Arkadaslar,
Biliyorsunuz arabanin plakasi 06 ve zorunlu olarak 34 plakaya cevrilecek.Konuyu 1 haftadir arastiriyorum, sonu
1973 yada
1957 olsun diye ama Trafik subede her sey degismis..
Sonucta; istedigim plaka isi olmuyor sanirim, bir cok yerden zorladim ama Trafik subede her sey degismis. Ikamet ettiginiz yer TC kimlik noya gore sistemde cikiyor, dolayisiyla ikamet ettiginiz yere bagli Trafik subeden plaka almak zorundasiniz, baska yerden almak diye bir seceneginiz yok. Bu durumda, isim-soyad harfleri alma isi tamamen yatmis durumda, cunku harf gruplari trafik subelere gore dagitiliyor, sizin bagli oldugunuz trafik subede hangi harf grubu varsa onu almak zorundasiniz, ben ikamet ettigim yer disinda baska subeden de alirim diyorsaniz yaniliyorsunuz. Plakada rakam konusu da ilginc, siradaki numara disinda bir sey alma sansiniz yok, plaka sirasi 540 'ta ise, ornegin ben 1973 istiyorum nasilsa cikmamis numara deseniz de fayda etmiyor ancak siradaki numarayi yani 541'i alabiliyorsunuz. (Trafik subeye bagis, magis isleri de artik islemiyor..

)
Bu durumda arabanin plakasi ister istemez siradaki numara olacak, baska caresi yok..

Anlattiklarim cercevesinde yardimci olabilecek arkadaslar var ise kendilerine duyurulur...

Serdar