun..  
|
|
|
Kaytl
|
 57 Chevy is the BEST!
|
|
|
umut
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
Mesaj Says: 1725
Lacivert Olmadan Sarý Sevilmez...
|
 |
« Yantla #1 : Mays 18, 2010, 03:38:42 S » |
|
19 Mayýs 1919 günü Samsun'da yakýlan kurtuluþ ve baðýmsýzlýk ateþinin topraklarýmýz üstünde hiç sönmememsiyle dileðiyle...
Herkesin Bayramý Kutlu olsun...
|
|
|
Kaytl
|
Bir daha gel, gel Samsun' dan
|
|
|
OldieS
ADMIN
evrimd
Mesaj Says: 1372
Serkan
|
 |
« Yantla #2 : Mays 18, 2010, 03:47:57 S » |
|
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
chevrolet60
Tayfun AKGÜN
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
Mesaj Says: 4012
Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
|
 |
« Yantla #3 : Mays 18, 2010, 03:56:44 S » |
|
Herkesin 19 Mayýs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramý kutlu olsun.
|
|
|
Kaytl
|
Cezam müebbet aþk, tek sorun Impalasýzlýk...
|
|
|
cuneytkar
MODERATOR
evrimd
Mesaj Says: 1273
Cüneyt Karpuzoðlu / ÝKOD
|
 |
« Yantla #4 : Mays 18, 2010, 03:57:03 S » |
|
Bu kadar anlamlý ve güzel bir bayramýn buradan hatýrlanmasý ve hatýrlatýlmasý çok güzel.Herkese kutlu ve mutlu olsun.Selamlar...Cüneyt. 
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
hozgurarman
evrimd
Mesaj Says: 942
Halil Özgür Arman
|
 |
« Yantla #5 : Mays 18, 2010, 10:05:41 S » |
|
Allah Ata'mýzýn sevgisini gururunu kalbimizden eksik etmesin , uyuduðumuz gaflet uykusundan bir an önce uyandýrsýn , silkelenip Ata'mýzýn torunlarý olarak kendimize gelelim , gelelim ki , evlatlarýmýz da ayný ATATÜRK SEVGÝSÝ'yle büyüsün kendi çocuklarýna , torunlarýna aktarsýn.....................................................................
Hepimizin bayramý kutlu ve umutlu olsun...
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
1955semih
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
Mesaj Says: 524
Semih Enüstün
|
 |
« Yantla #6 : Mays 18, 2010, 10:35:31 S » |
|
Herkesin19 mayýs gençlik ve spor bayramý kutlu ve mutlu olsun.
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
derinmavi
Gönül Gül
evrimd
Mesaj Says: 865
|
 |
« Yantla #7 : Mays 18, 2010, 10:38:06 S » |
|
Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduðunuz irfan ve terbiye ile, insanlýk meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kýymetli sembolü olacaksýnýz. Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz. M.Kemal ATATÜRK
Ulu Önder Atatürk'ün bize býraktýðý bu mirasý en iyi þekilde yerine getirebilmek için çabalamalýyýz.Gerçek fikirli gençler olmalýyýz.Bizi armaðan edilen bugünün önemini ve anlamýný kavramalýyýz. Tüm Ulusumuz'un Gençlik Ve Spor Bayramý Kutlu Olsun
|
|
|
Kaytl
|
Yaþamýnýzdaki her sorun, içinde bir armaðan saklar.
|
|
|
bfd
Gökhan Demirören
evrimd
Mesaj Says: 89
|
 |
« Yantla #8 : Mays 18, 2010, 11:38:57 S » |
|
Kutlu Olsun.. 
|
|
|
Kaytl
|
ata bindim diye sevinme, atýn ayaðý yerdedir
|
|
|
hardtop_fatih
Ziyareti
|
 |
« Yantla #9 : Mays 18, 2010, 11:58:11 S » |
|
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
umut
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
|
 |
« Yantla #10 : Mays 19, 2011, 11:03:59 » |
|
Türk Milleti'nin baðýmsýzlýk ateþinin yakýldýðý bu kutlu günün 92. yýldönümü milletimize kutlu olsun.
Savaþarak kazandýðýmýzý, komplolarla kaybetmemek dileði ile...
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
THUNDERBIRD78
METÝN VURAL
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
Mesaj Says: 2390
|
 |
« Yantla #11 : Mays 19, 2011, 11:12:42 » |
|
19 Mayýs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramýmýz Kutlu Olsun . 
|
|
|
Kaytl
|
. 
|
|
|
chevrolet60
Tayfun AKGÜN
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
Mesaj Says: 4012
Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
|
 |
« Yantla #12 : Mays 19, 2011, 12:43:25 S » |
|
|
|
|
Kaytl
|
Cezam müebbet aþk, tek sorun Impalasýzlýk...
|
|
|
simar
evrimd
Mesaj Says: 328
|
 |
« Yantla #13 : Mays 19, 2011, 02:20:55 S » |
|
19 MAYIS ATATÜRK U ANMA GENCLÝK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN ÝKOD AYLESÝ ARKADAÞLAR
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
classic61
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
Mesaj Says: 3862
MELÝH KAYIRAN Moskova
|
 |
« Yantla #14 : Mays 19, 2011, 04:21:29 S » |
|
Bayramýmýz kutlu olsun. Bandýrma vapurunun yeniden inþa edilip müze olduðunu duymamýþtým, benim gibi olanlara okumalarýný tavsiye ederim. http://tr.wikipedia.org/wiki/Band%C4%B1rma_Vapuru
|
|
|
Kaytl
|
56 Chevy ve bir yerlerde 84 Caprice SW olacak...
|
|
|
Ahmet_Aytaf
05356323009
evrimd
Mesaj Says: 398
ASALETÝN SÝMGESÝ
|
 |
« Yantla #15 : Mays 19, 2011, 04:49:57 S » |
|
19 Mayýs Atarürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramýmýz Kutlu Olsun. Ahmet Aytaf
|
|
|
Kaytl
|
YaVaÞ ve ALçAkTaN SüZüLeReK!!!
|
|
|
derinmavi
Gönül Gül
evrimd
|
 |
« Yantla #16 : Mays 19, 2011, 09:44:15 S » |
|
Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz. Mustafa Kemal Atatürk
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
ozgur
Özgür Özbey
evrimd
Mesaj Says: 1575
|
 |
« Yantla #17 : Mays 20, 2011, 02:06:14 S » |
|
Türk insaný para gibidir . Ýçine ýþýk tut , Atatürk yoksa sahtedir..
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
|
 |
« Yantla #18 : Mays 18, 2012, 03:38:31 S » |
|
|
|
|
Kaytl
|
 57 Chevy is the BEST!
|
|
|
scelikkaleli
Serkan Çelikkaleli
evrimd
Mesaj Says: 276
|
 |
« Yantla #19 : Mays 18, 2012, 04:05:37 S » |
|
Yüce kurtacýmýz,
Ne yaparlarsa yapsýnlar seni kalbimden söküp atamazlar.Bunlar geli geçer.Ancak sen hep benimlesin, kabimdesin .
Ýþte Hilal Kaplan'ýn dikkat çeken o açýklamalarý : "MUSTAFA KEMAL HOLOGRAMI GELÝP MUMLARI ÜFLER MÝ" "Öyle bir tablo çýkarýldý ki karþýmýza 7 gün 7 gece 19 Mayýs kutlanacak. Doðum günü pastasý kesilecek. Mustafa Kemal doðum günü olduðunu söylediði için onun anýsýna doðum günü pastasý kesilecek. Mustafa Kemal þeklinde bir hologram gelip mumlarý üfleyecek mi bilemiyoruz SANKÝ MÝLLÝ MÜCADALE M.KEMAL'ÝN SAMSUNA ÇIKMASIYLA BAÞLADI Rektörler görevlendirilmiþ üniversite öðrencilerini bilgilendirilecekmiþ falan filan.. Böyle uzayýp gidiyor. Haberlerde de þenlik havasýnda verilmiþ. Ben hiç hayra alamet görmedim açýkçasý. Sanki Milli mücadele Atatürk'ün Samsun'a çýkmasýyla baþladý. Mustafa Kemal Samsun'dan bir güneþ gibi doðmadan evvel her þey bir gaz ve toz bulutu gibi bir anlatýmýz var... 19 Mayýs'a Atatürk'ü anma kýsmý 12 Eylülcüler tarafýndan eklenmiþtir. 12 Eylül'ü yargýlayan Ak Parti'den beklerdik ki bu kýsým atýlsýn.
|
|
|
Kaytl
|
Serkan Çelikkaleli
16 ZF 515 1977 Murat 131 - BURKOD üyesi Gemlik-Bursa 1974
|
|
|
chop top
Yýlmaz Ünver
evrimd
Mesaj Says: 271
|
 |
« Yantla #20 : Mays 18, 2012, 04:22:00 S » |
|
Alper Ayhan: Birinci vazifemi yerine getirdim Danýþtay'a 19 Mayýs genelgesini iptal ettiren Alper Ayhan, "Ben de birinci vazifemi yerine getirdim." dedi 29.04.2012 - 09:34
Danýþtay'a baþvurarak, Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn 19 Mayýs'ýn baþkent dýþýnda sadace okullarda kutlanmasýna iliþkin genelgesi hakkýnda yürütmeyi durdurma kararý aldýran 25 yaþýndaki Konyalý bilgisayar programcýsý Alper Ayhan Vatan gazetesinden Burak Kara'ya konuþtu.
"ÜLKESÝNÝ SEVEN ÝYÝ BÝR ATATÜRKÇÜ'YÜM"
Konya'da 25 yaþýndaki bilgisayar programcýsý Alper Ayhan, avukatý Ahmet Gürol Þaðban aracýlýðýyla, Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn 11 Ocak 2012'deki 19 Mayýs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramý kutlamalarýnýn baþkent dýþýnda stadyum ve meydanlarda kutlanmasýný yasaklayan genelgesinin iptali için Danýþtay'a baþvurdu. Danýþtay 10'uncu Daire Baþkanlýðý da baþvuru sonucu önceki akþam yürütmenin durdurulmasý kararýný aldý. Kendisini "ülkesini seven iyi bir Atatürkçü" olarak tanýtan genç bilgisayar mühendisi, Konya Selçuk Üniversitesi mezunu, özel bir þirkette çalýþýyor ve bekar. Danýþtay'a ilk baþvurduðunda kendisine sosyal medyada verilen destekle cesaretlendiðini ve kendisi gibi düþünen on binlerce genç olduðu için yalnýzlýk çekmediðini söyledi: "Milli bayramlar, milli günler okullara hapsedilecek þeyler deðildir, ben de bir Türk genci olarak bu bayramý kutlamaya ve bu coþkuyu yaþamaya hakkým olduðunu düþündüm, davayý açtým. Aslýnda 19 Mayýs'ýn bütün halkýmýzca kutlanmasýný savunmak adýna böyle bir davayý açmak bile üzüntü verici durum. Kanunlarda da açýkça belirtiliyor, benim bu bayramý kutlama hakkým var."
"BÝRÝNCÝ VAZÝFEMÝ YAPTIM"
"En çok milli bayramlar Kuzey Kore'deki gibi kutlanýyor benzetmelerinden rahatsýz oldum. Türkiye'de bayramlar Kuzey Kore usulü kutlanmýyor. 19 Mayýs'ýn halktan uzaklaþtýrýlmasý Türk yargýsýnca da uygun görülmedi, Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn gösterdiði bazý gerekçelerde akýl ve mantýk dýþý bulunup herkesce komik karþýlandý. Acaba 'Yeterli vakit kalmadýðý için yapmayalým' bahanesinin arkasýna mý sýðýnýlacak çok merak ediyorum. Öyle olsa bile milli bayramlarý coþkuyla kutlamak için Türk gençliði her zaman vazife baþýnda olacak. Çünkü bu bizim birinci vazifemizdir. Ben de birinci vazifemi yerine getirdim."
"TEBLÝGATI HIZLANDIRMALI"
Ayhan'ýn avukatý Ahmet Þaðban ise tebligatý hýzlandýrmak için pazartesi günü Ankara'ya gideceklerini söyledi: "19 Mayýs'a çok az bir süre kaldý. Yürütmeyi durdurma tebligatýnýn Danýþtay'dan memur eliyle yapýlmasýný talep edeceðiz. Bu tebligat sürecini biraz hýzlandýracaktýr. Böylelikle Milli Eðitim Bakanlýðý'na yürütmeyi durdurma kararý pazartesi günü itibariyle teblið olacaktýr. Tüm yurt genelinde de törenlerle ilgili çalýþmalarýn baþlamasý temennimizdir."
MÝLLÝ EÐÝTÝM BAKANI: HUKUKÝ BÝR GARABET
Milli Eðitim Bakaný Ömer Dinçer, Danýþtay'ýn kararýný deðerlendirdi: "Doðrusunu söylemek gerekirse bence hukuki bir garabet. Bunu, altýný çizerek de söylemek istiyorum. Çünkü yürütmeyi durdurma kararý gerekçesine baktýðýmýzda, bir üst hukuk normu olan yönetmeliklerde 19 Mayýs'ýn nasýl kutlanacaðýna dair her türlü ayrýntýnýn yazýldýðý ifade ediliyor. Bunun için de yeni bir idari düzenleme yapmaya gerek olmadýðý söyleniyor. Zaten bizim yayýnladýðýmýz genelge de yönetmeliðin gereklerine uygun davranýlmasý þeklindeydi. 1980 yýlýndan bu zamana kadar yönetmeliðin gereði olmayan pek çok iþ ve uygulama aslýnda 19 Mayýs törenlerine dahil edilmiþti. Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn yaptýðý genelge ise 'bundan sonra yönetmelik neyi emrediyorsa ona uyun' þeklindeydi. Biz 19 Mayýs'larýmýzý, 23 Nisan'larýmýzý, 29 Ekim'lerimizi bu halkýn da benimsediði bir tarzda daha coþkulu bir þekilde kutlayacaðýz."
YENÝ YÖNETMELÝK ÇIKACAK
"Ýnanýyoruz ki 23 Nisan, 19 Mayýs 30 Aðustos, 29 Ekim bizim ortak deðerlerimizdir. Ama kutlama þekillerinin deðiþtirilmesi gerektiðine hala inanýyorum. Yani yukarýdan otoriter bir tarzla ve herkesin neyi nasýl kutlayacaðýný belirleyen bir yapý içerisinde bayram kutlanmaz." "Þimdi yönetmelik deðiþecek, gerekli hazýrlýklar yapýlýyor. Biliyorsunuz, Baþbakanlýk ve Cumhurbaþkanlýðý makamý kutlama þekilleriyle alakalý ortak bir çalýþma yürütüyordu. O çalýþma neticelendi. Onunla ilgili yeni bir yönetmelik çýkacak. Bu kez biz sadece 19 Mayýs'ý deðil, 23 Nisan'ý, 30 Aðustos'u ve 29 Ekim'i kutlama yöntemini hep birlikte yeniden düzenleyeceðiz. Buradan bu davayý açan arkadaþlarýma da küçük bir mesajým var. Onlar davayý açarken, 'Biz bu bayramý coþkuyla kutlama hakkýna sahibiz' diyordu. Evet, bu ülkede yaþayan herkes bu bayramý coþkuyla kutlama hakkýna sahip ama o kutlama yöntemiyle alakalý süreçleri belirleme hakký da bu ülkenin hükümetine aittir. Dolayýsýyla kutlama þeklini de kutlayacak olanlar belirlesin."
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
CEMÝLÇELÝK
evrimd
Mesaj Says: 4821
|
 |
« Yantla #21 : Mays 18, 2012, 11:56:26 S » |
|
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
1960impala
ALAATTÝN ABANOZ
evrimd
Mesaj Says: 7016
61 AL 210 / TRABZON
|
 |
« Yantla #22 : Mays 19, 2012, 09:23:57 » |
|
Tüm ulusumuz'un gençlik ve spor bayramýný kuyluyorum...
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
classic61
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
Mesaj Says: 3862
MELÝH KAYIRAN Moskova
|
 |
« Yantla #23 : Mays 19, 2012, 09:30:14 » |
|
19 MAYIS GENÇLÝK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
ATAMIZI BIR KEZ DAHA SAYGIYLA ANIYORUZ.
|
|
|
Kaytl
|
56 Chevy ve bir yerlerde 84 Caprice SW olacak...
|
|
|
amphitrite
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
Mesaj Says: 5175
Berkan Emrah Þimþek
|
 |
« Yantla #24 : Mays 19, 2012, 09:34:09 » |
|
|
|
|
Kaytl
|
Bir Gün Mutlaka..
|
|
|
alptuna
alptuna
evrimd
Mesaj Says: 920
Ýbrahim Fakioglu
|
 |
« Yantla #25 : Mays 19, 2012, 11:56:24 » |
|
Tüm milletimizin 19 Mayis Genclik ve Spor bayrami kutlu olsun Allah daha nice 19 Mayislari ilk günkü gibi heyacanla kutlamayi milletimize nasip etsin.
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
Ahmet_Aytaf
05356323009
evrimd
Mesaj Says: 398
ASALETÝN SÝMGESÝ
|
 |
« Yantla #26 : Mays 19, 2012, 03:34:17 S » |
|
Tüm milletimizin 19 Mayýs Gençlik ve Spor Bayramý kutlu olsun...
|
|
|
Kaytl
|
YaVaÞ ve ALçAkTaN SüZüLeReK!!!
|
|
|
derinmavi
Gönül Gül
evrimd
|
 |
« Yantla #27 : Mays 18, 2013, 11:26:48 S » |
|
ATA'MIZIN GENÇLERE ARMAÐANI.. 19 MAYISIMIZ KUTLU OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE!!!!! Ne demiþ Atatürk "Türküm ,doðruyum ve de tabikide ÇALIÞKANIM"
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
KUBÝLAY ALTINTOP
evrimd
Mesaj Says: 165
|
 |
« Yantla #28 : Mays 18, 2013, 11:51:10 S » |
|
edit.
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
|
CEMÝLÇELÝK
evrimd
Mesaj Says: 4821
|
 |
« Yantla #30 : Mays 19, 2013, 12:15:31 » |
|
19 MAYIS BAYRAMIMIZ VATANA MÝLLETE HAYIRLI OLSUN
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
Mesaj Says: 1497
MURAT SARIGÜL
|
 |
« Yantla #31 : Mays 19, 2013, 07:04:49 » |
|
Ulu Önder'imiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaþlarýnýn TÜRK MÝLLETÝ'nin baðýmsýzlýðý için baþlatmýþ olduklarý mücadelenin 94.yýldönümü kutlu olsun...
VATAN TOPRAÐI KUTSALDIR,KADERÝNE TERK EDÝLEMEZ...
GAZÝ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
umut
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
|
 |
« Yantla #32 : Mays 19, 2013, 08:36:17 » |
|
Ýçte ve dýþtaki düþmanlar, iktidardaki hainler, savaþlardan yýlmýþ bir millet, Balkan Harbi ve üstüne 1. Dünya Savaþýnda yenilmiþ artýk inançlarý da kalmamýþ askerler.
Ve iþte bu hâl ve þartlarda bile ümidini ve inancýný yitirmemiþ bir kahraman.
Büyük Atatürk 19 Mayýs 1919 gününü Nutuk'ta þöyle anlatýyor...
"1919 yýlý Mayýsýnýn 19′uncu günü Samsun’a çýktým. Ülkenin genel durumu ve görünüþü þöyledir:
Osmanlý Devleti’nin içinde bulunduðu grup, I. Dünya Savaþý’nda (1) yenilmiþ, Osmanlý ordusu her tarafta zedelenmiþ, þartlarý aðýr bir ateþkes anlaþmasý imzalanmýþ. Büyük Savaþ’ýn uzun yýllarý boyunca millet yorgun ve fakir bir durumda. Milleti ve memleketi I. Dünya Savaþý’na sürükleyenler, kendi hayatlarýný kurtarma kaygýsýna düþerek memleketten kaçmýþlar. Saltanat ve hilâfet makamýnda oturan Vahdettin soysuzlaþmýþ, þahsýný ve bir de tahtýný koruyabileceðini hayal ettiði alçakça tedbirler araþtýrmakta. Damat Ferit Paþa’nýn baþkanlýðýndaki hükûmet âciz, haysiyetsiz ve korkak. Yalnýz padiþahýn iradesine boyun eðmekte ve onunla birlikte kendilerini koruyabilecekleri herhangi bir duruma razý.
Ordunun elinden silâhlarý ve cephanesi alýnmýþ ve alýnmakta…
Ýtilâf Devletleri, ateþkes anlaþmasýnýn hükümlerine uymayý gerekli bulmuyorlar. Birer bahane ile Ýtilâf donanmalarý ve askerleri Ýstanbul’da. Adana ili Fransýzlar; Urfa, Maraþ, Ayýntap (Gaziantep) Ýngilizler tarafýndan iþgal edilmiþ. Antalya ve Konya’da Ýtalyan askerî birlikleri, Merzifon ve Samsun’da Ýngiliz askerleri bulunuyor. Her tarafta yabancý subay ve memurlar ile özel ajanlar faaliyette. Nihayet, konuþmamýza baþlangýç olarak aldýðýmýz tarihten dört gün önce, 15 Mayýs 1919′da, Ýtilâf Devletleri’nin uygun bulmasý ile Yunan ordusu da Ýzmir’e çýkartýlýyor.
Bundan baþka, memleketin her tarafýnda Hristiyan azýnlýklar gizli veya açýktan açýða kendi özel emel ve maksatlarýný gerçekleþtirmeye, devleti bir an önce çökertmeye çalýþýyorlar.
Sonradan elde edilen güvenilir bilgi ve belgelerle iyice anlaþýlmýþtýr ki, Ýstanbul Rum Patrikhanesi’nde kurulan Mavri Mira Hey’eti illerde çeteler kurmak ve idare etmek, gösteri toplantýlarý ve propagandalar yaptýrmakla meþgul. Yunan Kýzýlhaç’ý ve Resmî Göçmenler Komisyonu (2), Mavri Mira Hey’eti’nin çalýþmalarýný kolaylaþtýrmakla görevli. Mavri Mira Hey’eti tarafýndan yönetilen Rum okullarýnýn izci teþkilâtlarý, yirmi yaþýndan yukarý gençleri de içine almak üzere her yerde kuruluþunu tamamlýyor.
Ermeni Patriði Zaven Efendi de, Mavri Mira Hey’eti ile birlikte çalýþýyor. Ermeni hazýrlýðý da týpký Rum hazýrlýðý gibi ilerliyor. Trabzon, Samsun ve bütün Karadeniz sahillerinde örgütlenmiþ olan ve Ýstanbul’daki merkeze baðlý bulunan Pontus Cemiyeti hiç bir engelle karþýlaþmadan kolaylýkla ve baþarýyla çalýþýyor"
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
amphitrite
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
Mesaj Says: 5175
Berkan Emrah Þimþek
|
 |
« Yantla #33 : Mays 19, 2013, 10:03:39 » |
|
|
|
|
Kaytl
|
Bir Gün Mutlaka..
|
|
|
umut
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
|
 |
« Yantla #34 : Mays 19, 2013, 10:50:31 » |
|
Yýlmaz Özdil'in bugünkü yazýsý çok güzel, saltanat ve cumhuriyetin farký bu kadar güzel örneklendirilebilirdi. Saltanat özlemiyle yanan soytarýlar anlamaz ama bunu... Ali Þamil. 1 metre 10 santimdi.
Enver paþaya hediye edilmiþti. Köle gibi. Zoraki “soytarý” yaptýlar onu… Garip garip kýyafetler giydirdiler. Kadýnlarý çocuklarý falan güldürdü. Birinci dünya savaþýnda çarþý karýþýnca, Enver paþa apar topar Ýstanbul’dan ayrýldý, biraz da onlarý eðlendirsin diye Vahdettin’in kýzý Ulviye Sultan’ýn sarayýna verdi Ali Þamil’i… Sultan’ýn eþi Ýsmail Hakký bey mert adamdý, tavla arkadaþý yaptý bu küçük insaný, ezdirmedi, alay ettirmedi, kolladý. Gel zaman git zaman… Milli mücadele baþladý. Yurtseverler Anadolu’ya akýyordu. Padiþah’ýn damadý Ýsmail Hakký bey de, onlardan biriydi. Eþinden bile gizlemek zorunda olduðu niyetini Ali Þamil’e çýtlatmýþtý, güya vedalaþmak için… Piþman oldu. Çünkü, kocaman yürekli küçük insan, alenen tehdit etmiþti, ya beni de götürürsün, ya da niyetini Sultan’a anlatýr, senin gidiþini de engellerim! Kuþtüyü yataklarýný, bi kuþsütü eksik mutfaklarýný geride býrakýp, sahte kimlikler, köylü kýyafetleriyle maceraya atýldýlar, iþgal kontrollerini aþýp, Adapazarý üzerinden Ankara’ya ulaþtýlar. Haberi vardý Mustafa Kemal’in… Çaðýrdý. Gittiler. Hayatýmýn en unutulmaz akþamýydý dediði akþamý yaþadý Ali Þamil… Mustafa Kemal’le kadeh tokuþturdu. Sonra, üç sene, Ýsmail Hakký bey nereye, Ali Þamil oraya, kah su taþýma, kah telgraf, kah boyu kadar tüfek, elinden ne geliyorsa ama, hep cephede… Kelle koltukta yaþadý, Ýzmir’e girenlerin hemen arkasýndaydý. O göðsünde sallanan, Ýstiklal Madalyasý. * Nedir dersen… Günümüzün gönüllü soytarýlarý kavrayamaz. Bu ruhtur, 19 Mayýs. * Ve, Osmanlý’da “gülünen” Ali Þamil, Cumhuriyet’te “Güler” soyadýný aldý. 9 Eylül’de girdiði Ýzmir’den ayrýlmak istemedi, Basmane garýnda memur yaptýlar onu, neticede vade doldu, rahmetli oldu, Kokluca’da yatýyor. * Rahat uyu, aslan yürekli cüce. Görecekler bugün gene… Boyundan bosundan utanmayanlardan ibaret deðildir bu ülke.
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
impala
evrimd
Mesaj Says: 1233
Mustafa/ALMANYA
|
 |
« Yantla #35 : Mays 19, 2013, 12:03:55 S » |
|
gencligin bayramini kutlarim .
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
KemalAkel
evrimd
Mesaj Says: 10466
- C H E V R O L E T -
|
 |
« Yantla #36 : Mays 19, 2013, 01:29:48 S » |
|
Devletin baþýnda olduðu söylenenlerin her seferinde planlý bir bahane ile kutlamadan kaçýndýðý resmi bayramlarýn bir tanesi 19 Mayýs, TÜRKÝYE CUMHURÝYETÝNE kutlu olsun.
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
alptuna
alptuna
evrimd
Mesaj Says: 920
Ýbrahim Fakioglu
|
 |
« Yantla #37 : Mays 19, 2013, 10:41:54 S » |
|
Yillar önce Istiklal mücadelesinin fitilinin ateslendigi bu günde bu yolda Sehit olan Sehitlerimizin ruhlari sadolsun,milletimizin bayrami kutlu ve sonsuz olsun..
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
Virtue
Erdem
evrimd
Mesaj Says: 442
|
 |
« Yantla #38 : Mays 20, 2013, 01:24:40 S » |
|
Bir gün gecikmeli de olsa ben de ülkemizdeki ve yurt dýþýndaki tüm vatandaþlarýmýzýn 19 Mayýs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami'ni kutlarým. Baðýmsýzlýk mücadelesinin baþlangýcýný temsil ettiðinden diðer tüm resmi bayramlarýmýz gibi özel bir gün olduðunu düþünüyorum. Anýtkabir'e gidip bir kaç dakikalýðýna bile ülkenin kurucusuna ve kurtarýcýsýna saygý göstermeyi istemeyenlere ve Atatürk sevgisinin silinmesine çabalayanlara inat resmi bayramlarýmýzýn coþkuyla kutlanmasýný dilerim.
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
MURAT SARIGÜL
|
 |
« Yantla #39 : Mays 19, 2014, 07:13:24 » |
|
Birlik olma bilincini bizlere miras býrakan,Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu,Ulu Önderimiz,Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygý ile anýyor,19 Mayýs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramý'ný kutluyorum...

|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
sinan eren
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
Mesaj Says: 906
|
 |
« Yantla #40 : Mays 19, 2014, 07:59:11 » |
|
19 mayýs gençlik ve spor bayramý kutlu ve mutlu olsun
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
|
 |
« Yantla #41 : Mays 19, 2014, 10:20:15 » |
|
19 Mayýs ' da Samsun' da olmak , o ruhu yakalamak güzel.. Herkesin Bayramý kutlu olsun.. 
|
|
|
Kaytl
|
 57 Chevy is the BEST!
|
|
|
impala
evrimd
Mesaj Says: 1233
Mustafa/ALMANYA
|
 |
« Yantla #42 : Mays 19, 2014, 01:21:23 S » |
|
 Bütün gencligin 19 Mayis bayramini kutlarim. Ýyi ki vardin Atam
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
fakioglu
fakioglu
evrimd
Mesaj Says: 883
ÝSMAÝl , EMRE / AKSARAY
|
 |
« Yantla #43 : Mays 19, 2014, 09:20:52 S » |
|
Türk Milleti’nin büyük önderi Atatürk’ün Türk gençliðine armaðan ettiði bu anlamlý bayramda milletimize saðlýk, huzur, güven, baþarý ve mutluluklar diliyorum.... 
|
|
|
Kaytl
|
fakioglu
|
|
|
CADDYFAST
evrimd
Mesaj Says: 569
CENGÝZ YAÞAR
|
 |
« Yantla #44 : Mays 20, 2014, 12:27:14 S » |
|
Bayramýmýz kutlu olsun.
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
MURAT SARIGÜL
|
 |
« Yantla #45 : Mays 18, 2015, 08:03:30 S » |
|
19 Mayýs 1919,ulusumuzun,büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliðinde tüm yokluk ve yoksunluklara raðmen,mâkus talihini yenmek ve baðýmsýz yaþama kararlýlýðýný tüm Dünya'ya haykýrarak hayata geçirmek için çýktýðý Kurtuluþ Mücadelesi'nin ilk günüdür...
Cumhuriyet'imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü,aziz þehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet,sonsuz minnet duygularý ve þükranla anýyor,geleceðimizin teminatý,yarýnlarýmýzýn umudu gençlerimizin 19 Mayýs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramý'ný kutluyorum...
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
ÝKOD
YÖNETÝM
evrimd
Mesaj Says: 4281
HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN...
|
 |
« Yantla #46 : Mays 18, 2016, 01:11:36 S » |
|
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
|
 |
« Yantla #47 : Mays 18, 2016, 02:24:12 S » |
|
|
|
|
Kaytl
|
 57 Chevy is the BEST!
|
|
|
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
MURAT SARIGÜL
|
 |
« Yantla #48 : Mays 19, 2016, 03:43:42 » |
|
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
umut
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
|
 |
« Yantla #49 : Mays 19, 2016, 12:21:14 S » |
|
Milletimizin, Büyük Atatürk'ün önderliðinde milli mücadeleye baþlamasýnýn 97. yýlý kutlu olsun.
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
Hikmet
evrimd
Mesaj Says: 812
|
 |
« Yantla #50 : Mays 19, 2016, 01:28:35 S » |
|
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
ÝKOD
YÖNETÝM
evrimd
Mesaj Says: 4281
HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN...
|
 |
« Yantla #51 : Mays 19, 2017, 08:51:52 » |
|
|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
MURAT SARIGÜL
|
 |
« Yantla #52 : Mays 19, 2018, 12:25:45 » |
|
Milli Mücadele’nin baþlangýcý ve Cumhuriyet’e giden yolun kývýlcýmýnýn atýldýðý;
19 Mayýs 1919’un, 99’ncu yýldönümü...
Baþbuð Mustafa Kemal Atatürk Hazretleri ve mücâdele arkadaþlarýný, minnet ve rahmet ile anýyorum...
Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramý, kutlu olsun...

|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
MURAT SARIGÜL
|
 |
« Yantla #53 : Mays 19, 2019, 09:12:53 » |
|
Türkiye’nin vâr oluþ mücadelesi olan, 19 Mayýs 1919’un, 100’ncü yýlý, kutlu olsun...
Baþbuð Mustafa Kemal Atatürk Hazretleri ile, Milli Mücadele Kahramanlarýmýz’ý, minnet, saygý ve rahmetle anýyorum...

|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
|
 |
« Yantla #54 : Mays 20, 2019, 10:23:05 » |
|
|
|
|
Kaytl
|
 57 Chevy is the BEST!
|
|
|
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
MURAT SARIGÜL
|
 |
« Yantla #55 : Mays 19, 2020, 09:40:11 » |
|
19 Mayýs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramý kutlu olsun...

|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
MURAT SARIGÜL
|
 |
« Yantla #56 : Mays 19, 2021, 11:42:01 » |
|
Milli Mücadele’nin baþlangýcýnýn 102’nci yýlý, kutlu olsun.

|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
mrtsrg
ÝKOD ÜYESÝ
evrimd
MURAT SARIGÜL
|
 |
« Yantla #57 : Mays 19, 2022, 06:39:26 » |
|
19 Mayýs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramý Kutlu olsun.

|
|
|
Kaytl
|
|
|
|
|