Duyurular: HIZ DEÐÝL, HAZ ÝÇÝN
www.ikod.org.tr
facebook.com/ikodklasik
twitter.com/ikodklasik
youtube.com/ikodklasik
instagram/ikodklasik
forum.ikod.org.tr
ikodklasik@gmail.com
*
Hogeldiniz, Ziyareti.Ltfen giri yapn veya kayt olun. Mays 02, 2026, 01:07:41 S

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!

Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: TÜV ARAÇ MUAYENESÝ  (Okunma Says 2088 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
ÝKOD
YÖNETÝM

evrimd evrimd

Mesaj Says: 4281

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN...

Site
« : Ocak 01, 2009, 05:59:03 S »

Merhaba arkadaþlar.
Bügün 1956 chevrolet olan aracýmý özelleþen TÜV'de muayene ettirdim ve sizleride bazý konularda bilgilendirmek istedim.26.12.08 sabah saat 06'da muayene istasyonuna gittiðimde benim önümde 157 araç vardý.Bekleme esnasýnda oradaki insanlarla muhabbet ettim.Fakat oradaki herkez farklý þeyler söylediler.Kimi boyunluk,kimi ceset torbasý vs istediklerini söylediler.Bekleyenlerden bazýlarý 2008 model araç sahipleri ve ikinci kez geldiklerini söylediler.Tekrar gelmelerinin Sebepleri
far ayarý ( kýsa-uzun ),motor ve þase numaralarýný bulamamalarý ve okuyamamalarý. Saat 11.10'da Muayene istasyonunda bana sýra geldiðinde ilk önce bana numara verdiler ve o numarayla benim TÜV'ün harç binasýna gitmemi söylediler.Araç muayene harç bedeli normalde 112 YTL.Ancak hiç bilmediðim bir bir sürprizle karþýlaþtým.Benim aracýn muayenesi 2007 yýlýnda bitmiþti zaten bu süre zarfýnda aracým toplanmak için sökülmüþtü.Aracýmýn toplanmasý 2008 Aðustos ayýnda bitti.Bügün 112 YTL'ye aracýmý muayene ettirmeyi beklerken 112 YTL üzerinden her geçen ay için %5 (yüzde )gecikme faizi ödüyorsunuz.Araç numaramý beklerken emniyet kemeri çalýþmadýðýndan bir kiþinin geri döndürdüklerine þahit oldum.Benim araçtada sadece emniyet kemeri eksik daha henüz taktýrmadým.Ben hemen harç yatýrdýðým binaya giderek aracýmda emniyet kemeri olmadýðýný söyledim.Onlarda aracýn yýlýný sordular.Bana birazdan bu konuyla ilgili o yýla ait aracýn içinde emniyet kemeri bulunup bulunmadýðnýn bilgisini vereceklerini söylediler.O anda paçayý kurtardýðýmý anladým ve memur rahat olun aracýnýzda emniyet kemeri bulunmamaktadýr dedi.Muayene için sýra bana geldiðinde ilk sorduklarý Araç seti,ecza çantasý ve yangýn söndürme tüpü(yalnýz refrektör 2 adet olacak).Bu arada aracý siz deðil muayene memuru kullanýyor.Ýkinci aþama frenler.Aracý ilk önce ön lastiklerini pütürlü bir silindirin arasýna indirerek hem lastiklerin diþlerini hemde frenlerin ayný seviyede tutup tutmadýklarýný ölçüyorlar bu iþlemler arka lastik ve frenler içinde yapýlýyor.Üçüncü aþama ön takým ve aracýn altýnýn komple bakýmý fren hortumlarý alt ve üst rotiller vs.Dördüncü aþama motor ve þase numaralarý mutlaka görmek istiyorlar.Ben ilk önce etiketin üzerinde hepsinin yazdýðýný söyledim ancak motorda ve þasedede bu numaralarýn olmasý gerektiðini söylediler.Her ikisininde yerlerini bilmeniz gerekmektedir.Beþinci aþama uzun kýsa far ayarlarý,sinyaller,stoplar,geri vites lambasý,korna,silecekler bu iþlemlerin tam olmasý gerekiyor.Ben sizlere bu konuyla ilgili bilgilendirirken ATV haberde muayene istasyonunu gösteriyordu ve her 10 araçtan 4'ü yýlý ne olursa olsun muayene olamadan geri döndürüyorlar ve git 1 ay içinde eksiklerini tamamlayýp öyle gelmelerini söylüyorlar belki bu haberi içimizden birçok kiþi seyretmiþtir.Benim bu iþlemleri bitiriþ saatim 14:30.
Aracýnýzý muayene ettirmeden önce
vergi borcu olmamasý ve trafik sigortasýnýn olmasý gerekmektedir.
Aracýnýzýn yýlý ne olursa olsun o
yýllarda bulunan orjinal özelliklerin olmasý lazým Bu arada egzoz pulu muayeneden sonra yaptýrsanýzda oluyor ancak trafikte þart.Size Tüv'ün elimde bulunan listesini size maddeler halinde muayene listesini maddeler halinde yazýyarum.

ARAÇ MUAYENESÝNE GELMEDEN ÖNCE

1- Trafik sigorta poliçenizin aslý olmalý ve bitiþ tarihinin geçmemiþ olmasý gerekmektedir.
2- Vergi borcunuzun olmamasý gerekmektedir.Gerekirse vergi dairesini arayarak yada internetten sorgulayarak borcunuzun olmadýðna emin olunuz.
3-Trafik ve tescil (RUHSAT)sayfalarýnýzýn eksik olmamasý gerekmektedir.Eðer ruhsatýn muayene kýsmýnda boþyer yoksa EK1 belgesi almanýz gerekmektedir.
4-Yangýn söndürme tüpünüzün manometreli ve ibrenin yeþilde olmasý gerekmektedir.Otomobil-Minibüs-Kamyonet-Taksi 1 Adet 1Kg Kamyon 4Kg Otobüs-Çekici 6Kg.
5-Ýlk yardým çantanýzýn eksiksiz olmasý gerekmektedir.
6-Üçgen reglektörünüzün 45x5 ebadýnda ve 2 adet olmasý gerekmektedir.
7-LPG li araçlar için bir ayý geçmemiþ sýzdýrmazlýk raporunuzun olmasý gerekmektedir.

Muayene yaptýracak arkadaþlarýn hepsine iyi þanslar dilerim.

MAHMUT KUTAY - 1956 BELAIR

Kaytl

Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

MySQL Kullanyor PHP Kullanyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

HIZ DEÐÝL,HAZ ÝÇÝN!
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! KOD Design by nar biliim
Bu Sayfa 0.02 Saniyede 18 Sorgu ile Oluturuldu