Duyurular: HIZ DEÐÝL, HAZ ÝÇÝN
www.ikod.org.tr
facebook.com/ikodklasik
twitter.com/ikodklasik
youtube.com/ikodklasik
instagram/ikodklasik
forum.ikod.org.tr
ikodklasik@gmail.com
*
Hogeldiniz, Ziyareti.Ltfen giri yapn veya kayt olun. Nisan 30, 2026, 12:51:53

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12  Hepsi   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: 10 Kasim 1938-...............  (Okunma Says 72396 defa)
0 ye ve 2 Ziyareti konuyu incelemekte.
bfd
Gökhan Demirören

evrimd evrimd

Mesaj Says: 89

« Yantla #60 : Kasm 11, 2011, 12:40:46 »

Atatürk'ten Son Mektup
Siz beni halâ anlayamadýnýz .
Ve anlamayacaksýnýz çaðlarca da...
Hep tutturmuþ 'Yýl 1919, Mayýs'ýn 19'u' diyorsunuz.
Ve eskimiþ sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz .
Mustafa Kemâl'i anlamak bu deðil,
Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz deðil.

Býrakýn o altýn yapraðý artýk,
býrakýn rahat etsin anýlarda þehitler.
Siz bana, neler yaptýnýz ondan haber verin.
Hakkýndan gelebildiniz mi yokluðun, sefaletin ?
Mustafa Kemâl'i anlamak yerinde saymak deðil.
Mustafa Kemâl'in ülküsü, sadece söz deðil.

Bana, muþtular getirin bir daha,
uygar uluslara eþit yeni buluþlardan..
Kuru söz deðil, iþ istiyorum sizden anladýnýz mý ?
Uzaya Türk adýný Atatürk kapsülüyle yazdýnýz mý ?
Mustafa Kemâl'i anlamak avunmak deðil,

Halâ, o, acýklý aðýtlar dudaklarýnýzda,
halâ oturmuþ, 10 Kasýmlarda bana aðlýyorsunuz .
Uyanýn artýk diyorum, uyanýn, uyanýn !
Uluslar, feþine çýkýyor, uzak dünyalarýn..
Mustafa Kemâl'i anlamak göz boyamak deðil,
Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz deðil..

Beni seviyorsanýz eðer ve anlýyorsanýz ;
Laboratuarlarda sabahlayýn, kahvelerde deðil.
Bilim aðartsýn saçlarýnýzý.. Kitaplar..
Ancak, böyle aydýnlanýr o sonsuz karanlýklar...
Mustafa Kemâl'i anlamak aðlamak deðil,

Demokrasiyi getirmiþtim size, özgürlüðü..
Görüyorum ki, halâ ayný yerdesiniz, hiç ilerlememiþ,
birbirinize düþmüþsünüz, halka eðilmek dururken.
Hani köylerde ýþýk, hani bolluk, hani kaygýsýz gülen ?
Mustafa Kemâl'i anlamak itiþmek deðil,

Arayý kapatmanýzý istiyorum uygar uluslarla.
Bilime, sanata varýlmaz rezil dalkavuklarla.
Bu vatan, bu caným vatan, sizden çalýþmak ister,
paydos övünmeye, paydos avunmaya, yeter, yeter !
Mustafa Kemâl'i anlamak aldatmak deðil,
Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz deðil...
Halim Yaðcýoðlu

Esir iken mümkün müdür ibadet, yatýp kalkýp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden, dininden de soðuyacak bu millet.
Ýþgaldeki hali sakýn unutma, Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çýkardýn amma, baban kimdi bilemezdin Þeref siz!'
NEYZEN TEVFÝK
Kaytl

ata bindim diye sevinme, atýn ayaðý yerdedir
serkancakir
A.Serkan ÇAKIR

evrimd evrimd

Mesaj Says: 364

« Yantla #61 : Kasm 11, 2011, 12:47:23 »

Atam mekanýn Cennet olsun.

Kaytl
chevycafe
Gürkan Yýlmaz

evrimd evrimd

Mesaj Says: 581

« Yantla #62 : Kasm 11, 2011, 01:24:27 S »

KURTULUÞ SAVAÞINDA

ATATÜRK’ÜN SUBAYLARA HÝTABI

Mustafa Kemal Atatürk’ün, 31 Temmuz 1920 tarihinde, Afyonkarahisar Kolordu Dairesi’nde subaylara hitaben yaptýðý konuþmanýn tam metni:

‘Millet, baðýmsýzlýðýný ordudan bekler’

Millet, baðýmsýzlýðýnýn muhafazasýndan ibaret olan hayati gayesinin teminini ordudan, ordunun ruhunu teþkil Eden subaylardan bekler. Iþte subaylarýn yüce olan vazifesi budur.

Allah göstermesin milletin baðýmsýzlýðý ihlal edilirse bunun vebali subaylara ait olacaktýr.

Efendiler !
Eski silah arkadaþlarýmla böyle yakýndan ve samimi temasta bulunmaktan büyük vicdani zevk hissediyorum. Sizinle oturup uzun hasbýhal etmek isterdim. Fakat çoksunuz; müsait yer de yok. Bu sebeple hissiyatýmý birkaç cümle Ýle mülahaza etmekle yetineceðim.
Arkadaþlar!
Ýngilizler ve yardýmcýlarý, milletimizin baðýmsýzlýðýný imhaya karar vermiþlerdir. Milletler baðýmsýzlýklarýný hiç kimsenin lütuf ve atýfetine borçlu deðildir.

Hiç kimse kimseye, hiçbir millet diðer millete, hürriyet ve baðýmsýzlýk vermez. Milletlerin tabiatýnda en yaratýlýþtan mevcut olan bu hak, milletlerce kuvvede, mücadele ile mahfuz bulundurulur. Kuvveti olmayan, dolayýsýyla mücadele edemeyen bir millet, mahkûm ve esir vaziyettedir. Böyle bir milletin baðýmsýzlýðý gasp olunur.

Dünyada hayat için, insanca yaþamak için, baðýmsýzlýk lâzýmdýr. Baðýmsýzlýk sahibi olmak için, kuvvet sahibi olmak ve bunun için mevcudiyetini ispat etmek icap eder. Kuvvet ordudur.

Ordunun hayat ve saadet kaynaðý, baðýmsýzlýðý takdir Eden milletin, kuvvetin lüzumuna olan vicdaný imanýdýr.

Ýngilizler, milletimizi baðýmsýzlýktan mahrum etmek için, pek tabii olarak evvela onu ordudan mahrum etmek çarelerine giriþtiler. Mütareke þartlarýnýn tatbikatý ile silahlarýmýzý, cephanelerimizi, bütün müdafaa vasýtalarýmýzý elimizden almaya çalýþtýlar. Sonra kumandanlarýmýza ve subaylarýmýza tecavüz ve taarruza baþladýlar. Askerlik izzeti nefsini yok etmeye gayret ettiler.

Ordumuzu tamamen laðvederek, milleti, baðýmsýzlýðýný muhafaza için muhtaç olduðu dayanak noktasýndan mahrum etmeye teþebbüs ettiler. Bir taraftan da müdafaasýz, ordusuz býraktýklarýný zannettikleri milletin de, izzetinefsine, her türlü haklarýna ve mukaddesatýna taarruzla, milleti alçaklýða, boyun eðmeye alýþtýrmak planýný takip ettiler ve ediyorlar. Her halde ordu, düþmanlarýmýzýn birinci taarruz hedefi oldu.

Orduyu imha etmek için mutlaka subaylarý mahvetmek, aþaðýlamak lazýmdýr.
Buna da teþebbüs ettiler. Bundan sonra milleti koyun sürüsü gibi boðazlamakta, engeller ve müþkülat kalmaz.

Bu hakikat karþýsýnda ve içinde bulunduðumuz vaziyete göre subaylar heyetimize düþen vazifenin mahiyeti, ehemmiyeti ve kýymeti kendiliðinden meydana çýkar.

Milletimiz hür ve baðýmsýz yaþamak lüzumuna tam bir iman ile kani olmuþ ve buna kati azim ile karar vermiþtir. Zaman zaman, þurada burada üzüntü verici karaktersizliklerin görülmüþ olmasý, hiçbir vakit milletimizin genel kanaatine, hakiki imanýna sekte vurmamýþtýr ve vurmayacaktýr. Dolayýsýyla kuvvetin, ordunun vücudu için lazým olduðunu söylediðim kaynak ki, milletin vicdaný-imanýdýr, mevcuttur.

Ordu ise, arkadaþlar, ancak subaylar heyeti sayesinde vücut bulur. Malum bir askeri hakikat, felsefi hakikattir; “ordunun ruhu subaylardadýr.”

O halde subaylarýmýz, düþmanlarýmýz tarafýndan yýkýlmak istenilen ordumuzu tamir edecek ve canlandýracak ve, ordu ve milletimizin baðýmsýzlýðýný muhafaza edecektir.

Millet, baðýmsýzlýðýnýn muhafazasýndan ibaret olan hayati gayesinin teminini ordudan, ordunun ruhunu teþkil Eden subaylardan bekler. Ýþte subaylarýn yüce olan vazifesi budur.

Allah göstermesin milletin baðýmsýzlýðý ihlal edilirse bunun vebali subaylara ait olacaktýr.

Subaylar, izah ettiðim yüce, mukaddes ve bütün açýlardan üzerlerine düþen vazife itibariyle, bütün mevcudiyetleriyle ve bütün dikkat ve ferasetleriyle, giriþtiðimiz Baðýmsýzlýk mücadelesinde birinci derecede faal ve fedakâr olmak mecburiyetindedirler.

Þahsi ve özel hayatlarý itibariyle de subaylar, fedakârlar sýnýfýnýn en önünde bulunmak mecburiyetindedirler.

Çünkü düþmanlarýmýz herkesten evvel onlarý öldürür.

Onlarý aþaðýlar ve hor görürler.

Hayatýnda bir an olsa bile subaylýk yapmýþ, subaylýk izzetinefsini, þerefini duymuþ, ölümü küçümsemiþ bir insan, hayatta iken, düþmanýn tasarladýðý ve reva gördüðü bu muamelelere katlanamaz.

Onun yaþamak için bir çaresi vardýr. Þerefini korumak!
Halbuki düþmanlarýmýzýn da kastettiði, o þerefi ayaklar altýna atmaktýr.
Dolayýsýyla subay için “ya istiklâl, ya ölüm” vardýr.

Fakat arkadaþlar ölmeyeceðiz, baðýmsýzlýðýmýzý muhafaza ederek yaþayacaðýz ve milletimizi daima baðýmsýz görmekle bahtiyar olacaðýz!’

Mustafa Kemal

Kaynak:

* Afyon’da çýkan Ikaz Gazetesi’nden aktaran: Anadolu’da Yenigün Gazetesi, 10 Aðustos 1920.

* Atatürk’ün Bütün Eserleri, c.9, Kaynak Yayýnlan, Istanbul. Ekim 2002, s. 112-113

Kaytl
CEMÝLÇELÝK

evrimd evrimd

Mesaj Says: 4821

« Yantla #63 : Kasm 11, 2011, 02:33:47 S »

ATAMIZI RAHMETLE ANIYORUZ MEKANIN CENNET OLSUN ÝNSALLAH BU VATANI TÜRK MÝLLETÝ BÝRLÝK BERABERLÝK OLDUÐU SÜRE ÝÇÝNDE KÝMSE YIKAMAZ RAHAT UYU ATAM
Kaytl
derinmavi
Gönül Gül

evrimd evrimd

Mesaj Says: 865

« Yantla #64 : Kasm 09, 2012, 08:07:44 S »

Kasýmpatýlar Atatürk Kokar…
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle anýyorum...
Atam sen rahat uyu,Biz hep senin izindeyiz...........

Kaytl

Yaþamýnýzdaki her sorun, içinde bir armaðan saklar.
kerempaf
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 852

Kerem PAFLAKOÐLU

« Yantla #65 : Kasm 09, 2012, 09:15:41 S »

Aziz atatürk bu millet yaptýklarýnýzý asla unutmayacak.Mekanýnýz cennet olsun.
Kaytl

Kerem PAFLAKOÐLU
CEMÝLÇELÝK

evrimd evrimd

Mesaj Says: 4821

« Yantla #66 : Kasm 10, 2012, 01:06:27 »

Kaytl
muratsuslu
Murat SÜSLÜ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 186

Site
« Yantla #67 : Kasm 10, 2012, 01:45:06 »

Türkiye cumhuriyetinin temel yapý taþýsýn atatürk kurduðun cumhuriyetle gurur duymaný isterdik ki türkiyenin nereye gittiði malum biz seninle hep gurur duyduk mekanýn cennet ruhun þad olsun atam býraktýðýn yerden devam ettiremedik ama inþallah oda olacak
Kaytl

72'W114 Mercedes 280E
alptuna
alptuna

evrimd evrimd

Mesaj Says: 920

Ýbrahim Fakioglu

« Yantla #68 : Kasm 10, 2012, 01:57:57 »

Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun. Keske Allah ona bir 10-15 sene daha ömür verseydi o zaman bugün ülke olarak cok daha iyi yerlerde olabilirdik malesef olmadi 
Kaytl
bigshark
ÝKOD ÜYESÝ

evrimd evrimd

Mesaj Says: 14768

SERDAR GENÇ/ Abi ýsýrýr mý? Yok, Isýrmaz , Öper !

« Yantla #69 : Kasm 10, 2012, 09:15:28 »

Kaytl

57 Chevy is the BEST!
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12  Hepsi   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

MySQL Kullanyor PHP Kullanyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! KOD Design by nar biliim
Bu Sayfa 0.031 Saniyede 19 Sorgu ile Oluturuldu